جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اتانول

مریم قوام، سکینه آرامی، معصومه حسنی طباطبایی، منصوره میرزایی، حمید کرمانشاه، ایوب پهلوان، اسماعیل یاسینی، مرضیه دهقان،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده

زمینه وهدف: کاهش سختی ترمیم‌های رزین کامپوزیت در دهان پس از سخت شدن به وسیله نور مرئی می‌تواند دوام کلینیکی این مواد را تحت تأثیر قرار دهد. هدف از این تحقیق بررسی اثر مایعات مشابه غذا مانند اتانول ۲۵%، ۵۰% و ۷۵ % و هپتان ۵۰ % بر روی سختی سطحی دو نوع کامپوزیت P۶۰) و (Gradia پس از سخت شدن بوسیله نور مرئی و غوطه‌ور شدن به مدت ۲۴ ساعت و ۷ روز بود.
روش بررسی: ۴۵ نمونه از هر کامپوزیت در یک مولد استنلس استیل با ابعاد ۲ در ۶ میلی‌متر قرار داده و سخت شدند. از هرنوع کامپوزیت تعداد ۵ نمونه بلافاصله پس از سخت شدن با نور مرئی تحت آزمون ریزسختی قرار گرفتند تا ریزسختی اولیه کامپوزیت‌ها به دست آید (گروه کنترل). نمونه‌ها از هر کامپوزیت در لوله‌هایی محتوی محلول اتانول با غلظت‌های ۲۵%، ۵۰% و ۷۵% و هپتان ۵۰% به مدت ۲۴ ساعت و ۷ روز قرار گرفتند. سپس نمونه‌ها از محلول خارج، شسته و خشک شدند و تا زمان آزمایش به یخچال منتقل گشتند. در شرایط استاندارد میزان ریزسختی سطح نمونه‌ها با دستگاه Microhardness سنجیده شد. نتایج با مقیاس ویکرز اندازه‌گیری شد و داده‌ها با استفاده ا ز تست‌های one-way ANOVA و ۳-way ANOVA و Tukey Post-hoc آنالیز قرار گردید. ۰۵/۰>P سطح معنی‌دار بودن نتایج قرار داده شد.
یافته‌ها: سختی سطحی کامپوزیت P۶۰ از کامپوزیت گرادیا بیشتر بود. آنالیز واریانس در گرادیا و P۶۰ نشان داد که به غیر از اتانول ۲۵% (۵۱۴/۰=P) بین گروه کنترل و همه گروه‌های دیگر تفاوت آماری معنی‌داری (۰۵/۰>P) وجود داشت. پس از ۲۴ ساعت همه مایعات به غیر از اتانول ۵۰% و ۷۵% (۷۹۳/۰=P) تأثیر معنی‌داری روی کامپوزیت گرادیا داشتند. پس از ۷ روز همه مایعات به غیر از اتانول ۲۵% و ۵۰% (۳۸۵/۰=P) و اتانول ۵۰% و ۷۵% (۱۵۰/۰=P) تأثیر معنی‌داری روی کامپوزیت گرادیا داشتند. کامپوزیت P۶۰ بعد از زمان ۲۴ ساعت و ۷ روز تأثیر همه مایعات را روی سختی معنی‌دار نشان داد. هپتان ۵۰% سختی را افزود (۰۰۰/۰P=) و اتانول ۷۵% (۰۰۰/۰=P) و اتانول ۵۰% (۰۰۱/۰=P) و اتانول ۲۵% (۰۰۷/۰=P) سختی کامپوزیت را بطور معنی‌داری کاهش داد.
نتیجه‌گیری: بر اساس این مطالعه زمان بر روی نتایج اثری نداشت. P۶۰ استحکام بیشتری نشان داد. اتانول ۷۵%، ۵۰% و ۲۵% به ترتیب تأثیرگذار بودند. هپتان سختی سطحی را افزایش داد.


علیرضا دانش کاظمی، عبدالرحیم داوری، فرناز فراهت، ندا پژوهی،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

  زمینه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر کلرهگزیدین ۲% ، اتانول ۷۰% و سدیم آسکوربات ۱۰% بعد از انجام بلیچینگ روی استحکام باند برشی کامپوزیت به مینا و مقایسه آن با به تعویق انداختن زمان ترمیم کامپوزیت به مدت یک هفته انجام شد.

  روش بررسی: ۹۰ دندان سانترال به ۶ گروه مساوی تقسیم شدند: گروه ۱- بدون بلیچینگ. گروه ۲- بلیچینگ با کربامید پراکساید ۴۵% به مدت ۴۵ دقیقه. گروه ۳- بلیچینگ + یک هفته نگهداری نمونه‌ها در آب مقطر. در گروه ۴، ۵ و ۶ بعد از بلیچینگ به ترتیب ۱ میلی لیتر کلرهگزیدین ۲% ، اتانول ۷۰% و سدیم آسکوربات ۱۰% برای ۱۵ دقیقه قرار داده شد. استوانه‌های کامپوزیتی روی سطح باکال قرار گرفتند. نمونه‌ها تحت تأثیر ۱۰۰۰ سیکل حرارتی قرار گرفته و تست استحکام باند برشی انجام شد. نوع شکست زیر استریومیکروسکوپ بررسی و از هر گروه یک نمونه زیر میکروسکوپ الکترونی بررسی شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS۱۹ و تست آماری ANOVA و Ben (Bon) Ferroni آنالیز شد.

  یافته‌ها: استحکام باند برشی در گروه های بلیچ شده (۲، ۳، ۴، ۵ و ۶) نسبت به گروه کنترل منفی (۱) به طور معنی‌داری کاهش یافت.آزمون Bonferroni نشان‌دهنده اختلاف معنی‌داری بین گروه‌های مورد آزمایش (۶ و ۵ و ۴ و ۳) و کنترل منفی (۱) نبود. ( P-value به ترتیب ۰۰۰/۱، ۰۸۱/۰، ۰۶۹/۰ و ۰۰۰/۱) ولی نسبت به گروه کنترل مثبت (گروه ۲) معنی‌دار بود. ( P-value به ترتیب ۰۰۱/۰>، ۰۰۷/۰، ۰۰۹/۰ و ۰۰۱/۰>) تگ‌های رزینی زیر میکروسکوپ الکترونی در گروه ۲ کم و نازک و در گروه ۳، ۴، ۵ و ۶ بیشتر و منظم‌تر بودند. تعداد شکست‌های ادهزیو در گروه ۲ بیشتر بود.

  نتیجه‌گیری: بلیچینگ با کربامید پراکساید و باند فوری کامپوزیت باعث کاهش استحکام باند برشی می‌شود. سدیم آسکوربات ۱۰% و تعویق انداختن باند به مدت یک هفته به منظور بهبود استحکام برشی باند کامپوزیت به مینای بلیچ شده مؤثرتر بود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb