زمینه و هدف: آمادهسازی و پاکسازی کانال ریشه دندان یکی از مهمترین مراحل درمان ریشه است. سیستمهای تک فایل سبب کاهش زمان درمان و کاهش ریسک انتقال پاتوژنها میشوند. هدف از این مطالعه آزمایشگاهی بررسی میزان انحراف ایجاد شده توسط 2 سیستم تک فایل Reciproc و Waveone بعد از آمادهسازی کانالهای شبیهسازی شده رزینی بود.
روش بررسی: 30 بلوک شبیهساز کانال دندان به 2 گروه تقسیم شدند و گروههای A و B به ترتیب با فایلهای 25/0. 08 Reciproc و Waveone
آمادهسازی شدند. فتوگرافیهای قبل و بعد از آمادهسازی تهیه شده و به منظور بررسی تغییرات ایجاد شده در دیوارههای خارجی و داخلی کانال در نواحی اپیکال، میانی و کرونال تصاویر قبل و بعد بر هم منطبق شدند. نتایج با آزمون آماری T مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: براساس نتایج به دست آمده میزان جا به جایی به وجود آمده در ناحیه یک سوم میانی در دیوارههای خارجی و داخلی کانال (P<0.001) بین دو سیستم اختلاف معنیداری وجود داشت. سیستم Waveone جا به جایی کانال کمتری ایجاد کرد. تفاوت معنیداری در دو گروه در یک سوم کرونالی و آپیکالی در دیوارههای داخلی و خارجی دیده نشد. (0.23 (تغییر در انحنا داخلی در یک سوم کرونالی)، 0.48 (تغییر در انحنا داخلی در یک سوم آپیکالی)، 0.16 (تغییر در انحنا خارجی در یک سوم کرونالی)، 0.54 (تغییر در انحنا خارجی در یک سوم آپیکالی)).
نتیجهگیری: با توجه به اینکه سیستم Waveone در یک سوم میانی کانال بهتر میباشد، استفاده از این سیستم توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |