4 نتیجه برای حاجی نبی
سمیه نوری، دکتر لیلا ریاحی، دکتر کامران حاجی نبی، دکتر کتایون جهانگیری،
دوره 16، شماره 4 - ( 11-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: اولویتبندی و تخصیص منابع از مهمترین موضوعات بخش سلامت بوده و عادلانه بودن آنها نیازمند در نظر گرفتن معیارهای مختلفی است. این مطالعه بهمنظور شناسایی معیارهای مورداستفاده برای اولویتبندی و تخصیص منابع در نظامهای سلامت دنیا از طریق مرور جامع مطالعات به انجام رسید.
مواد و روشها: سه پایگاه معتبر Cochrane Library،PubMed و SCOPUS از سال 2005 تا 10 اکتبر 2016 به شکل نظاممند مورد جستجو قرار گرفتند. مقالات انگلیسی زبانی که دارای معیارهای کمی یا کیفی مدون و مشخص در حوزه تخصیص منابع در بخش سلامت بودند وارد مطالعه شدند. دادههای بهدستآمده بهصورت تماتیک سنتز شدند.
نتایج: درمجموع 9162 مقاله استخراج شد. در ابتدای بررسی مقالات واردشده، 9089 مقاله به دلیل تکراری بودن و نیز براساس عنوان مطالعه حذف شدند. چکیده مقالات باقیمانده (76 مقاله) بررسی و 17 مقاله حذف شد. متن کامل 59 مقاله باقیمانده بررسی و بر اساس انطباق با معیارهای ورود، تعداد 34 مقاله دیگر نیز حذف شد و درنهایت 25 مقاله وارد فاز نهایی مطالعه شدند. معیارهای مورداستفاده در مقالات در چهار بُعد اقتصادی، مدیریتی، ساختاری و زمینهای قرار گرفتند. از بین معیارهای ابعاد اقتصادی، مدیریتی، ساختاری و زمینهای بیشترین فراوانی به ترتیب مربوط به معیارهای هزینه، اهداف نظام سلامت، ظرفیت محلی و وضعیت بیماریها بود.
نتیجهگیری: در این مطالعه مهمترین معیارهای مورد استفاده توسط سیاستگذاران و تصمیمگیران نظام سلامت در سطح دنیا به هنگام اولویتبندی و تخصیص منابع، استخراج شدند. نتایج نشان داد که در سطح دنیا، اولویتبندی و تخصیص منابع در نظام سلامت بیشتر بر اساس معیارهایی مانند هزینه اثربخشی، وضعیت بیماری، عدالت/ برابری و نیاز صورت میگیرد.
بهاره جفائی، دکتر لیلا نظری منش، دکتر کامران حاجی نبی،
دوره 17، شماره 2 - ( 6-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: پاسخگویی بهعنوان یکی از اهداف اصلی نظام سلامت برای سیاستگذاران و مدیران موضوع بسیار مهمی است. قابلیتهای فناوری اطلاعات عملکرد سازمان را در مواردی چون پاسخگویی به مشتری را تحت تأثیر قرار میدهد و مدارج بالاتر کسبوکار آن را فراهم میکنند. هدف پژوهش حاضرتعیین رابطه قابلیتهای فناوری اطلاعات با پاسخگویی بیمارستان بهارلو تهران بود.
مواد و روشها: پژوهش حاضر ازلحاظ روش از نوع توصیفی- پیمایشی و ازلحاظ هدف کاربردی بود. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود. نمونه آماری پژوهش 248 نفر از کارکنان در ارتباط با فناوری اطلاعات بخشها و 381 نفر از بیماران 26 بخش منتخب بیمارستان بهارلو بود که بهصورت تصادفی طبقهای انتخاب شدند. دادههای این پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای پیرسون و رگرسیون تحلیل شد.
نتایج: مطابق یافتههای پژوهش مقدار پاسخگویی کلی بیمارستان در سطح بالاتر از متوسط (میانگین 3.82) و مقدار قابلیت فناوری اطلاعات بیمارستان در سطح متوسط (میانگین 3.07) بود. مطابق نتایج آزمون رگرسیون در سطح اطمینان 95 درصد (خطای کمتر از 5 درصد) قابلیت فناوری اطلاعات با ابعاد معماری فناوری اطلاعات (020/0 =p)، زیرساخت فناوری اطلاعات(004/0 =p) ،منابع انسانی فناوری اطلاعات (001/0 p<) و منابع ارتباطی فناوری اطلاعات (001/0 p<) با پاسخگویی بیمارستان بهارلو ارتباط مثبت داشت.
