زمینه و هدف: امروزه بسیاری از بیماران به دلیل کراودینگ دندانهای قدامی به ارتودنتیستها مراجعه میکنند. هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط تعدادی از شاخصهای آناتومیکی فک پایین با میزان کراودینگ دندانهای فک پایین در بیماران دارای مال اکلوژن کلاس II با منشاء مندیبل بود.
روش بررسی: 108 مورد از پروندههای بیماران مراجعه کننده به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی تهران که زاویه ANB بیش از دو درجه داشتند انتخاب و از روی پرونده، سن و جنس و از روی کستهای دندانی، کمبود فضا و با کمک بررسیهای رادیوگرافیک لترال سفالومتری، میزان زوایای SNB ، ANB ، SNA ، Gonial ، SN-Go.Gn و IMPA استخراج شد. ارتباط متغیرها توسط ضریب همبستگی و با استفاده از Correlation test بررسی و پس از بررسی توزیع متغیرها با استفاده از Normality test ، برای بررسی همبستگی متغیرهای دارای توزیع نرمال از ضریب Pearson استفاده گردید.
یافتهها: نسبت طول کورپوس مندیبل به عرض راموس ارتباط معنیداری با شاخص کمبود فضا با و بدون احتساب IMPA داشت (05/0 P≤ ) اما این شاخص با دیگر شاخصها تفاوت معنیداری ایجاد نکرد (26/0 P= ). در بررسی مجزا با توجه به جنسیت نمونهها هم ارتباط معنیداری بین مشکل کمبود فضا با و بدون محاسبه IMPA با نسبت طول تنه مندیبل به عرض راموس در جنس مؤنث و مذکر وجود داشت (0001/0 P= ).
نتیجهگیری: ارتباط معنیدار و تعیین کنندهای بین نسبت طول تنه به عرض راموس با مشکل کمبود فضا (با و بدون محاسبه IMPA ) در مندیبل در بیماران با مال اکلوژن کلاس II مقصر مندیبل وجود دارد، به طوری که با کاهش نسبت فوق، شاهد افزایش کراودینگ خواهیم بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |