بیان مسأله: میزان باندهای دوگانه باقیمانده در پلیمریزاسیون نقش مهمی در خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی رزینهای ترمیمی دارد. پلیمریزهشدن ناکافی در لایه هیبرید، دلیلی برای تفاوت در کیفییت این لایه و قدرت باند کمتر میباشد که میتواند به عنوان منبعی برای آزادسازی مونومر عمل کند و اثرات سمّی داشته باشد.
هدف: مطالعه حاضر با هدف اندازهگیری درجه تبدیل مونومر به پلیمر سه نسل از دنتین باندینگهای 3Mو یک دنتین باندینگ آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی با استفاده از طیف جذبی مواد قبل و بعد از پلیمریزه شدن توسط دستگاه FT-IR ،درجه تبدیل به دست آمد. برای اندازهگیری درجه تبدیل از باندینگهای ScotchBond MP Plus Adhesive، SingleBond،
Prompt L-Pop و یک باندینگ آزمایشگاهی استفاده شد. شش نمونه از هر باندینگ مورد تحقیق قرار گرفت. زمان سخت شدن 120 ثانیه بود. مقایسه گروهها با استفاده از آزمونهای Kruskal-Wallis و Mann-Whitney انجام گردید. سطح معنیداری 05/0P< در نظر گرفته شد.
یافتهها: نتایج اختلاف معنیداری را بین گروهها نشان داد (P<0.01). SingleBond در مقایسه با Prompt L-Pop و
ScotchBond MP و دنتین باندینگ تجاری در درجه تبدیل افزایش نشان داد. بین درجه تبدیل در سایر گروهها اختلاف معنیداری مشاهده نشد. بین دنتین باندینگ آزمایشگاهی و ScotchBond MP اختلاف معنیداری مشاهده نگردید (P=1.00).
نتیجهگیری: فناوری استفاده از دنتین باندینگ به سمت سادهترشدن پیش میرود؛ اما در این مطالعه PromptL-Pop به عنوان ادهزیوی که توانایی اچکردن را دارد، درجه تبدیل بالایی را از خود نشان نداد. استفاده از باندینگهای با مراحل سادهتر نیاز به بررسی بیشتری دارد.