جستجو در مقالات منتشر شده


10 نتیجه برای کووید ـ 19

زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز،
دوره 11، شماره 1 - ( 2-1399 )
چکیده

پس از شروع پاندمیک کووید ـ 19 در دسامبر 2019، جنبه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، بهداشتی ـ درمانی و سبک زندگی افراد در کشورهای بسیاری تحت تأثیر قرار گرفت. بسیاری از پژوهشگران به مطالعه‌ی خصوصیات و رفتار ویروس کرونا، عوارض ناشی از آن و تمهیدات پیشگیرانه و درمانی پرداخته‌اند. علی‌رغم اینکه این ویروس تمایلی به پوست ندارد اما یافته‌های پوستی بسیاری مشاهده شده است؛ بنابراین متخصصین پوست بهتر است با این بیماری و تظاهرات پوستی ناشی از آن و اقدامات پیشگیرانه آشنا باشند. در این مرور سعی شده تا کلیاتی در مورد این ویروس، با تمرکز بر مطالب مربوط به پوست ارائه گردد.
زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز،
دوره 11، شماره 2 - ( 5-1399 )
چکیده

کووید ـ 19 بیماری روز دنیاست. این بیماری ابعاد متنوعی از زندگی انسان‌ها را ازجمله سلامت جسمی و روانی، وضعیت اقتصادی ـ اجتماعی و روش زندگی تحت تأثیر قرار داده است. در این مقاله‌ی مروری تلاش کردیم تا گزیده‌ای از مطالب فراوان منتشرشده را در مورد پاتوژنز، تظاهرات پوستی، چالش‌های درمانی در شرایط مختلف و پیشگیری بیان کنیم.
زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز،
دوره 11، شماره 3 - ( 8-1399 )
چکیده

سومین مقاله از سری مقالات مربوط به کووید ـ 19 در این شماره چاپ می‌گردد که شامل اهم مطالب جدید منتشرشده پس از چاپ شماره‌ی قبلی است. سعی شده در حد توان مطالبی در زمینه‌های مختلف مربوط به ویروس، عوارض و اثرات فردی و اجتماعی آن بیان گردد. مقالات از مراکز مختلف و در جنبه‌های متنوع این عفونت ویروسی تقریباً رگباری و در لحظه منتشر می‌گردند لذا بررسی همه‌ی آن‌ها ممکن نیست، اما نویسندگان تمام سعی خود را در انتخاب و گزینش مطالب مفید به‌کار برده‌اند.
زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز، سارا صدرزاده،
دوره 11، شماره 4 - ( 11-1399 )
چکیده

چهارمین مقاله از سری مقالات مروری شامل گزیده‌ای از مطالب جالب و مفید در مورد کووید ـ 19 و درماتولوژی از منابع مختلف ارائه شده است. این مقالات شامل مطالبی در زمینه‌های مختلف پایه مانند اپیدمیولوژی، پاتوژنز و همچنین مطالب کلینیکی مانند علائم و درمان‌ها است. تظاهرات پوستی کووید ـ 19، چالش‌های درمان بیماری‌های پوستی و درماتوز‌های ناشی از جولان این ویروس هم مرور شده‌اند.
حامد حسینی، روژین فیروز، علیرضا فیروز،
دوره 12، شماره 1 - ( 2-1400 )
چکیده

پنجمین مقاله از سری مقالات مرور بر بیماری کووید ـ 19 را با توجه به شروع واکسیناسیون در جهان و کشور به واکسن کووید ـ 19 اختصاص داده‌ایم. در این مقاله ضمن مروری بر انواع مختلف واکسن، به بررسی پلتفورم‌های مختلف تولید واکسن کووید ـ 19 و واکسن‌های ساخته‌شده در هر پلتفورم در جهان و ایران می‌پردازیم. سپس به بررسی نکاتی که هنگام تزریق واکسن به بیماران پوستی باید درنظر داشت ـ به‌ویژه آن‌هایی که داروهای مؤثر بر سیستم ایمنی مصرف می‌کنند ـ می‌پردازیم و در انتها عوارض پوستی این واکسن‌ها را مرور خواهیم کرد.
زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز،
دوره 12، شماره 2 - ( 5-1400 )
چکیده

مقاله ششم از سری مطالعات مروری در مورد بیماری کووید ـ 19 درحالی چاپ می‌گردد که یکسال و نیم از پیدایش و تهاجم این ویروس می‌گذرد و همچنان مردم دنیا با آن درگیرند. در این شماره، آخرین یافته‌ها در مورد تظاهرات پوستی بیماری، تشخیص و درمان بیماری، سیر بیماری‌های پوستی و همچنین عوارض پوستی واکسن‌ها ارائه می‌گردد.
زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز،
دوره 12، شماره 3 - ( 8-1400 )
چکیده

گزارشات تظاهرات پوستی کووید ـ 19 هرچند دیرتر از ارگان‌های اصلی درگیر مطرح شد؛ اما به‌نظر می‌رسد طی حدود دو سال گذشته کم و بیش الگوی تعریف‌شده و نسبتاً مشخصی یافته است. بدون توجه به مشخصات کمی و کیفی مطالب منتشره و یافته‌های پوستی غیرنادر، تظاهرات پوستی منابع مختلف شبیه به هم هستند. مطالعات در مورد تغییرات ناخنی بسیار اندک و اخیرتر منتشر شده‌اند. اگر چه هنوز هیچ یافته ناخنی را برای این بیماری اختصاصی ندانسته‌اند (مانند یافته‌های پوستی کووید ـ 19)، این امر از دقت در یافتن آن‌ها نمی‌کاهد چراکه در بسیاری از بیماری‌های پوستی یافته‌های مشترک و غیراختصاصی مشاهده می‌گردد. در این شماره تصمیم گرفتیم مروری بر مطالب منتشرشده در مورد ابتلا ناخن در کووید ـ 19 بپردازیم.
زهرابیگم موسوی، علیرضا فیروز،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1400 )
چکیده

پاندمی کووید ـ 19 هم‌چنان مستقر است و ما مستقیم یا غیرمستقیم تحت‌تأثیر آن هستیم. پوست یکی از ارگان‌هایی است که نه‌تنها در جریان ابتلا به این بیماری، بلکه مدت‌ها پس از بهبودی و هم‌چنین به‌دنبال واکسیناسیون درگیر می‌باشد. مو یکی از بخش‌هایی است که مانند پوست، پس از ابتلا و نیز به‌دنبال واکسیناسیون ممکن است اختلالاتی را نشان دهد. در این شماره بر آن شدیم تا مطالعه‌ای مروری بر اثرات کووید ـ 19 بر مو و عوارض پوستی بعد از واکسیناسیون ارائه دهیم.
حمیده هریزچی‌قدیم،
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1401 )
چکیده

پاندمی کووید ـ 19 از آغاز سال 2020 منجر به مرگ‌ومیر فراوان در سراسر جهان شده است. با توجه به عدم مواجهه قبلی با چنین موردی، بالتبع داروی اخثصاصی نیز برای درمان وجود نداشت. تنها دانسته بشر، لزوم محافظت شدید با استفاده از ماسک، دستکش، پوشش‌های خاص و ضدعفونی‌کردن مرتب دست‌ها و سطوح بود ازاین‌رو، درمان‌های دارویی و غیردارویی متعدد مورد آزمون قرار گرفتند.
سازمان بهداشت جهانی از هفته‌های آغازین پاندمی، پروتکل‌های درمانی خاصی منتشر نمود که با گذشت زمان تغییراتی داشته است؛ اما با توجه به ثابت‌بودن برخی علائم و ازسویی متغیربودن برخی دیگر، در بیماران مختلف و در کشورهای گوناگون درمان‌ها نیز تفاوت‌هایی داشته‌اند. برخی از این داروها از دیرباز در درمان بیماری‌های ویروسی یا غیرویروسی دیگر استفاده می‌شدند؛ نظیر تامیفلو (که در درمان آنفولانزا استفاده شده است)، ریباویرین (داروی مؤثر در درمان هپاتیت C)، ایمونوگلوبولین (که در درمان بیماری‌های گوناگون نظیر سندرم استیونس جانسون کاربرد دارد)، هیدوکسی‌کلروکین (از داروهای پرکاربرد در درمان لوپوس و سایر بیماری‌های روماتیسمی)، آزیترومایسین (که در درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی و سینوزیت به‌کار می‌رود) و همین‌طور مصرف ادویه‌جاتی نظیر زنجبیل و زردچوبه، ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و D و نیز ترکیبات روی پیشنهاد شده است.
با گذشت زمان، عوارض چه به‌صورت عوارض دارویی و چه عوارض ناشی از مصرف وسایل محافظتی بیشتر نمایان شد. این عوارض شامل طیف وسیعی از علائم نظیر بثورات پوستی خفیف و حتی بروز سندرم استیونس جانسون و آنژیوادم بوده‌اند. تشدید و عود انواع درماتیت‌ها نیز با استفاده از وسایل محافظتی و مواد ضدعفونی‌کننده دیده شده است. بدیهی است که آگاهی از انواع عوارض شایع احتمالی درمان، منجر به تشخیص و مدیریت زودرس و پیشگیری از مرگ‌ومیر و هزینه‌های گزاف خواهد بود.
این مقاله درنظر دارد برخی از عوارض پوستی مهم داروهای شایع و درمان‌های غیردارویی مورداستفاده و نیز عوارض پوستی وسایل پیش‌گیری از کووید ـ 19 را بررسی کند.
 
پوراندخت افشاری، مریم بهشتی‌نسب، محمد جوادمحمدی، الهام مراغی، ماریا چراغی،
دوره 13، شماره 3 - ( 8-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: با پاندمی کووید ـ 19 از سال 2019، اهمیت رعایت بهداشت دست در سراسر جهان مطرح شد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر سلامت پوست دست زنان منوپوز در دوران پاندمی کووید ـ 19 انجام شد.

روش اجرا: این مطالعه مقطعی بر روی 94 مراجعه‌کننده به درمانگاه یائسگی بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز طی شهریور تا آبان 1378 انجام شد. ابزار این پژوهش پرسش‌نامه ویژگی‌های فردی و ابزار خودارزیابی پوست و دست بود (ضمیمه 3 از «دستورالعمل‌های بهداشت دست در مراقبت‌های بهداشتی»). داده‌ها با استفاده از نسخه 22 نرم‌افزار SPSS وارد و تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 درنظر گرفته شد.

یافته‌ها: میانگین سنی مشارکت‌کنندگان در پژوهش 6/53 بود. میانگین دفعات شست‌وشوی دست در خارج منزل 28/5 و در داخل منزل 43/10 گزارش شد. 7/94 درصد خانم‌ها حداقل درجاتی از مشکل را در پوست دست خود گزارش و اعلام کردند مشکلات پوست دست آن‌ها در ایام پاندمی کووید ـ 19 به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است.

نتیجه‌گیری: در شرایط ویژه‌ای چون پاندمی کرونا که دست‌ها بارها و بارها با مواد ضدعفونی‌کننده شسته می‌شوند، پوست دست‌ها در معرض آسیب مضاعف نسبت به شرایط عادی قرار می‌گیرند بنابراین، لزوم آموزش حفظ سلامت دست‌ها به‌عنوان بخشی از سلامت عمومی به‌ویژه در زنان میان‌سال باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb