زمینه و هدف: در میان شاخصهای متعدد موفقیت یک رستوریشن تطابق لبهای اهمیت به سزایی دارد و با توجه به افزایش روزافزون استفاده از رستوریشنهای تمام سرامیک، بررسی تطابق لبهای در این رستوریشنها لازم به نظر میرسد. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه تطابق لبهای بین دو نوع کراون زیرکونیایی Cercon و Zirkonzahn و تاثیر مراحل متعدد پرسلنگذاری بر روی تطابق لبهای آنها بود.
روش بررسی: ابتدا دای فلزی استاندارد، با خط خاتمه تراش شولدر تهیه شد. 12 کوپینگ Cercon و 12 کوپینگ Zirkonzahn ساخته شدند و تطابق لبهای نمونهها بدون سمان شدن در 12 نقطه مشخص دور تا دور مارجین به وسیله استریومیکروسکوپ (با دقت mµ 1/0±) اندازهگیری شدند. پس از پرسلنگذاری مارژینال گپ به همین نحو اندازهگیری شد. شاخصهای مرکزی و پراکندگی به وسیله آزمون Multivariate (b) محاسبه شدند.
یافتهها: مارژینال گپ کوپینگهای Cercon، (mµ46/13±67/59) و بعد از پخت پرسلن (mµ37/24±81/65) و کوپینگهای Zirkonzahn، (16/14±75/63) و بعد از پخت (mµ94/21±74/64) اندازهگیری شد. آزمون آماری Multivariate (b) به روش Hotelling trace نشان داد که میزان عدم تطابق لبهای در دو گروه ( Cerconو Zirkonzahn) قبل و بعد از پخت پرسلن تفاوت معنیداری ندارد (05/0
نتیجهگیری: در محدوده این مطالعه سیستمهای Cercon و Zirkonzahn تطابق لبهای قابل قبولی دارند و سیکلهای پخت پرسلن باعث تغییر معنیداری در تطابق لبهای آنها نمیشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |