3 نتیجه برای بهشتی
عاطفه آقائی، علی بهشتی،
دوره 3، شماره 4 - ( 11-1381 )
چکیده
سالمندی و معلولیت ناشی از آن، در شهرهایی که بدون امکانات و برنامهریزی از جامعه سنتی به دایره بی بندو بار شهرنشینی گام نهادهاند، مشکلات هراسناکی پدید آورده است. جامعه سنتی، به ویژه جامعه روستایی، برخوردار از هوای پاک، به دور از آلایندههای هراسناک زندگی پرباری را درعین محدودیت و فقر سر می کرد. امروزه این جامعه در حال فروپاشی و دگردیسی مشقت باری است. شهرهای کشورهای توسعه یافته دگرگونی معکوسی را طی می کنند. آنها با محدود کردن حرکتهای ناموزون جمعیت، برون کوچی از روستا، به جای تبدیل روستا به شهر در واقع شهرها را به روستا تبدیل می کنند. اتومبیل رانی های مزاحم و پرخطر برای محیط زیست جای خود را به دوچرخه و پیاده روی و ورزشهای دامنه های سرسبز این روستاهای «شهری» می دهد. با این حال پدیده رشد جمعیت از یکسو و تغییر شگفت آور امید به زندگی در بدو تولد که به سود افزایش عمر در مسیر تغییر روز افزون هرم سنی است، مشکلات در خور تاملی را پدید می آورد که عزلت غریبانه، ناتوانی و دلمردگی و افسردگی های روزافزون سالمندان و معلولیت از آن جمله است.
شیما خسروی، ملیکه بهشتی فر، امین نیک پور،
دوره 21، شماره 1 - ( 3-1401 )
چکیده
زمینه و هد ف: تغییر و نوآوری برای کسب مزیت رقابتی در نظام سلامت منجر به تداوم و استمرار فعالیت سازمانها در حوزه بهداشت و درمان خواهد شد؛ بنابراین جهتگیری کارآفرینانه مدیران برای پیشبرد اهداف سازمانی در صنعت متلاطم بهداشت و درمان از الزامات اهداف اجرایی مدیران سرمایه انسانی است.
مواد و روشها: در این مطالعه با مصاحبههای نیمه ساختاریافته به شناسایی پیش برندهها و مداخلهگرها در عامل کارآفرینی سازمانی جهت طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی کارآفرینانه پرداخته و با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. جامعه پژوهش را مدیران پایه و میانی در حوزه سلامت تشکیل میدهند که از این میان 20 نفر با روش نمونهگیری گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند.
یافتهها: نتایج پژوهش حاکی از آن بود که سازمانها در حوزه بهداشت و درمان با تأثیرپذیری از سوی سه عامل مدیران، کارکنان و محیط سازمان، متغیر کارآفرینی سازمانی را در مدیریت سرمایه انسانی تحتالشعاع قرار میدهند. در خصوص مداخلهگرها یا موانع، عامل کارکنان و در خصوص پیش برندهها عامل مدیران، بیشترین تعداد کدها (واحد معنا) را به لحاظ فراوانی به خود اختصاص دادهاند.
نتیجهگیری: مدیران سرمایه انسانی در حوزه سلامت با ایجاد زمینه لازم در تقویت عوامل پیش برنده و فائق آمدن بر عوامل مداخلهگر کارآفرینی سازمانی در جزءبهجزء فرآیندها و راهبردهای مدیریتی خود، عملکرد مطلوب کارکنان صف و ستاد را قوام بخشیده و بهتبع آن نقش بسزایی در تأمین سلامت آحاد جامعه ایفا مینمایند.
عاطفه تشت زر، ملیکه بهشتی فر، رضا زارع، امین نیک پور،
دوره 22، شماره 2 - ( 6-1402 )
چکیده
زمینه و هدف: هدف این پژوهش، اعتبارسنجی مدل تکاملگرایی سازمانی در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است.
مواد و روشها: این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کمی با رویکرد مدلسازی ساختاری بود. جامعۀ آماری در این بخش از پژوهش، شامل کلیه مدیران، معاونان و کارشناسان موضوعی مورد مطالعه در بیمارستانهای بوشهر میباشد که تعداد آنها 130 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 100 نفر تعیین و با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای ساده، انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. سؤالات و گویههای پرسشنامه با استفاده از ادبیات پژوهش، مبانی نظری و نتایج حاصل از مطالعه کیفی تدوین گردید که روایی صوری و محتوایی آن با نظر متخصصان تائید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 976/0 بهدست آمد. دادهها با روش مدلسازی معادلات ساختاری در نرمافزار SMART PLS تحلیل شدند.
نتایج: یافته های این پژوهش نشان داد مدل ساختاری تکاملگرایی سازمانی دارای 43 زیر مؤلفه در شش مؤلفه شرایط علی، زمینهای، واسطهای، پدیده محوری، راهبردها و پیامدها از برازش مناسبی برخوردار است و تمامی متغیرهای بهدست آمده میتوانند در طراحی مدل نهایی مورد توجه باشند. نتایج حاکی از آن بود که شرایط علّی، شرایط زمینهای، عوامل مداخلهگر و پیامدها در مدل تکاملگرایی سازمانی در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر معنادار شدند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد مدل تکاملگرایی سازمانی در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دارای اعتبار است.