جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سرامیک‌های دندانی

تبسم هوشمند، علیرضا کشواد، کیوان محرم زاده،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۸۳ )
چکیده

بیان مسأله: با کاربرد صحیح سایلن (Silane) بدون نیاز به اچ ‌کردن سطوح سرامیکی با اسید هیدروفلوئوریک, اتصال (Bond) مطلوب کششی بین سرامیک ورزین حاصل می‌گردد. با توجه به اهمیت اتصال سرامیک به رزین کامپوزیتی در دندانپزشکی، امروزه بررسی بیشتر روش کاربردی صحیح سایلن با آزمونهای مناسب‌تردیگر ضروری به نظر می‌رسد.
هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه Interfacial Fracture Toughness سطوح سرامیکی صاف و خشن باندشده با روش صحیح کاربرد سایلن به یک رزین انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی, ۸۰ دیسک‌ سرامیکی به قطر ۱۰ و ضخامت ۲ میلیمتر تهیه گردید. به منظور Surface Treatment از چهار روش مختلف ۱) پالیش سطوح سرامیکی تا ۱ میکرون, ۲) Gritblast با ذرات آلومینای ۵۰ میکرون, ۳) اچینگ با اسید HF ۱۰% به مدت ۲ دقیقه و ۴) Gritblast و اچینگ استفاده شد. (در هر گروه ۲۰ نمونه مورد بررسی قرار گرفت.) دیسک‌های سرامیکی داخل رزین PMMA قرار داده شدند و در ناحیه Adhesive، توسط نوار تفلون پوشانده شدند. یک سوراخ گرد به قطر ۳ میلیمتر با زاویه ۹۰ درجه روی نوار تفلون پانچ شد. سطوح سرامیکی Expose مانده, توسط روش بهینه‌شده کاربرد سایلن، Treat شدند و بعد از کاربرد یک Unfilled Resin, رزین استوانه‌ای به قطر ۴ و طول ۱۱ میلیمتر بر روی آن ساخته شد؛ سپس نمونه‌ها در دو محیط نگهداری مختلف (گروه A: آب مقطر ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت و گروه B: آب مقطر ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ روز) قرار گرفتند. (IC) Interfacial Fracture Toughness با سرعت mm/min۱ اندازه‌گیری شد. نحوه شکست با استفاده از استریومیکروسکوپ و سطوح شکست با استفاده از میکروسکوپ الکترونی بررسی گردیدند. به منظور تحلیل داده‌ها از آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون Independent-Samples t استفاده شد.
یافته‌ها: مقدار میانگین Interfacial Fracture Toughness به شرح زیر بود:
۱) گروه A:          ±SD J/m۲  ۸/۱۲۷±۴/۳۷۹ (۴، ۸/۱۶۹±۵/۳۶۴ (۳، ۲/۱۰۹±۵/۳۰۴ (۲، ۸/۱۱۴±۱/۳۱۷
۲) گروه B:           ±SD J/m۲  ۴۸۹±۹/۶۳۹ (۴، ۶/۱۸۲±۳/۶۲۹ (۳، ۱/۱۸۵±۶۴۸ (۲، ۴/۱۳۴±۶/۲۵۵
بین میانگین میزان GIC گروههای A۱ تا A۴ اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (۰۵/۰P>). اما میانگین میزان GIC در گروه B۱ به طور معنی‌داری با گروههای B۲، B۳ و B۴ اختلاف داشت (۰۵/۰P<)؛ همچنین افزایش قابل ملاحظه‌ای در میزان GIC در گروههای اچ‌شده و Gritblastشده بعد از ۳۰ روز نگهداری در آب مقطر ۳۷ درجه سانتیگراد وجود داشت (۰۵/۰P<). نحوه شکست به‌طور غالب به‌صورت Interfacial و یا Cohesive در رزین بود.
نتیجه‌گیری: روش آزمون اندازه‌گیری Fracture Toughness مورد استفاده در این تحقیق می‌تواند برای ارزیابی ناحیه Adhesive در سیستم‌های سرامیک- رزین مناسب باشد و در صورت استفاده از روش مناسب کاربرد سایلن، گیرمیکرومکانیکال با Gritblast نمودن سطوح سرامیکی بدون نیاز به اچ کردن سطوح سرامیکی با HF کافی است.


سکینه نیکزاد، عباس آذری، محمد احسان خلیل، پویا اصلانی، سیما شهابی،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: ایجاد چسبندگی مناسب بین دندان و رستوریشن‌های تمام سرامیکی از مسائل مهم در پروتز بوده و با توجه به معرفی لیزرهای گوناگون در دندانپزشکی، به نظر می‌رسد که این عامل برای آماده‌سازی سطوح سرامیکی، سودمند باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر لیزر د ر آماده‌سازی سطوح سرامیک Cercon بر استحکام باند برشی آن به عاج دندان توسط سمان رزینی بود .

  روش بررسی: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، ۴۰ بلوک سرامیکی زیرکونیایی Cercon تهیه و بعد از آماده‌سازی با روش‌های سندبلاست با Al۲O۳ ۵۰ میکرونی، تابش لیزر CO۲ و لیزر Nd:YAG ، به عاج دندان‌ سمان شدند. سپس، مقادیر استحکام باند برشی تعیین و نوع شکست در نمونه‌ها با استریومیکروسکوپ و SEM بررسی شد. مقایسات آماری تحقیق با آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه و مقایسه‌های متعدد Tukey انجام شد. یک نمونه از هر گروه نیز برای مشاهده مورفولوژی سطحی بعد از آماده‌سازی سطح زیر SEM مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها: میانگین استحکام باند برشی سرامیک‌ها در مورد تابش لیزر CO۲ ، ۰۳/۳ ± ۷۹/۷ مگاپاسکال، در تابش لیزر Nd:YAG برابر ۶۹/۴ ± ۸۵/۹ مگاپاسکال و در سندبلاست ۸۴/۴ ± ۹۲/۱۴ مگاپاسکال به دست آمد. بین گروه‌های تحت تابش لیزر CO۲ (۰۰۱/۰= P ) و لیزر Nd:YAG (۰۱۷/۰= P ) با روش سندبلاست از نظر استحکام باند برشی تفاوت آماری معنی‌داری دیده می‌شد ولی تفاوت معنی‌داری بین دو نوع لیزر وجود نداشت (۴۷/۰= P ). بیشتر شکست‌ها در لیزر CO۲ (۷۵ ٪ )، لیزر Nd:YAG (۷/۶۶ ٪ ) و سندبلاست (۷/۴۱ ٪ ) از نوع ادهزیو بودند.

  نتیجه‌گیری: آماده‌سازی سطح نمونه‌های سرامیکی Cercon با تابش لیزرهای CO۲ و Nd:YAG نتوانست موجب افزایش استحکام باند برشی نمونه‌ها به عاج دندان در مقایسه با تکنیک معمول سندبلاست شود، بنابراین، کاربرد آنها با خصوصیات و شرایط ذکر شده در تحقیق برای سمان کردن سرامیک‌های Cercon به عاج دندان با تردید مواجه است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb