دوره 6، شماره 2 و 3 - ( 6-1385 )                   جلد 6 شماره 2 و 3 صفحات 46-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

جعفری عاشور آبادی احمد، کریمی لاخانی عزیز الله. بررسی مقایسه‌ای تولید جداسازی، جمع‌آوری، نگهداری موقت و دفع نهایی زباله‌های بیمارستان‌های شرق گیلان در سال 1385. بیمارستان. 1385; 6 (2 و 3) :42-46

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-145-fa.html


چکیده:   (6499 مشاهده)
مقدمه: موضوع دفع فضولات هنگامی مورد توجه واقع شد که انسان به صورت اجتماعات به هم پیوسته و در یک مکان، زندگی مشترک خود را آغاز کرد. با توجه به این مسئله اولین‌بار جمع‌آوری فاضلاب و زباله زمانی انجام گرفت که طایفه‌های مختلف انسانی به هم پیوسته و از صورت چادرنشینی تغییر زندگی دادند. مطالعات انجام شده، شاهد آن است که محل دفن زباله‌های شهری اورشلیم قدیم در دره (Kidnan) قرار داشته است. در آن زمان مواد آلی زباله شهر به کود تبدیل شده و مواد غیر آلی سوزانده می شد. این شهر دارای کانال کشی فاضلاب بوده است. در هند 6500 سال قبل دفع فضولات مورد توجه بوده است. چینی‌ها 3 هزار سال قبل در مورد مواد هوموسی و استفاده از کمپوست در کشاورزی قوانینی داشته‌اند. در دوران اسلامی مقرراتی برای عبور و مرور حیوانات و وسایل نقلیه در اماکن و بازارها وجود داشت که برای جلوگیری از گرد و خاک وضع شده بود. کم کم با رشد جمعیت و توسعه شهرها خصوصاً در اروپا به مسئله زباله و دفع بهداشتی آن اهمیت داده شد. در سال 1473 کشور هلند مقام اول در نظافت شهری را دارا بود، اولین وسیله (کامیون) با تجهیزات حمل زباله و فضولات انسانی در سال 1750 میلادی به وسیلهpierce qute quine در مادرید به نمایش گذاشته شد. در سال 1876 اولین زباله سوز به علت اشکالاتی که در دفن زباله در انگلستان تولید می شد در آن کشور به وجود آمد. کم کم از انرژی حرارتی تولید شده از زباله استفاده زیادی به عمل آمد. اهمیت دفع بهداشتی زباله‌ها موقعی بر همه روشن خواهد شد که خطرات ناشی از آنها به خوبی شناخته شوند. زباله نه فقط باعث تولید بیماری و تعفن و زشتی مناظر می گردد، بلکه می-تواند سبب آلودگی آب و خاک و هوا گردد. آثار سوء ناشی زائدات و پس مانده‌های جامد، مدیریت شهری را بر آن داشت تا با روی آوردن به سیستم نوین مدیریتی همواره در پی راه-کارهای مناسب جهت تقلیل آثار سوء ناشی از این گونه مواد باشد. از قدیم الایام بشر همواره در این فکر بوده است که جهت ارتقاء سلامتی و رهایی از درد و رنج راهکاریی برای خودش فراهم نماید. لذا این امر ما را بر آن داشت تا پژوهشی تحت عنوان بررسی مقایسه‌ای تولید، جداسازی، جمع‌آوری، نگهداری موقت ودفع نهایی زباله‌های بیمارستانی در بیمارستان‌های شرق گیلان در سال 1385 انجام دهیم.

متن کامل [PDF 2573 kb]   (2882 دریافت)    

انتشار: 1392/7/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb