شهرزاد راسخی، صدیقه سادات طباطبائی فر، عبدالصالح جعفری،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی مدت زمان انتظار بیماران مراجعهکننده به بخش اورژانس و عوامل مؤثر بر آن در کشور بود.
مواد و روشها: در این پژوهش مروری، جستجو در پایگاههای اطلاعات علمی پابمد، ساینس دایرکت، پروکوئست، اسکوپوس، وب اف ساینس، مگ ایران و سیویلیکا با کلیدواژههای زمان انتظار، مدت زمان، اورژانس و غیره انجام شد. پس از اعمال استراتژی جستوجو ۲۶ مطالعه وارد پژوهش شدند.
نتایج: یافتههای مطالعه مروری حاضر (مرور سریع) نشان داد متوسط زمان ورود بیمار به بخش اورژانس تا اولین ویزیت پزشک از حدود ۲ دقیقه تا حدود ۳۲ دقیقه، میانگین مدت زمان ورود بیمار به بخش اورژانس تا انجام اولین اقدام درمانی از ۷/۳ دقیقه تا ۲۶۲ دقیقه، میانگین مدت زمان درخواست تا آماده شدن نتیجه اولین آزمایش از ۱۷/۲۰ تا ۲/۶۲۹ دقیقه، میانگین مدت زمان درخواست تا آماده شدن نتیجه اولین رادیولوژی از ۸۵/۵ دقیقه تا ۱۰۸۰ دقیقه و میانگین مدت زمان درخواست تا آماده شدن نتیجه اولین نوار قلب از ۷/۳ دقیقه تا ۳/۳۲ دقیقه متغیر بوده است. همچنین، مهمترین عوامل تأثیرگذار بر مدت زمان انتظار بیماران مراجعهکننده به بخش اورژانس شامل عوامل فردی مرتبط با بیمار، علت مراجعه، عوامل مرتبط با بیمارستان و اورژانس، عوامل مرتبط با نیروی انسانی در بخش اورژانس بودند.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که مدت انتظار بیماران در اورژانس به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای کاهش آن، بهبود تریاژ، مدیریت نیروی انسانی، استفاده از فناوریهای هوشمند، ارتقای زیرساختها و آموزش بیماران پیشنهاد میشود.