جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اصفهانی زاده

غلامرضا اصفهانی زاده، آیدا عیوض ضیائی، امیر کیهان شمس، روژین قصیری،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۰ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به تعداد زیاد شکست درمان‌های ایمپلنت به دلیل وجود استرس‌های بالا در اطراف آنها و در ناحیه تماس استخوان و ایمپلنت، این تحقیق با هدف مقایسه تأثیر ۳ ماکرو دیزاین مختلف ایمپلنت بر میزان و نحوه پخش استرس‌ها در اطراف آنها انجام گرفت.

روش بررسی: در این تحقیق که به روش تجربی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد، ۳ ایمپلنت مختلف (mm ۴×۵/۱۰) Biohorizon، (mm ۱۰×۴) Iler، (mm ۱۰×۱/۴) Swiss Plus، با استفاده از روش فتوالاستیک مطالعه شدند. مدل‌های فتوالاستیک که ایمپلنت در آن قرار داده شد در ابعاد ۱۰×۵۰×۵۰ میلی‌متر ساخته شد، سپس از هرکدام به روش Open tray قالبگیری به عمل آمد. روکش‌های هر مدل تهیه و سمان شدند. هرکدام از مدل‌ها در دستگاه پلاریسکوپ تحت نیرو‌های عمودی و طرفی N ۱۰۰ و N۱۵۰ قرار گرفتند و عکس‌های تهیه شده با استفاده از جدول Isochromatic Fringe Characteristcs بررسی شدند.

یافته‌‌ها: تحت نیرو‌های عمودی N ۱۰۰ و N ۱۵۰ در نواحی سرویکال برای هرکدام از ایمپلنت‌های Biohorizon، Iler، Swiss Plus اعداد مربوط به حلقه‌‌ها به ترتیب N (۳۵/۲ و ۶۰/۳)، N (۵۰/۲ و ۱۰/۳)، N (۳۹/۱ و ۳۵/۲) و در نواحی اپیکال N (۶۳/۱ و ۳۵/۲)، N (۸۲/۱ و ۳۵/۲) و N (۵۰/۲ و ۱۰/۳) بود. همچنین تحت نیرو‌های طرفی N ۱۰۰ و N ۱۵۰ اعداد در نواحی سرویکال به ترتیب (۰۰/۴ و ۰۰/۵)، (۸۲/۱ و ۰۰/۵) و (۲۰/۵ و ۰۰/۶) و در نواحی اپیکال
N (۳۹/۱ و ۰۰/۲) ، N (۰۰/۴ و ۳۵/۲) و N (۳۵/۲ و ۰۰/۳) بودند.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه نتیجه‌گیری می‌شود که تحت نیرو‌های عمودی کمترین میزان استرس‌ها در ناحیه سرویکال مربوط به ایمپلنت Swiss Plus و در ناحیه اپیکال مربوط به ایمپلنت Biohorizon بود. ایمپلنت Iler تحت نیرو‌های طرفی در نواحی سرویکال کمترین میزان استرس را نشان داد و در نواحی اپیکال ایمپلنت Biohorizon کمترین میزان استرس را نشان داد.


غلامرضا اصفهانی زاده، محمود عاقل، سعید محمدی اصل، الناز بیات،
دوره ۳۰، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: میزان Marginal Gap در رستوریشن تمام سرامیک در میزان موفقیت درمان اهمیت فراوانی دارد و با توجه به نتایج متناقض در مطالعات، هدف از این مطالعه مقایسهMarginal Gap  در ۴ نوع رستوریشن سرامیکی، Zirconia CAD/CAM، Inceram، IPS e.max press و PFM بود.
روش بررسی: در مطالعه‌ایی آزمایشگاهی یک دنتیک پره مولر ماگزیلا به عنوان مدل آزمایشگاهی تهیه شد و به طور استاندارد تراش داده شد و سپس از روی آن ۱۰ روکش از جنس Inceram و ۱۰ روکش از جنس IPS e.max press  و ۱۰ روکش از جنس Zirconia و ۱۰ روکش از جنس PFM ساخته شد. نمونه‌ها بدون سمان شدن روی دای قرار داده شدند و میزان عدم تطابق لبه‌ای با استفاده از استریومیکروسکوپ اندازه‌گیری گردید. سپس داده‌ها با استفاده از تست‌های One- way Anova  وOne sample Kolmogorov smirnov  مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که میزانGap  در گروه PFM ۷/۲۸±۹۲/۱۰۲ و در گروه Inceram ۴۱/۹۸±۹۱/۲۴ و در گروه IPS e.max press ۴۸/۲۵±۸۱/۱۲۸ و در گروه Zirconia ۹/۱۰±۵/۶۹ بود. نتایج آزمون حاکی از آن بود که تفاوت معنیداری در بین گروه‌های ذکر شده وجود دارد (۰/۰۰۰۱=P).
نتیجه‌گیری: با توجه به این که مقایسه میزان گپ در چهار گروه توسط آزمون ANOVA معنی‌دار بود، بنابراین انتظار می‌رود که مارجینال گپ، احتمال نشت و عود پوسیدگی در سیستم‌های Zirconia از همه کمتر و در سیستم‌های IPS e.max press از همه بیشتر باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb