۱۰ نتیجه برای رضایی
محمد امین رضایی، فریبا قهرمانی، غلامعباس صدروی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده
زمینه و هدف: آزمایشگاههای تشخیص طبی نقش مهمی در تشخیص ، درمان و پیشگیری از بیماری ها دارند و امروزه بدون استفاده از آزمایشگاههای تشخیص طبی ، حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی و ژنتیکی امکانپذیر نیست. در این مطالعه رعایت الزامات تعیین شده توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با توجه به چک لیست کنترل کیفی در آزمایشگاههای خصوصی و دولتی بررسی شدند.
مواد و روشها: نوع مطالعه ، مقطعی تحلیلی است. در این مطالعه ۱۶ آزمایشگاه تشخیص طبی مراکز آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و ۲۰ آزمایشگاه خصوصی انتخاب و از نظر رعایت استاندارد کنترل کیفیت مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.
نتایج: از بین ۱۲ شاخص چک لیست در دو گروه آزمایشگاه بیشترین امتیاز مربوط به الزامات و مقررات آزمایشگاههای تشخیص طبی به ترتیب ۱۰۰% و ۹۳% در آزمایشگاههای خصوصی و دولتی وکمترین امتیاز مربوط به کنترل کیفیت انجام آزمایش به ترتیب ۸۲ و۷۵/۷ درصد در آزمایشگاههای خصوصی و دولتی بود. در این مطالعه میانگین امتیاز آزمایشگاههای دولتی در اکثر موارد چک لیست پایین تر از خصوصی بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دادکه امتیاز آزمایشگاههای خصوصی و دولتی هردو پایین تر از استاندارد بوده و آزمایشگاهای دولتی امتیاز پایین تری نسبت به آزمایشگاههای خصوصی داشتند. در آزمایشگاههای خصوصی باید در زمینه شناسایی و رسیدگی به خطاها و در آزمایشگاههای دولتی در مورد کنترل کیفیت انجام آزمایش توجه بیشتری مبذول گردد.
ژیلا آقارضایی، شهرام توفیقی، علی نعمتی، لاله آقارضایی، کامبیز بهاالدین بیگی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
زمینه و هدف : این پژوهش در نظر دارد تا یک نرم افزار که قابلیت تشخیص سریع افراد مستعد به بروز آمبولی ریه و ترومبوز وریدی عمقی پا به همراه امکان ارسال یاد آور به موقع جهت انجام عملیات پیشگیری از بروز این موارد را داشته باشد را طراحی و پیاده سازی کند. هدف نهایی معرفی سیستم پشتیبان تصمیم گیری است که در نهایت بتواند با انجام عملیات مناسب از بروز موارد معلولیت و مرگ و میر ناشی از آمبولی و ترومبوز در بیماران بستری در بخشهای مرتبط جلوگیری نماید. مواد و روش ها : طراحی این نرم افزار با زبان برنامه نویسی Visual Basic.Net و دیتابیس SQL Server صورت گرفت. سپس این نرم افزار در بزرگترین بیمارستان آموزشی شهر کرمان نصب و یک ارزیابی و نظرسنجی از پزشکان و پرستاران درباره کارکرد نرم افزار با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه های مختلف انجام شد. سپس اطلاعات توسط نرم افزار Spss آنالیز گردید. یافته ها : میانگین نمرات پزشکان ۲۱,۱۶ و پرستاران ۲۰.۷۶ بدست آمد. نتایج آزمون T-Testنشان می دهد که بین میانگین کل نمرات پزشکان و پرستاران اختلاف معنی داری وجود ندارد. نتیجه گیری : نتایج حاصله نشان داد که هر دو گروه پزشکان و پرستاران نسبت به نرم افزار، نظر مساعد و مثبتی داشتند. بنابراین استفاده از سیستم پشتیبان تصمیم گیری بالینی که پیشگیری را با دادن هشدارهای سروقت به کادر درمانی یادآوری می کنند، می تواند در کاهش بروز آمبولی ریه و ترمبوز وریدهای عمقی مؤثر و سودمند باشد.
ستار رضایی، طیب میرکی، نادر جهانمهر ، فردین غریبی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف: استفاده از ابزارهای اقتصادی از جمله تابع تولید یکی از راههای افزایش عملکرد و استفاده کارا از منابع بیمارستان میباشد. هدف این مطالعه تخمین تابع تولید بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان طی دورهی زمانی ۱۳۹۰-۱۳۸۶ می باشد.
مواد و روش ها: تعداد بستری شدگان به عنوان ستانده و متغیرهای کادر پرستاری، تخت فعال، سایر کارکنان و پزشک به عنوان نهاده در نظر گرفته شد. دادههای برای ۱۲ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی کردستان طی دورهی زمانی ۱۳۹۰-۱۳۸۶ با استفاده از فرم تولید جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه ۶ و روش داده های تابلویی تابع تولید بیمارستانهای مورد مطالعه تخمین زده شد.
نتایج: مقدار کشش و تولید نهایی برای همه عوامل تولید مثبت بود. تولید نهایی تخت فعال، پزشک، پرستار و سایر کارکنان به ترتیب برابر با ۱۶,۷، ۵۶، ۲۳.۶ و ۴۰.۹ بدست آمد. مجموع کشش عوامل تولید برابر با ۱.۰۶ بدست آمد بنابراین بازدهی نسبت به مقیاس صعودی می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به تولید نهایی مثبت همه نهادهها، جهت بهبود بهرهوری و استفاده بهینه از منابع پیشنهاد میشود که مدیران بیمارستانها میتواند در پاسخدهی به تقاضا برای خدمات بیمارستان، کشش عوامل تولید را درنظر بگیرند.
فربد عبادی فرد آذر، محمد عرب، مرتضی بادلو، احسان رضایی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف:طرح نظام نوین اداره امور بیمارستان ها یا طرح کارانه بعنوان یکی از اصلاحات نظام سلامت با چندین هدف از جمله افزایش انگیزه پرسنل اجرایی شد. از طرفی انگیزش ورضایت شغلی دو عامل بسیار مهم برای تداوم حیات سازمان هستند. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین پرداخت کارانه، انگیزش و رضایت شغلی با استفاده از نظریه انتظار ویکتور وروم است.
مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی-تحلیلی در یکی از بیمارستان های دولتی شهر تهران در سال ۱۳۹۲ انجام شد. تعداد ۲۰۹ نمونه از بین پزشکان، پرستاران، پرسنل پاراکلینیک، اداری مالی و خدماتی وارد پژوهش شدند. اطلاعات از طریق یک پرسشنامه سه بخشی مشتمل بر اطلاعات فردی با ۶ سوال، پرسشنامه استاندارد انتظار با ۲۵ سوال و پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی با ۱۳ سوال جمع آوری شد.برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS۱۸ استفاده گردید.
نتایج: در تمام گروه های شغلی بغیر از پزشکان، بین کارانه و انگیزش شغلی ارتباط معنی دار مستقیم مشاهده شد. در تمام گروه های شغلی بغیر از بخش های پاراکلینیکی بین انگیزش و رضایت شغلی ارتباط معنی دار مستقیم مشاهده شد. از بین تمام گروه های شغلی تنها در گروه اداری-مالی بین کارانه و رضایت شغلی ارتباط معنی دار مستقیم مشاهده شد.
نتیجه گیری: کارکنان بیمارستان مورد مطالعه در کل رضایت شغلی بالاتر از متوسط و انگیزش شغلی پایین تر از متوسط داشتند. بهبود مهارتها از طریق فرصت های آموزشی، تدوین سیاست ها و خط مشی های متناسب پاداش-عملکرد، و وضع پاداش مطلوب از دید کارمند یا توجه به تفاوت های انگیزشی، از جمله راهکارهای بهبود انگیزش است.
علی رضا حاتم سیاهکل محله، دکتر سجاد رضایی، زهرا خاکساری، ژاله جمشیدی مقدم،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
زمینه و هدف: آموزش کارکنان و ایجاد آمادگی برای رسیدن افراد به اهداف شخصی و سازمانی (کار راهه شغلی) اهمیت دارد و کیفیت عملکرد منتور/ مربی در اینراستا تعیینکننده است. حساسیت این موضوع در بیمارستانها میتواند در کانون توجه باشد. مطالعه حاضر قصد دارد رابطهی هوش هیجانی، رضایت شغلی، عدالت و تعهد سازمانی درکشده از سوی آنان را با عملکرد منتورینگ در کارکنان بیمارستانی بیازماید.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که جامعه پژوهش آن را کلیه پزشکان، پرستاران، کارکنان بخش رادیولوژی، اداری و نیروهای خدماتی بیمارستان دولتی پورسینای شهر رشت تشکیل می داد . ۴۰۳ نفر بهشیوه نمونهگیری سهمیهای انتخاب و بهپرسشنامههای اطلاعات جمعیتشناختی، هوش هیجانی، عدالت سازمانی، رضایت از شغل، تعهد سازمانی و کارکرد منتورینگ پاسخ دادند. کلیه دادهها بانسخه ۲۰ نرمافزارSPSS تحلیل گردید.
نتایج: تحلیلهای رگرسیون سلسله مراتبی به روش ورود همزمان نشان داد، هرسه مولفهی عدالت سازمانی یعنی عدالت توزیعی ، عدالت مراودهای ،عدالت رویهای، از مولفههای عدالت سازمانی؛ یک مولفهی رضایت شغلی یعنی رضایت از سرپرست و یک مولفهی هوش هیجانی یعنی خودمدیریتی بهطور معنیداری توانستند ۶۰% از واریانس مشترک نتایج عملکرد منتورینگ را تبیین نمایند (۰۰۰۱/۰P<، ۱۸/۲۶F=).
نتیجهگیری: درک کارکنان از عدالت سازمانی و رضایت از سرپرست و نیز توانایی افراد در کنترل هیجانها و واکنشپذیری مناسب در وضعیتهای مختلف بیمارستانی با کیفیت عملکرد منتور/ مربی مرتبط است. با توجه به نتایج بدست آمده و متغیرهای تاثیرگذار بر منتورینگ، پیشنهاد میشود برای مداخلات بیمارستانی/مدیریتی مرتبط با هوشهیجانی، عدالت سازمانی و رضایت شغلی تصمیمگیری شود.
دکتر حجت رحمانی، قاسم رجبی واسوکلایی، دکتر جلال سعیدپور، دکتر مهدی رضایی، دکتر سمیه نیکان، بهمن خسروی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به نقش کلیدی مدیریت منابع انسانی در سازمان های بهداشتی و درمانی، بررسی و آسیب شناسی منابع انسانی ضروری است. بنابراین، این مطالعه با هدف آسیب شناسی منابع انسانی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی – تحلیلی در سال ۱۳۹۵ انجام شد. در این پژوهش، تعداد ۳۴۲ نفر از کارکنان مجتمع بیمارستانی امام خمینی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد مدل سه شاخگی جمع آوری، سپس با استفاده از رو شهای آماری توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته های مطالعه نشان داد بیشترین میانگین و انحراف معیار مربوط به بعد انگیزش و رضایت شغلی (۰۲/۱±۵۱/۳) و کمترین میانگین و انحراف معیار مربوط به بعد بهبود روش ها (۸۴/۰±۸۱/۲) است. از بین مولفه های مورد مطالعه؛ مولفه رفتاری بیشترین امتیاز(۲۹/۳) و مولفه زمینه ای کمترین امتیاز(۹۱/۲) را به خود اختصاص داده اند. همبستگی بین عوامل ساختاری، رفتاری و زمینه ای با مشخصات دموگرافیک نشان داد که رابطه این عوامل فقط با متغیر جنسیت از نظر آماری معنادار بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، مدیران منابع انسانی باید به تمامی عوامل موثر در شناخت آسیب های سازمانی به ویژه فرهنگ سازمانی، انگیزش و رضایت شغلی، آموزش کارکنان، امنیت شغلی و مشتری گرایی با توجه به اهمیت و نقشی که در ارائه خدمات مطلوب دارند، توجه ویژه ای داشته باشند.
سجاد قربانی زاده، فاطمه تجر، زهرا اسدی پیری، ستار رضایی، یاسر مخیری، ثریا نورائی مطلق،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: نابرابریهای اجتماعی- اقتصادی در استفاده از خدمات دندانپزشکی یک چالش عمده سیاستهای سلامت در بسیاری از کشورها است. این مطالعه مقطعی با هدف بررسی نابرابری اجتماعی اقتصادی در بهرهمندی از خدمات دندانپزشکی در لرستان و مقایسه با استانهای همجوار انجام شده است.
روش: دادههای مورد نیاز از پیمایش هزینه و درآمد خانوار جمعآوری گردید. حجم نمونه شامل ۵۵۴۷ خانوار استانهای غرب کشور بود. جهت تعیین مهمترین عوامل مؤثر بر بهرهمندی از خدمات دندانپزشکی از روش رگرسیونی لاجستیک و جهت سنجش نابرابری بین گروههای درآمدی از شاخص تمرکز و منحنی تمرکز استفاده گردید. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار استاتا نسخه ۱۴ انجام شد.
نتایج: بیشترین و کمترین درصد بهرهمندی از خدمات دندانپزشکی در میان خانوارها به ترتیب مربوط به استانهای همدان (۰۲/۷ درصد) و لرستان (۱۹/۳ درصد) میباشد. نتایج شاخص تمرکز نشان داد بهرهمندی و هزینههای خدمات دندانپزشکی در میان خانوارهای با وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالاتر متمرکز است؛ به عبارت دیگر نابرابری به نفع ثروتمندان است. زن بودن سرپرست خانوار و افزایش بعد خانوار منجر به کاهش بهرهمندی از این خدمات میگردد. سطح تحصیلات بالاتر سرپرست خانوار و افزایش تعداد افراد شاغل و افراد باسواد خانوار ارتباط مثبتی با بهرهمندی از خدمات دندانپزشکی نشان داد.
نتیجهگیری: بهرهمندی از خدمات دندانپزشکی در بین گروههای اقتصادی- اجتماعی بالاتر به طور معناداری بیشتر بود. این نابرابریها با معرفی و اجرای سیاستهای هدفمند، قابل اجتناب هستند. خانوارهای با درآمد پایین، سطح تحصیلات کمتر و بیکاران باید در تمرکز سیاستگذاری برای مقابله با نیازهای برآورده نشده مراقبتهای دندانپزشکی قرار گیرند.
یحیی سلیمی، علی کاظمی کریانی، شاهین سلطانی، فرید نجفی، ژیلا عظیمی، بهمن روشنی، سینا احمدی، ستار رضایی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر طرح تحول نظام سلامت بر شیوع سزارین و زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی استان کرمانشاه میباشد.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر دادههای سزارین و زایمان طبیعی در ۱۷ بیمارستان دولتی در دورهی زمانی ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ جمعآوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. متغیرهای اصلی این مطالعه شامل شیوع سزارین و شیوع زایمان طبیعی برای یک دورهی ۱۲۱ ماه بود که هر دو متغیر از تقسیم تعداد زایمانهای به صورت سزارین و طبیعی بر کل تعداد زایمانها به دست آمد. برای ارزیابی تأثیر طرح تحول نظام سلامت بر روی شیوع سزارین و زایمان طبیعی از رویکرد سری زمانی منقطع و رگرسیون قطعهای استفاده شد.
نتایج: میانگین شیوع سزارین در دورهی زمانی قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت به ترتیب برابر با ۵/۴۲ و ۲/۴۳ درصد بود. در ماههای قبل از شروع مداخله میزان سزارین ۱۳/۰ درصد در حال افزایش بود که از نظر آماری معنیدار بود. در اولین ماه بعد از اجرای مداخله، شیوع سزارین ۶/۳ درصد کاهش معنیدار یافت. سهم سزارین در ماههای بعد از اجرا طرح تحول نظام سلامت در مقایسه با قبل از مداخله به صورت ماهیانه ۱۲/۰ درصد افزایش را نشان داد که از لحاظ آماری هم معنیدار بود.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که در کوتاهمدت طرح تحول نظام سلامت منجر به کاهش معنیدار سزارین شده است اما در ماههای بعد از اجرای طرح شیوع سزارین دوباره افزایش یافته است.
الهه امیراحمدی، مهدی رضایی، فاطمه مشکینی، محمد حسینی کسنویه،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: داشتن ضعف و بیحالی و احساس نیاز به خدمات اورژانس بیمارستانی یکی از مهمترین علل مراجعه بیماران به اورژانس بیمارستانها میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین میزان ابتلا و مرگومیر بیماریها با ضعف و بیحالی مراجعهکنندگان انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر به صورت مشاهدهای و آیندهنگر در بخش اورژانس بیمارستانهای رسول اکرم و فیروزگر انجام گرفت. بیماران توسط تیم ارزیابیکننده در واحد تریاژ اورژانس توسط ابزار معتبر بینالمللی تریاژ "شاخص شدت اورژانس (ESI) " به ۵ گروه تقسیم شدند. بیماران به مدت ۲ ماه پس از زمان ترخیص پیگیری شدند و وضعیت بیمار از لحاظ بیماری، سلامت یا مرگ مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: در بین سطوح ۱ و ۲ (بیمار با شرایط سطح حدت بالا) و ۳ (نیاز بیمار به دو یا بیشتر از تسهیلات اورژانس در صورت عدم اختلال در علائم حیاتی)، سطح ۳ بیشترین فراوانی مراجعه را داشت (۹/۶۱ درصد). ۷/۹۰ درصد بیماری زمینهای داشتند و ۱/۶۶ درصد از بیماران در زمان مراجعه دارو مصرف میکردند. در همان مراجعه اول ۱۱ درصد از بیماران فوت کردهاند. در پیگیری اولیه ۷/۲۳ درصد افراد همچنان بیمار بودند، ۷/۴۰ درصد بهبودی پیدا کرده بودند و ۸/۱۷ درصد آنان فوت کرده بودند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد در پیگیری نهایی ۳/۹ درصد افراد همچنان بیمار بودند؛ میزان بیماران بهبود یافته در پیگیری نهایی ۱/۴۴ درصد بود و درصد فراوانی فوتیها در پیگیری نهایی ۶/۲۴ درصد بود. درصد مرگومیر بالا نشان از این دارد که نگرانی بیماران نه به خاطر داشتن ضعف و بیحالی، به خاطر بیماری زمینهای خطرناک بوده است که آنها را مجاب به مراجعه به بیمارستان کرده است.
ابراهیم بهرامی نیا، رضا شمس اللهی، صدیقه غلامرضایی، محمد مهدی زارع شحنه،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: بخشهای رادیولوژی یکی از مهمترین بخشهای بیمارستان است که اهمیت بسزایی در شناسایی و درمان بیماریها دارد. با اینحال با توجه به تجهیزات گرانقیمت این بخشها و از طرفی درآمدزایی آن، بهبود ارائه خدمات و افزایش کارایی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی کارایی اقتصادی واحدهای رادیولوژی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد میباشد.
مواد و روشها: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و برحسب روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی است. اطلاعات در خصوص ورودیها و خروجیهای مدل از ۹ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی یزد جمعآوری شده است. متغیرهای ورودی مدل شامل تعداد کارکنان کارشناس، تعداد پزشکان بخش، تعداد دستگاه رادیولوژی و تعداد دستگاه سیتیاسکن میباشد. سه متغیر تعداد بیمار پذیرششده، تعداد کلیشه ثبتشده و میزان درآمد نیز بهعنوان ستانده در نظر گرفته شده است.
نتایج: میانگین نمره کارایی فنی و مقیاس برابر ۹۱۰/۰ حاصل شده است. ۵۵ درصد واحدهای رادیولوژی بیمارستانهای مورد مطالعه از لحاظ کارایی اقتصادی، کارا عمل نکرده بودند. بیمارستان شهید صدوقی دارای بازدهی نزولی نسبت به مقیاس میباشد. بیمارستان¬های شهید بهشتی تفت، خاتمالانبیاء ابرکوه، ولیعصر (عج) بافق، ضیائی اردکان دارای بازدهی صعودی و بیمارستان¬های شهید دکتر رهنمون، افشار، فاطمه الزهراء (س) مهریز، امام جعفر صادق (ع) میبد نیز دارای بازدهی ثابت نسبت به مقیاس میباشند.
نتیجهگیری: بنابراین حذف نیروی انسانی مازاد بر اساس نتایج روش تحلیل فراگیر دادهها نقش عمدهای در کاهش هزینههای بیمارستان و بخش بهداشت و درمان و افزایش کارایی بیمارستانها ایفاء مینماید.