جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای حافظی

حمید محمدی، شهرام توفیقی، مصطفی رجبی، حمیدرضا ایزدبخش، بهار حافظی،
دوره 20، شماره 2 - ( 6-1400 )
چکیده

زمینه و هدف: دورنمای مراقبت­های بیمارستانی به سرعت در حال تغییر است. محرک­های عرضه و تقاضا در سیستم خدمات سلامت با تحول شدیدی روبرو است. بخش سلامت سازمان­ تأمین اجتماعی نیز با تعداد فزاینده بیماران به چالش کشیده است. این مطالعه به منظور کمک به این سازمان با هدف طراحی مدل علی مفهومی از تعامل عرضه و تقاضای مراقبت­های سلامت انجام شد.
مواد و روش­ها: این پژوهش یک نوع مطالعه کیفی است که در سال 1399 و ارائه مدل مفهومی در دو گام انجام شد. در گام اول، از مصاحبه نیمه ساختاریافته برای استخراج عوامل مهم در عرضه و تقاضای خدمات سلامت در بیمارستان­های ملکی استفاده شد. در گام دوم، از رویکرد شبیه‌سازی سیستم استفاده و روابط بازخورد بین مسیرهای بیمار به بیمارستان و تأمین خدمات درمانی، ارائه شد.
نتایج: بر اساس فرضیه مطالعه به ترتیب، شیوع بیماری و تخصیص بودجه به عنوان شاخص نیاز پزشکی و تقاضای پزشکی مورد انتظار، به طور مثبتی بر مراجعات به بیمارستان­های سازمان تأمین اجتماعی تأثیر می­گذارد. بر این اساس چهار مدل فرعی جریان بیمار، بودجه مراقبت­های سلامت، کارکنان درمان (پزشک، پرستار ) و ظرفیت بیمارستان­ها استخراج شد.
نتیجه­گیری: بودجه­های درمانی اختصاص‌یافته به بیمارستان­ها برای بهبود امکانات درمانی و افزایش تعداد کارکنان، انتظارات مثبتی در مورداستفاده از خدمات بیمارستان­های ملکی در بیمه‌شده‌ها ایجاد کرده است. توجه به تأمین نیروی انسانی کافی (پزشک، پرستار ) و ظرفیت تخت با بودجه­ای که برای این سرویس هزینه می­شود، از شاخص­های بهبود کیفیت خدمات است.
حمید محمدی، شهرام توفیقی، مصطفی رجبی، حمیدرضا ایزدبخش، بهار حافظی،
دوره 21، شماره 1 - ( 3-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: استفاده از مدل‌های شبیه‌سازی می‌توانند به روشن کردن رفتار غیرشهودی مشکلات پیچیده مراقبت‌های سلامت کمک کنند. امروزه پیچیدگی مسائل بسیار فراتر از ظرفیت ما برای حل دستی آن‌ها است. شبیه­سازی سیستم به عنوان یک گزینه عاقلانه در نظر گرفته می­شود که با رویکرد به مسائل ساختاری و درک تعاملات پیچیده درون مسائل و تغییرات آن‌ها است. هدف از این مقاله بررسی پیشرفته‌ترین کاربردهای دینامیک سیستم در مراقبت­های سلامت است.
مواد و روش­ها: این مطالعه برگزیده­ای سیستماتیک از مقالاتی است که کاربردهای پویایی سیستم در مراقبت‌های سلامت را در 11 پایگاه‌ اطلاعاتی بین سال‌های 1999 تا 2019 جستجو کرد. تمرکز این تحقیق بر مقالاتی با کلیدواژه‌های پویایی سیستم در مراقبت­های سلامت، تحلیل دینامیک مراقبت­های سلامت، شبیه­سازی مراقبت­های سلامت مداوم یا شبیه­سازی پویا مراقبت­های سلامت بود.
نتایج: 79 مقاله مرتبط با کاربردهای پویایی سیستم در مراقبت­های سلامت در پایگاه‌های اطلاعاتی شناسایی شد. 85 درصد از مقالات تمرکز خود را بر امور مالی، سیاست، حکومت، مقررات، بهداشت عمومی و برنامه‌ریزی در مراقبت­های سلامت قرار دادند. در میان مقالات مسیر درمانی بیمار، چاقی و تقاضای نیروی کار درمان از موضوعات بررسی شده بود.
نتیجه‌گیری: تمایل به استفاده از شبیه‌سازی مداوم در مراقبت­های سلامت افزایش یافته است. با این حال، قدرت شبیه‌سازی ترکیبی می‌تواند از قدرت ذاتی دیدگاه کل‌نگر پویایی سیستم بهره‌برداری کند و در یک مدل ترکیبی از دیدگاه جامع برای مدیریت سیستم‌های مراقبت‌های سلامت بهره‌برداری کند. از زمینه‌های بالقوه با کاربرد پویایی سیستم‌ها در تحقیقات آینده می­توان به برنامه­ریزی و سیاست گزاری در تصمیمات بهداشت عمومی، خرید راهبردی مدیریت کیفیت، کارکنان و ریسک، اشاره کرد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb