زمینه و هدف: با وجود مزایای ترمیمهای کامپوزیتی، استفاده از آنها با مشکلات کلینیکی همراه است. مشخصترین علت مشکلات ذکر شده، ریزنشت است. هدف از این تحقیق مقایسه اثر Rebonding بر ریزنشت ترمیمهای کلاس V کامپوزیت با استفاده از دو رزین با ویسکوزیته پایین بود.
روش بررسی: روش تحقیق به صورت تجربی و تکنیک آن مشاهده بود. 60 ترمیم کلاس V کامپوزیت در سمت باکال و لینگوال پرهمولرهای کشیده شده انسان به گونهای قرار گرفتند که لبه اکلوزال در مینا و لبه جینجیوال در عاج و سمان باشد. نمونهها به 3 گروه تقسیم شدند: I ) ترمیمهایی که عمل Rebonding بر آنها انجام نشد. II ) لبههای ترمیم توسط ماده اتصال یابنده به مینا (Margin Bond) Rebond شدند و III ) لبههای ترمیم به وسیله یک رزین Unfilled و اختصاصی شده به این منظور Rebond شدند. بعد از عمل ترموسایکلینگ و استفاده از نفوذ رنگ با مغروق کردن در فوشین 5/0% دندانها برش داده شدند و ریزنشت توسط استریومیکروسکوپ بررسی شد. آنالیز نتایج با تستهای آماری Kruskal-Wallis ، Wilcoxon و Mann-Whitney با سطح معنیداری 05/0 > P انجام گرفت.
یافتهها: در لبههای مینایی اختلاف در میزان ریزنشت معنیدار نبود (148/0 P= ) ولی اختلاف در لبههای لثهای چشمگیر بود (001/0 > P ). ریزنشت در قسمت لثهای گروه III به صورت قابل ملاحظهای کمتر از گروه II و در گروه I بیشترین مقدار بود.
نتیجهگیری: Rebonding توسط رزین با ویسکوزیته پایین ریزنشت را در لبه جینجیوال ترمیم کلاس V کامپوزیت کاهش میدهد ولی بر لبه اکلوزال تاثیر قابل ملاحظهای ندارد.