Talaei Pour A, Mehralizadeh S, Mesgarzadeh A. Comparison between conventional tomography & radiovisiography methods for assessment of presurgical dental implants. jdm 2005; 18 (1) :68-73
URL:
http://jdm.tums.ac.ir/article-1-336-fa.html
طلاییپور احمدرضا، مهرعلیزاده ساندرا، مسگرزاده ابوالحسن. مقایسه دو روش توموگرافی معمولی و رادیوویزیوگرافی در ارزیابی قبل از جراحی برای ایمپلنتهای دندانی. مجله دندانپزشکی. 1384; 18 (1) :68-73
URL: http://jdm.tums.ac.ir/article-1-336-fa.html
چکیده: (6376 مشاهده)
بیان مسأله: رادیوگرافی به عنوان ابزار اصلی بررسیهای پیش از جراحی ایمپلنت محسوب میشود. در حال حاضر از روش سیتیاسکن به عنوان دقیقترین روش برای این بررسیها به منظور مطالعه کیفیت و کمّیت استخوانهای فکین استفاده میشود. با این حال در سالهای اخیر میزان دوز دریافتی بیمار که در روش سیتیاسکن نسبت به روشهای عادی تا چندین برابر بیشتر است، ایده کاربرد دقیقتر روشهای عادی و یا استفاده از روشهای جدید با میزان دوز پایینتر را تقویت نموده است.
هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه دقت روش توموگرافی عادی با روش داخل دهانی دیجیتال رادیوویزیوگرافی (RVG) در اندازهگیری ارتفاع استخوان فک پایین انجام شد.
روش بررسی: در این تحقیق که از نوع بررسی آزمونها بود، اندازه فاصله لبه کرست آلوئول تا بوردر فوقانی فورامن منتال در 16 مورد که طرح درمان جراحی ایمپلنت در این ناحیه داشتند، با روشهای توموگرافی عادی و رادیوویزیوگرافی تعیین گردید. برای تعیین ضریب بزرگنمایی نگارههای رادیوگرافیک از Stent آکریلی با نشانههای سربیگوی مانند با قطر معلوم استفاده شد؛ سپس در مرحله جراحی فاصله ذکر شده توسط پروب بر روی استخوان فک بیمار به طور مستقیم اندازهگیری گردید. برای بررسی سطح معنیداری اختلاف بین یافتههای رادیوگرافی و استاندارد طلایی از آزمون توزیع دو جملهای استفاده شد.
یافتهها: در اندازههای حاصل از روش RVG با روش بصری مستقیم اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0P<)؛ اندازههای حاصل از روش توموگرافی نیز اختلاف معنیداری با روش بصری درحین جراحی داشتند.
نتیجهگیری: در مقایسه دو روش توموگرافی و رادیوویزیوگرافی برای اندازهگیری، به نظر میرسد، روش رادیوویزیوگرافی (RVG) نتایج دقیقتری داشته باشد.
نوع مطالعه:
تحقیقی |
موضوع مقاله:
عمومی انتشار: 1392/5/22