نتیجهگیری: ارتباط مثبت تمامی ابعاد و کل قابلیت فناوری اطلاعات با پاسخگویی بیمارستان گویای آن است که قابلیت فناوری اطلاعات همانند دیگر صنایع امروزی در بیمارستانها بهعنوان یک شایستگی کلیدی مطرح است . بنابراین واضح است که مدیران بیمارستانها بایستی به ارتقاء این شایستگی کلیدی جهت بهبود پاسخگویی در بیمارستان تحت مدیریت خود توجه جدی داشته باشند.
دکتر اعظم لاری، دکتر کامران حاجی نبی، دکتر علی کمیلی، دکتر لیلا ریاحی،
دوره 18، شماره 4 - ( 11-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: بهرهگیری از شیوههای بهینه خرید در بخش تجهیزات سرمایهای پزشکی در کنار اجرای قوانین و مقررات میتواند به عنوان راهی برای حرکت به سمت خریدی هوشمندانه و افزایش سطح دسترسی گروههای آسیبپذیر به دریافت خدمات و گسترش عدالت مطرح شود. این پژوهش با هدف بررسی عوامل مؤثر در تصمیمگیری خرید تجهیزات سرمایهای پزشکی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.
مواد و روشها: در این پژوهش کاربردی که در سال 97 انجام شده است، جامعه آماری پژوهش را مدیران، رؤسا و سرپرستان بخشهای تشخیصی و درمانی و بخش تجهیزات پزشکی بیمارستانهای دانشگاه و مدیران و کارشناسان تجهیزات پزشکی ستاد دانشگاه که 631 نفر بودند تشکیل دادند. نمونه پژوهش 431 نفر بودند که با روش نمونهگیری طبقهای انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه محققساخت بود که پس از تأیید روایی و پایایی آن، دادهها جمعآوری و در نهایت با استفاده از نرمافزار SPSS تحلیل شدند.
نتایج: مؤثرترین متغیر واقعی بودن قیمت تجهیزات سرمایهای در زمان خرید با ضریب رگرسیون 368/0 بوده و در مقابل کماثرترین متغیر در این زمینه بازار فروش رقابتی یا انحصاری با ضریب رگرسیون 162/0 میباشد.
نتیجهگیری: مراکز درمانی برای خرید تجهیزات سرمایهای باید از معیارهای استاندارد تصمیمگیری استفاده کنند. با توجه به نقش حساس شناسایی و انتخاب بهترین مارک برای خرید تجهیزات و همچنین هزینههایی که این خریدها به نظام سلامت وارد میکند، استفاده از معیارهای کمی و کیفی و همچنین بهرهگیری از نظر خبرگان بسیار حائز اهمیت میباشد؛ تا از این طریق بتوان تجهیزاتی با صرفه به لحاظ اقتصادی و همچنین با کیفیت جهت ارائه خدمات مناسب تدارک دید.
فاطمه داعی بیدگلی، لیلا نظری منش، کامران حاجی نبی،
دوره 22، شماره 3 - ( 9-1402 )
چکیده
زمینه و هدف: بازاریابی تجربی نوعی استراتژی بازاریابی است که در آن با ایجاد تجربیات واقعی زندگی، مشتریان را جذب و علاقهمند میکند تا از تجربه خود خاطره خوش و ماندگاری را ثبت کنند. ایجاد یک تجربه عالی برای مشتری، در خدمات مراقبتی در بخش سلامت دشوار است. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر بازاریابی تجربی بر قصد ویزیت مجدد در درمانگاههای تأمین اجتماعی استان قم میباشد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر ازلحاظ رویکرد، از نوع کمی و از نوع هدف کاربردی و ازنظر جمعآوری دادهها از نوع پیمایشی میباشد. جامعه آماری شامل مراجعین به درمانگاههای تأمین اجتماعی استان قم بودند که بهصورت تصادفی طبقهای به تعداد ۵۲۲ نفر به مطالعه دعوت شدند. تحلیل دادهها با روش مدلسازی معادلات ساختاری کوواریانس محور با کمک نرمافزار ایموس نسخه 24 انجام شد.
نتایج: تأثیر بازاریابی تجربی (با ابعاد تجربه حسی، تجربه فیزیکی، تجربه عاطفی، تجربه شناختی، تجربه رابطهای) بر قصد مراجعه مجدد به درمانگاه با مقدار ضریب مسیر (۰/۵۴۰+) مورد تأیید قرار گرفت. همچنین بررسی شاخصهای ساختاری مدل و روایی سازه، گواه برازش خوب مدل بودند.
نتیجهگیری: بازاریابی تجربی و به دنبال آن ارتقای روابط بیمار و پزشک ازجمله عواملی است که توجه به آنها میتواند بااهمیت باشد. مراکز بیمار محور میتوانند با تمرکز بر بازاریابی تجربی و فراهم کردن امکانات رفاهی و استفاده از فناوریها برای افزایش سهولت خدمترسانی، باعث افزایش احتمال بازگشت به درمانگاهها شوند.