زمینه و هدف: دستیابی به Passive fit در سوپرااستراکچرهای متکی بر ایمپلنت یکی از رموز موفقیت درمانهای ایمپلنت میباشد. متغیرهای مختلفی این مسئله را تحت تاثیر قرار میدهند که یکی از آنها تکنیک قالبگیری میباشد. هدف از این مطالعه ارزیابی سه بعدی قالبگیری مستقیم و غیرمستقیم از سطح اباتمنت مولتییونیت در طرح درمان All-On-4 بود.
روش بررسی: در این تحقیق یک ماگزیلای آکریلی تهیه شد و 4 مدل فیکسچر برنمارک به روش All-On-4 در آن قرار داده شد. اباتمنتهای مولتییونیت بر روی فیکسچرها بسته شد و دو تری اختصاصی باز و بسته جهت قالبگیریهای مستقیم و غیرمستقیم تهیه شد. 10 قالب به روش مستقیم و 10 قالب به روش غیرمستقیم با استفاده از ترانسفرهای قالبگیری مربوطه تهیه شد. پس از تهیه کستها موقعیت ایمپلنتها در محورهای X, Y, Z، θ و r با استفاده از دستگاه Coordinate Measuring Machine (CMM) با مدل اصلی مقایسه شد. اطلاعات به دست آمده با آنالیز آماری T-test ارزیابی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد استفاده از تکنیک مستقیم به طور معنیداری از دقت بالاتری نسبت به تکنیک غیرمستقیم برخوردار بود (001/0>P).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه تفاوت معنیداری از نظر جابجایی چرخشی Δθ و جابجایی خطی Δr در دو تکنیک قالبگیری مستقیم و غیرمستقیم نشان داد. همچنین تفاوت آماری معنیداری در Δx, Δy, Δz دیده شد. براساس یافتههای این مطالعه تکنیک قالبگیری مستقیم از دقت بالاتری برخوردار است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |