8 نتیجه برای شاهرودی
محمدحسن شاهرودی، محمد امامیه،
دوره 8، شماره 1 - ( 3-1374 )
چکیده
1) میزان دقت قالبهای ترمیم شده (Relined) خوب و در مواردی دقیقتر از قالب اصلی بوده و با استانداردهای A.D.A تطابق دارند. 2) Impression های گرفته شده از پلی سولفاید، سیلیکونهای تراکمی و سیلیکونهای افزایشی به روش ریلاین خواناتر از پلی اتر Reline شده است. 3) ترمیم قالبهای ریلاین شده درمقایسه با تجدید آنها Chair time و هزینه مواد مصرفی بسیار کمتر دارند.
محمدحسن شاهرودی، مرتضی بنکدارچیان،
دوره 9، شماره 1 - ( 3-1375 )
چکیده
از فک بالا و پائین 60 نفر دانشجوی دانشکده دندانپزشکی قالبگیری بعمل آمد و پس از از حذف موارد غیر کلاسیک 50 مورد کست فک بالا و پایین مربوط به 34 نفر مرد و 16 نفر زن برای تحقیق آماده شد. جهت اندازه گیری از کولیس گیج دار Boly Dial Gauge که متصل به میله عمودی سرویور گردیده بود، استفاده گردید. حد خلفی و وسط اینسیزیوپاپیلای هر کست توسط استریو میکروسکپ مشخص گردید و با تعیین برجسته ترین سطح دندان سانترال طرف چپ بالا با دیستال و وسط اینسیزیوپاپیلا را اندازه گیری نمودیم فواصل آن به ترتیب 11.570 و 8.721 میلیمتر بدست آمد.
محمدحسن شاهرودی، مسعود امامی، آزیتا کلانتر،
دوره 10، شماره 2 - ( 3-1376 )
چکیده
هدف از این بررسی تعیین میزان خاصیت ضد قارچی محلول تمیز کننده ساخته شده درایران بوده است. برای این منظور 40 بیمار که پس ازانجام آزمایشات اولیه قارچی معلوم گردید که به کاندیدیازیس مزمن آتروفیک مبتلا هستند، انتخاب شدند و از پروتز فک بالای این بیماران قبل و بعد از استفاده محلول مورد نظر با سواب نمونه برداری شده، نمونه ها کشت داده شدند و کلنی های تشکیل شده روی محیط کشت را شمرده و میزان کلنی های موجود در یک سی سی از سوسپانسیون نمونه ها تعیین شدند. بعد از استفاده محلول نتیجه کشت در تمام این 40 نمونه منفی بوده است. بنابراین از مقایسه نتایج ایندو آزمایش معلوم گردید که پس از استفاده این محلول آلودگی قارچی پروتزها کاملا از بین رفته و این محلول توانایی از بین بردن کلیه قارچهای موثر در ایجاد کاندیدیازیس آتروفیک مزمن را دارد.
محمدحسن شاهرودی،
دوره 11، شماره 3 - ( 3-1377 )
چکیده
تعداد 116 بیمار بدون دندان در محدوده سنی 90-37 سال برای این بررسی انتخاب گردیدند. از این تعداد 12 نفر برای نخستین بار جهت درمان به بخش پروتزهای متحرک مراجعه نموده بودند. 34 نفر از بیماران دانشکده دندانپزشکی و بقیه از سالمندان آسایشگاههای کهریزک و نیکان انتخاب شدند. ارتفاع عمودی صورت در حال استراحت برای کلیه موارد ابتدا بطریق معمول اندازه گیری گردید؛ سپس متعاقب انجام تمرینات مربوطه که شامل 15 بار باز و بسته کردن کامل دهان بود. اندازه گیری مجدد به عمل آمد. نتایج جداول 7-1 نشان می دهد که تغییر ارتفاع عمودی استراحت پس از انجام تمرینات و Relax نمودن عضلات به هم آورنده و باز کننده، با مدت زمان استفاده از پروتز بستگی دارد.
محمدحسن شاهرودی، سینا جان نثار،
دوره 13، شماره 3 - ( 7-1379 )
چکیده
ا مروزه استفاده از ایمپلنتهای تایتانیوم جایگاه خاص خود را در حیطه دندانپزشکی به دست آورده است؛ به گونهای که بیشتر دانشکدههای دندانپزشکی معتبر دنیا دارای بخش ویژه ایمپلنت هستند. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان موفقیت ایمپلنتهای به کار رفته در بخش ایمپلنت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در فواصل زمانی سال 73 تا 78 میباشد. در این مطالعه 389 ایمپلنت مربوط به 120 بیمار مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس پس از بازنگری پرونده بیماران درمان شده در بخش ایمپلنت که به مدت پنج سال تحت درمان بودهاند و درج کلیه اطلاعات مندرج در پرونده بیماران و جداول مربوط به آنها و نیز بررسی موارد ابهام، اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که درصد موفقیت پنج ساله این ایمپلنتها برای سیستم برانمارک 94% در سیستم ITI 95% و در سیستم IMZ 75/97% بوده است. احتمال دارد درصد بالای موفقیت این گروه به دلیل کوتاهتر بودن مدتزمان استفاده از ایمپلنتها باشد. این تحقیق نشان داد که دقت بیشتر در انتخاب بیمار و طرح درمان، رعایت دقیق اصول جراحی و پروتزی از این تعداد معدود شکست نیز میکاهد و در صد موفقیت را بالا میبرد.
محمدحسن شاهرودی، همایون برنجی،
دوره 14، شماره 1 - ( 4-1380 )
چکیده
بحثها و نظرات گوناگونی در مورد نحوه بازسازی دندانهای روت کانال تراپی شده وجود دارد. از سویی پستهای پیش ساخته برای تمامی دندانها قابل تجویز نیستند و از طرف دیگر وقت و هزینه اضافی که پستهای ریختگی به دنبال دارند، مانع از کاربرد عمومی آنها می شود. در کنار این مسائل با عرضه رستوریشن های تمام پرسلنی کاربرد پستهای فلزی در زیر این رستوریشن ها زیبایی نهایی کار را کاهش می دهد. در این مقاله به ارائه نتایج برخی از پژوهشهای انجام شده بر روی روشهای مختلف بازسازی دندانهای روت کانال تراپی شده و نیز عرضه چند دستورالعمل کاربردی برای تصمیم در مورد نحوه بازسازی دندانهای روت کانال تراپی شده قدامی و خلفی پرداخته شده است؛ در بخش دیگر مقاله برخی از روشهای ساخت پستهای غیرفلزی مانند پستهای کامپوزیتی و زیرکونیوم اکساید ارائه شده است.
رقیه علی اکبری، محمد واحدیان شاهرودی، هادی طهرانی، حبیب الله اسماعیلی، رجبعلی حکم آبادی،
دوره 31، شماره 1 - ( 3-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: حرفه دندانپزشکی یکی از آسیب رسانترین حرفههاست که به دلیل عدم آگاهی دندانپزشکان از وضعیت ارگونومیکی صحیح در حین کا، بیشترین آسیب و درد را برای آنان به همراه دارد. هدف از این تحقیق بررسی وضعیت ارگونومیکی دندانپزشکان شهرستان بجنورد به روش RULA بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تمام دندانپزشکان شهرستان بجنورد مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی وضعیت ارگونومیکی و اسکلتی- عضلانی به ترتیب از روشهای RULA و پرسشنامه نوردیک استفاده گردید. تجزیه و تحلیل با نرمافزار SPSS ویرایش 22 و با بهرهگیری از آزمونهای آماری رگرسیون و کای دو، انجام و سطح معنیداری 05/0>P در نظر گرفته شد.
یافتهها: بیشترین ناراحتی اسکلتی- عضلانی گزارش شده به ترتیب با 6/55% (35 نفر) مربوط به پشت، 54% (34 نفر) مربوط به شانه و 8/50% (32 نفر) درد کمر و 6/47% (30 نفر) درد گردن بوده است. در 12 ماه گذشته 5/90% افراد گزارش درد از حداقل یکی از اندامها را داشتهاند و 27% در اثر درد مجبور به ترک کار شدهاند که جنسیت (84/0P=) و قد (75/0P=) و وزن (38/0P=) با این مورد ارتباط معنیداری نداشته است.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه انجام مداخلات آموزشی جهت پیشگیری از تغییر وضعیت اسکلتی در دندانپزشکان ضروری است.
سانیا عزیزی، سپیده عرب، شیما یونس پور، عاطفه صفارشاهرودی،
دوره 37، شماره 0 - ( 1-1403 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از عوارض درمانهای ارتودنسی ایجاد میکروکرک در پی دباندینگ است. از آنجا که نوع لیگشن ممکن است بر نوع نیروی اعمال شده بر براکتها حین دباند اثر بگذارد، این مطالعه با هدف بررسی اثر انواع لیگیشن بر ایجاد میکروکرکهای مینایی بعد از دباندینگ براکتهای ارتودنسی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی از نوع آزمایشگاهی است. تعداد 69 دندان پرمولر کشیده شده انسانی به 3 گروه 23 تایی تقسیم شدند. یک براکت روی دندان باند شد، سپس دندان مورد نظر در یک تایپودنت که بقیه دندانها در آن مانت شده بودند، قرار داده شد. طوری که آرچ وایر به صورت پسیو در اسلات براکت قرار گرفت. نمونهها براساس گروه مطالعه به یکی از این سه روش لیگیت شدند: 1. O-ring ligation 2. Tight ligation منفرد هر دندان 3. ligation همه دندانهای قوس با هم. نمونهها زیر استریومیکروسکوپ مشاهده شد. تعداد، طـول و محـل تمـامی میکرو کرکهـای مینایی قبل و بعد از دباندینگ ثبـت و جهـت تحلیـل دادههـا از تحلیـل معـادلات بـرآوردی تعمیم یـافته استفاده شد.
یافتهها: در هر سه گروه مطالعه، افزایش معنیداری در میانگین مجموع طول میکروکرکها و تعداد آنها پس از دباندینگ نسبت به قبل مشاهده شد (001/0P<). اما تفاوت آماری معنی داری بین سه گروه از نظر روند تغییرات میانگین مجموع طول و تعداد میکروکرکهای مشاهده نشد. به طور کلی نسبت افزایش کرکها در گروه 2 بیشتر از 3 و بیشتر از 1 بود. از 92 میکروکرک ایجاد شده (جدید)، عمده کرکها در ناحیه میدباکال و سپس به ترتیب در ناحیه سرویکال و اکلوزال بود.
نتیجه گیری: فرایند دباندینگ موجب افزایش در میانگین مجموع طول و همچنین تعداد میکروکرکهای مینایی خصوصاً در ناحیه میدباکال میشود. روش Tight ligation نسبت به روشهای O-ring ligation و Full arch ligation میتواند باعث کرکهای مینایی بیشتری شود.