روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی (Cross sectional) میباشد. تعداد 10 مهد کودک در شهر تهران توسط سازمان بهزیستی تهران به صورت تصادفی انتخاب گردید. 115 کودک دارای پوسیدگی با الگوی NC پس از معاینه و تکمیل پرسشنامه مربوطه توسط والدین در مطالعه وارد شده و dmfs در دندانهای انسیزور بالا و کانینهای بالا و پایین و مولرهای اول شیری بالا و پایین تعیین گردید و الگوی پوسیدگیها در دندانهای فوق از نظر قرینگی و ناقرینگی مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز دادهها به وسیله آزمونهای آماری ANOVA،LSD ، Chi-square و Fisher انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه در 9/53% از کودکان دارای الگوی NC، دندانهای قدامی به صورت قرینه و 1/46% به صورت ناقرینه درگیر شده بودند و در مجموع دندانهای قدامی و خلفی (مولرهای اول شیری) دارای الگوی NC 2/32% به صورت قرینه و 8/67% به صورت ناقرینه درگیر شده بودند. همچنین درمورد رابطه سمت شیردهی مادر با قرینگی الگوی NC، نتایج نشان داد که در کودکان با الگوی قرینه NC 51% به طور یکسان از هر دو سمت مادر شیر خورده بودند، در کودکان دارای الگوی NC و ناقرینه با درگیری بیشتر در سمت راست 50% بیشتر از سمت چپ مادر و در کودکان با درگیری بیشتر در سمت چپ 50% بیشتر از سمت راست مادر شیر تغذیه نموده بودند (01/0=P).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که NC هم دارای الگوی قرینه و هم الگوی ناقرینه میباشد. از عوامل تاثیرگذار بر قرینگی یا ناقرینگی NC، سمتی از مادر میباشد که کودک از آن سمت بیشتر شیر تغذیه میکرده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |