جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای همبستگی

طاهره حسین زاده نیک، علیرضا گرجی،
دوره 11، شماره 4 - ( 5-1377 )
چکیده

براساس مطالعات هندسی در مورد آنالیز زاویه ای ANB در تعیین رابطه افقی فکین، اعتبار این آنالیز به دلیل تاثیر عوامل مختلف بر روی آن زیر سوال رفته است. بر این اساس به جای آن آنالیزهای خطی افقی مختلفی پیشنهاد شده است. از آنجا که سیستم کرانیوفاسیال یک سیستم سه بعدی و فانکشنال می باشد و مطالعات هندسی به تنهایی جهت پذیرش چنین ادعاهایی کافی نمی باشد؛ مطالعه حاضر که در واقع یک مطالعه بیولوژیک است، به منظور تعیین همبستگی آماری نتایج حاصل از آنالیز زاویه ای ANB با آنالیزهای خطی بعد افقی Wit و Wylie و Harvold و Schwartz انجام شده است؛ بدین منظور آنالیزهای فوق بر روی کلیشه سفالومتری 40 بیمار 11-9 ساله انجام شد و نتایج حاصل بیانگر ضریب همبستگی معنی دار بین آنالیزهای خطی فوق با آنالیز زاویه ای ANB می باشد. نتایج حاصل نتوانست نتایج بررسیهای هندسی را در تمام موارد تایید کند.


فرامرز مجتهدزاده، سعید علیزاده،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1390 )
چکیده

  زمینه و هدف: مطالعات جمعیت شناختی کنونی در ارتودنسی از شاخص‌هایی استفاده می‌کنند که قادر به ارزیابی روابط فکی زیرین نمی‌باشند. منابع حاکی از تلاش‌هایی است که به گونه‌ای نه چندان موفق اقدام به پیش بینی روابط فکی از روی بافت نرم نموده‌اند. هدف از این مطالعه مقایسه اندازه‌گیری‌های قدامی خلفی روی بافت نرم و سخت با الهام از آنالیز مک نامارا بود.

  روش بررسی: سفالوگرام 36 بیمار که جهت درمان ارتودنسی پذیرش شده بودند، تریس شده و متغیر‌های طول مؤثر ماگزیلا (Co-A) و مندیبل
(Co-Gn) مطابق با آنالیز مک نامارا اندازه‌گیری و اختلاف این دو نیز محاسبه شد. همچنین به کمک خط کش مخصوص اندازه‌های آنتروپومتریک مجرای خارجی گوش تا زیر بینی (Ext-Sn) و مجرای خارجی تا پوگونیون بافت نرم (Ext ´ -Pog) توسط دو عملگر هر کدام دو مرتبه اندازه‌گیری شد. اختلاف میان این دو اندازه‌گیری نیز محاسبه شد . داده‌های به دست آمده جهت بررسی همبستگی اندازه‌گیری‌های یک عملگر (Intra-rater) و همچنین همبستگی بین اندازه‌گیری‌های دو عملگر (Inter-rater) تحت آنالیز آماری و محاسبه شاخص آماری Intra-class Correlation Coefficient قرار گرفتند.

  یافته‌ها: پایایی اندازه‌گیری بافت نرم توسط خط کش، چه درون عملگر ( 05/0 P< ، 91/0-87/0 ICC= ، برای کلیه متغیر‌ها) و بین عملگر (05/0 P< ، 94/0-90/0 ICC= ، برای کلیه متغیر‌ها) بسیار بالا بود. ضریب همبستگی میان طول بافت سخت و نرم ماگزیلا 89/0، مندیبل 87/0 و اختلاف این دو 82/0 به دست آمد (01/0 P< ) .

  نتیجه‌گیری: با انجام اصلاحاتی در ابزار اندازه‌گیری می‌توان از اندازه‌گیری‌های روی بافت نرم برای تخمین اندازه‌های طول مؤثر ماگزیلا و مندیبل مطابق با آنالیز مک نامارا با اعتماد قابل قبولی استفاده نمود.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb