روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، ١٠٠ بلوک از جنس پلیاستر ساخته شد که همه دارای کانالی با زاویه انحنای º۴۵، شعاع انحنای حدود ۵۵/۲ میلیمتر و طول قسمت مستقیم ۸ میلیمتر بودند، سپس نمونهها به ۵ گروه آزمایشی تقسیم شدند (۲۰ کانال در هر گروه) و آمادهسازی کانالها با تکنیکهای Step-back،Balanced force, Passive step-back با استفاده از فایلهای Flex-R و Ni-Tiدستی و hybrid (Step-down-Step-back) با استفاده از فایلهای Ni-Tiچرخشی XtremRace صورت گرفت. پس از آن تصاویری که قبل و بعد از آمادهسازی با استفاده از دوربین دیجیتالی تهیه شده بودند روی هم قرار داده شد و با استفاده از برنامه کامپیوتری آنالیز تصویر، عرضهای قبل و بعد از اینسترومنتیشن در ۵ نقطه اندازهگیری و مقایسه شدند: ١- ناحیه مدخل کانال (O) 2- نقطه مابین نقطه شروع انحنا تا مدخل کانال (HO) ۳- نقطه شروع انحنا (BC) ۴- نقطه قله انحنا (AC) ۵- نقطه پایانی آمادهسازی کانال (EP). زمان آمادهسازی، تغییرات طول کارکرد و شکستگی و تغییر شکل اینسترومنتها نیز در هر گروه بررسی شد و دادههای به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری ANOVA و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 05/0P< به عنوان سطح معنیداری در نظر گرفته شد.
یافتهها: در نقطهEP ، جابهجایی کانال در تمامی گروهها به سمت خارج از انحنا بود، ولی از این نظر اختلاف معنیداری بین گروههای مختلف وجود نداشت (05/0P>). در نقطه BC، جهت جابهجایی تمام کانالها به سمت داخل انحنا بود. در این نقطه، هم از نظر جهت و هم مقدار جابهجایی بین گروههای مختلف، تفاوت آماری معنیداری وجود داشت، به طوری که متوسط مقدار جابهجایی در گروه Passive step-back، بیشترین و در گروه hybrid، کمترین مقدار بود. تنها اینسترومنتهای شکسته و تغییر شکل یافته، فایلهای Flex-R بودند. کمترین مدت زمان آمادهسازی مربوط به گروهXtremRace و بیشترین در گروه Passive step-back بود (001/0P<).
نتیجهگیری: به طور کلی در مطالعه حاضر، تکنیکهایی که در آنها از فایلهای نیکل تیتانیوم استفاده شده بود، انحنای کانال را به میزان کمتری تغییر داده بودند. سریعترین تکنیک که کمترین تغییر را در انحنای کانال ایجاد نموده بود، اینسترومنتیشن با فایلهای چرخشی XtremRace بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |