جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای دندان درمان ریشه شده

مجید اکبری، محمدجواد مقدس، سارا مجیدی‌نیا،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

  زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی تأثیر چرخه‌ها ی حرارتی و فشاری بر استحکام شکست دندان‌های ترمیم شده با سه نوع مختلف پست تقویت شده با الیاف (Fiber reinforced composite post) بود.

  روش بررسی: ۶۰ دندان ثنایای میانی فک فوقانی کشیده شده انسانی که ازنظر اندازه تشابه داشتند، انتخاب شد، سپس نمونه‌ها به سه گروه ۲۰ تایی تقسیم شدند ( ۲۰ n= ). در هر گروه درمان ریشه انجام شد و سپس تاج از ۲ میلی‌متر بالاتر از محل CEJ قطع شد . در هر گروه از یکی از انواع پست Hetco ، پست Anthogyr و پست Svenska استفاده شد. پست‌ها با سمان پاناویا سمان و با کامپوزیت ترمیم شدند. ۱۰ دندان از هر گروه ۶۰۰۰ بار در چرخه حرارتی ۵ و ۵۵ درجه قرار گرفته و تحت ۱۲۰۰۰۰۰ چرخه فشاری در دستگاه دهان مصنوعی قرار داده ‌شدند. سپس استحکام شکست آن‌ها اندازه‌گیری شده و نتایج با ANOVA و T-student مقایسه شد (۰۵/۰ = α ) . 

  یافته‌ها: میانگین نیروی لازم برای شکست ترمیم‌ها در گروه هتکو قبل از چرخه‌ها ۷۴۲/۱۹۲ ± ۰۹۸/۵۸۱ و بعد از آن ۵۹/۲۱۳ ± ۷۴/۵۶۴، در گروه Anthogyr قبل از چرخه‌ها ۸۷۸/۱۳۵ ± ۳۵۸/۶۶۴ و بعد از آن۳۳/۳۹۰ ± ۱۲/۶۲۹ و در گروه Svenska قبل از چرخه‌ها برابر ۱۳۳/۳۷۹ ± ۲۵۸/۷۸۰ و بعد از آن ۵۹/۲۸۲ ± ۸۴/۷۷۹ نیوتن به دست آمد. در مقایسه بین گروه‌ها تفاوت معنی‌داری دیده نشد و در هر گروه هم قبل و بعد از چرخه تفاوت وجود نداشت (۰۵/۰ < P ) .

  نتیجه‌گیری: ترمیم‌های انجام شده با پست‌های گلاس فایبر ایرانی مقاومت به شکست مشابه با دو نوع پست مشابه خارجی پس از اعمال چرخه‌های حرارتی مکانیکی داشت.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb