زمینه و هدف: شرایط بافت نرم اطراف ایمپلنت برای رسیدن به نتایج دراز مدت موفق از لحاظ سلامت و زیبایی لازم است. هدف از این مطالعه، ارزیابی مقایسهای مشخصات بافت نرم اطراف ایمپلنتهای جایگزین تک دندان با دندان طبیعی Contra lateral بوده است.
روش بررسی: این مطالعه گذشتهنگر در ۲۸ بیمار با دندان و دارای ایمپلنت قدامی تک واحدی انجام شد. در ۱۴ بیمار ایمپلنت به روش دو مرحلهای و در ۱۴ بیمار ایمپلنت به روش یک مرحلهای قرار داده شده بود و حداقل یک سال از قرار گرفتن ایمپلنتها در فانکشن گذشته بود. در این بیماران، شاخصهای عرض بیولوژیک (BW)، پاپیلای بین دندانی و بین ایمپلنت - دندان (PI) و همچنین ضخامت مخاط (MT) در اطراف ایمپلنتهای یک مرحلهای و دو مرحلهای و دندان contra-lateral ارزیابی شد و با استفاده از آزمونهای آماری t-test، Mann-Whitney و Wilcoxon با یکدیگر مقایسه شدند.
یافتهها: میانگین BW در ایمپلنتهای یک مرحلهای ۴۸/۰±۴۲/۱ میلیمتر، در ایمپلنتهای دو مرحلهای ۴۸/۰±۶۷/۱ میلیمتر و در دندان کنترل ۶۰/۰±۴۷/۱ میلیمتر بود. میانگین PI در ایمپلنت های یک مرحلهای ۵۲/۰±۵۰/۲، در دو مرحلهای ۵۵/۰±۵۳/۲ و در دندان شاهد ۴۷/۰±۷۲/۲ بود. میانگین MT در اطراف ایمپلنت یک مرحلهای ۴۸/۰±۱۰/۳ میلیمتر، در دو مرحلهای ۷۵/۰±۰۹/۳ میلیمتر و در دندان کنترل ۸۸/۰±۵۷/۲ میلیمتر بود. از لحاظ شاخص های مورد بررسی در این مطالعه اختلاف معنیداری بین ایمپلنتهای دو مرحلهای و یک مرحلهای با یکدیگر و نیز ایمپلنتها با دندانها مشاهده نشد.
نتیجهگیری: باتوجه به نتایج این مطالعه به نظر میرسد در شرایط استاندارد، شاخصهای؛ عرض بیولوژیک، پاپیلای بین دندانی (پاپیلای بین دندان و ایمپلنت) و ضخامت لثه در اطراف ایمپلنتهای یک مرحلهای، دو مرحلهای و دندان contra-lateral مشابه باشد.