1- استاد گروه آموزشی ارتودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران، تهران، ایران
2- متخصص ارتودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران، تهران، ایران
3- استادیار گروه آموزشی ارتودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
چکیده: (2263 مشاهده)
زمینه و هدف: انسداد بینی با درجات مختلف از مشکلات شایع در دوران کودکی است که در صورت عدم مداخله زود هنگام میتواند اثرات خود بر ناحیه دهان را تا بزرگسالی حفظ کند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر انسداد کامل بینی بر ناحیه فک، جمجمه و صورت خرگوشها انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه حیوانی 44 خرگوش با قرابت ژنتیکی بالا انتخاب شدند. تحت بیهوشی در نواحی مختلف جمجه ایمپلنتهای فلزی قرار داده شد و از آنها رادیوگرافیهای نیمرخ، خلفی- قدامی و اکلوزال تهیه شد. حفرات بینی نیمی از نمونهها (گروه آزمایش) به صورت کامل توسط جراحی بسته شد. در بقیه نمونهها (گروه کنترل) این مداخله انجام نشد. در ادامه تمامی خرگوشها تا پایان دوران رشد در شرایط یکسان نگهداری شدند. در نهایت رادیوگرافیها مجدداً تکرار و پارامترهای مختلف مربوط به فک و صورت و جمجمه در آنها اندازهگیری و با گرافیهای اولیه مقایسه شد. آزمون آماری مورد استفاده، آزمون مقایسه میانگینها (T-test) بوده و آستانه معنیداری در این مطالعه 05/0 تعیین شد.
یافتهها: بر اساس نتایج به دست آمده ارتفاع عمودی صورت (01/0P=)، عمق ماگزیلا (05/0P=)، چرخش پلن مندیبل و ماگزیلا (005/0P=)، زاویه آرتیکولار (005/0P=) در گروه آزمایش به صورت معنیداری بیشتر و عرض بین دندانی (005/0P=)، محیط ماگزیلا (005/0P=)، قطر نازوفارنکس (01/0P=)، پروتروژن ماگزیلا و مندیبل (005/0P=) به صورت معنیداری کمتر از گروه کنترل بود. تفاوت معنیداری بین دو گروه در پارامترهای طول بیس جمجمه (30/0P=)، زاویه گونیال (40/0P=) و طول ماگزیلا (10/0P=) دیده نشد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که انسداد کامل بینی تأثیرات قابل ملاحظهای بر روی ساختارهای فک، صورت و جمجمه دارد.
نوع مطالعه:
تحقیقی |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1399/2/13 | پذیرش: 1399/2/13 | انتشار: 1399/2/13