روش بررسی: باکتریهای جدا شده از کانالهای ریشههای عفونی دندان ر ا رشد داده و بر روی پلیتهای حاوی محیط Muller Hinton agar دارای چاهک پخش نمودیم، سپس به چاهکهای موجود LAB اضافه شد. پلیتهای مذکور در محیط بیهوازی نگهداری شدند. سپس رشد و اثر مهاری لاکتیک اسید باکتریاها بررسی شد. همچنین از درون هاله های ایجاد شده اطراف چاهکها نمونه برداری و تک کلونیهای مقاوم احتمالی تعیین هویت شد. سپس تعدادی از نمونههایی که حساس و یا مقاوم بودند به تفکیک انتخاب و به آنها سوش میکروبی Entrococcus faecalis (E.f) اضافه گردید و اثر LAB همانند روش فوق مجدداً بررسی گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که 7/66% از نمونههای میکروبی کانال ریشه حداقل نسبت به یک سری از LAB حساس بودند و 3/33% از نمونهها به تمامی موارد LAB تحت آزمایش مقاوم بودند. ضمن اینکه باکتریهای بیهوازی رشد یافته در هاله مهاری LAB جزء سویههای با تواتر پایین فلور نرمال دهان میباشند. همچنین اضافه نمودن E.f به نمونههای میکروبی باعث افزایش حساسیت این عفونتها به LAB شد. این اختلاف با استفاده از آزمون
Mc-Neamar معنیدار بود.
بحث و نتیجهگیری: بنابراین میتوان چنین نتیجهگیری کرد که LAB میتوانند رشد باکتریهای بیماریزای کانال ریشه را مهار نماید. باتوجه به اینکه باکتری E.f در عفونتهای مقاوم به درمان، غالب میباشد و از سوی دیگر حضور همین میکروارگانیسم باعث افزایش اثر مهاری LAB بر روی میکروارگانیسمهای عفونت کانال ریشه میشود، میتوان به نتایج درمانی این روش امیدوار بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |