زمینه و هدف: هدف از این مطالعه لابراتواری مقایسه دو نوع مختلف آمادهسازی سطحی بر روی نسبت کنتراست سرامیک IPS e.max Press قبل و بعد از قرارگیری در معرض Accelerated aging بود.
روش بررسی: 10 نمونه دیسکی شکل (10×5/1 میلیمتر) از سرامیکهای IPS e.max press براساس دستورالعمل کارخانه سازنده ساخته شد. نمونهها به صورت تصادفی به دو گروه گلیز و پالیش تقسیم شدند (تعداد=5). نسبت کنتراست نمونهها قبل و بعد از Aging با دستگاه اسپکتروفوتومتر مورد بررسی قرار گرفت. نسبت کنتراست (CR=Yb/Yw) به صورت نسبت شدت روشنایی نمونهها روی پس زمینه سیاه (Yb) و پس زمینه سفید (Yw) تعریف میشد. آنالیز دادههای به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه انجام گرفت.
یافتهها: پس از 300 ساعت Aging همه نمونههای IPS e.max Press افزایش معنی داری در نسبت کنتراست خود نشان دادند (005/0P=). سرامیکهای پرداخت شده در مقایسه با سرامیکهای گلیز شده افزایش معنیداری در اپاسیته خود داشتند (018/0P=).
نتیجهگیری: با توجه به محدودیتهای مطالعه حاضر از یافتههای به دست آمده میتوان نتیجه گرفت که سرامیکهای گلیز شده در مقایسه با سرامیکهای پرداخت شده دارای ثبات ترانسلوسنسی بالاتری پس از Aging میباشند.