زمینه و هدف: مهر و موم کامل فضای کانال آماده شده با مواد پرکننده یکی از مراحل اساسی درمان ریشه میباشد. در کلینیک ترکیب گوتاپرکا با یک سیلر به شکل گستردهای جهت پرکردن کانال مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین مطالعات ریزنشت برای بررسی خواص مهر و موم کنندگی این مواد بخش مهمی از تحقیقات اندودانتیکس را به خود اختصاص میدهد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان ریزنشت پرکردگیهای ریشه دندان با استفاده از سه سیلر Apexit، AH26 و Dorifill به روش الکتروشیمیایی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، از 55 دندان نیش کشیده شده فک بالا و پایین انسان استفاده شد. بعد از قطع قسمت تاجی دندانها، کانال ریشه با استفاده از روش step back پاکسازی و آماده شد. سپس نمونهها به طور تصادفی در سه گروه 17 تایی قرار گرفتند و 4 نمونه به عنوان کنترل مثبت و منفی در نظر گرفته شد. هر گروه با یکی از سیلرهای مورد آزمایش همراه با گوتاپرکا به روش تراکم جانبی پر شد. اندازهگیری ریزنشت به روش یمیایی در فواصل 72 ساعت با استفاده از یک منبع الکتریکی با توان 10 ولت و با ثبت اختلاف پتانسیل دو سر یک مقاومت 100 اهمی انجام گرفت. برای تحلیل دادهها از آزمونهای Kruskall Wallis و Mann Whitney با سطح معنیداری 05/0p< استفاده شد.
یافتهها: تمام نمونههای مورد آزمایش در سه گروه، مقدار اندکی ریزنشت را در ابتدای آزمایش از خود نشان دادند که به مرور زمان افزایش یافت، ولی میانگین ریزنشت در گروه Apexit بالاتر از دو گروه AH26 و Dorifill بود و کمترین میزان ریزنشت مربوط به گروه Dorifill بود. اگرچه اختلاف آماری معنیداری بین این سیلر و AH26 مشاهده نشد.
نتیجهگیری: طبق نتایج این مطالعه، مطلوبترین مهر و موم آپیکال با سیلر Dorifill و AH26و ضعیفترین مهر و موم آپیکال مربوط به سیلر Apexit میباشد.