زمینه و هدف: در پاسخ به نیازهای زیبایی و استفاده از اباتمنتهای سرامیکی، تشخیص عدم تطابق در محل اتصال اباتمنت- ایمپلنت، اهمیت ویژهای مییابد. هدف این مطالعه بررسی حساسیت و ویژگی تصاویر رادیوگرافی در تشخیص عدم تطابق اباتمنتهای زیرکونیایی و تیتانیومی در سه نوع ناحیه اتصال بود.
روش بررسی: از هر کدام از سیستمهای Branemark، Noble active و Replace یک ایمپلنت با قطر متوسط در مدلهای آکریلی مانت شد. اباتمنتهای تیتانیومی و زیرکونیایی یک بار با انطباق صحیح و یک بار با فاصله 0.5 میلیمتر به ایمپلنتها متصل شدند. از دوازده حالت به دست آمده، تصاویر رادیوگرافی دیجیتال با زوایای عمودی و افقی صفر درجه تهیه شد و برای ارزیابی وجود یا عدم وجود شکاف، به ده نفر متخصص در درمان ایمپلنت در دو نوبت زمانی نشان داده شد. آنالیز آماری توسط انالیز کاپا صورت گرفت.
یافتهها: ضریب همبستگی بین طبقهای (ICC) نوبتهای اول و دوم به ترتیب 52/0 و 72/0 بود (P<0.01). حساسیت تشخیص شکاف در گروههای مطالعه قابل قبول بود (100-95%)، به جز در Noble active با اباتمنت تیتانیومی که کمترین میزان را داشت (35%). ویژگی تمام گروهها قابل قبول بود (95-80%) غیر از Noble active و Replace با اباتمنتهای زیرکونیایی که به ترتیب 45% و 30% بود و در Branemark با اباتمنت تیتانیومی بیشترین مقدار را داشت (95%).
نتیجهگیری: حساسیت تصاویر رادیوگرافی در تشخیص عدم تطابق تنها در Noble active با اباتمنت تیتانیومی قابل قبول نمیباشد. ویژگی تصاویر رادیوگرافی در موارد عدم وجود شکاف در اباتمنتهای تیتانیومی مطلوبتر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |