روش بررسی: جهت انجام این مطالعه آزمایشگاهی، 38 دندان تک کاناله کشیده شده فک بالای انسان پس از آمادهسازی با روش Step-back توسط گوتاپرکا و سیلر پر شد. پس از خارج کردن 8 میلیمتر از گوتاپرکای قسمت کرونالی 20 عدد از کانالها توسط پیزو ریمر شماره 2 و 3، دندانها به 3 گروه آزمایشی شامل پست و کور ریختگی، پین از پیش ساخته شده و فاقد پست یا پین (بدون خارج کردن گوتاپرکا) تقسیم شدند. پس از انجام ترموسایکلینگ نمونهها به مدت یک هفته در جوهر هندی قرار گرفتند. نهایتاً پس از انجام عملیات شفافسازی میزان نفوذ رنگ از قسمت کرونال نمونهها توسط استریومیکروسکوپ اندازهگیری شد. دادهها توسط تستهای آماری One-way ANOVA و Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: براساس نتایج به دست آمده میانگین نفود رنگ در گروههای پست و کور ریختگی، پین از پیش ساخته شده و فاقد پست یا پین به ترتیب (39/0) 3/3، (47/0) 2/5 و (15/0) 2/7 میلیمتر بود. تجزیه و تحلیل آماری تفاوت معنیداری بین گروهها نشان نداد (05/0
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت ترمیم مناسب تاج به منظور جلوگیری از ریزنشت باید در انتخاب روش مناسب برای ترمیم تاج دقت کافی به عمل آورد. براساس نتایج این مطالعه تفاوت معنیدار آماری بین ریزنشت پستهای ریختگی در مقایسه با پینهای پیش ساخته وجود ندارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |