زمینه و هدف : بیمارستانها بهترین بستر ارایه خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری در کنار خدمات درمانی هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر استقرار استانداردهای بیمارستانهای ارتقا دهنده سلامت بر شاخصهای بیمارستانی در بیمارستان فاطمیه شاهرود انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع مقایسهای است که در دو بیمارستان فاطمیه(مورد) و خاتمالانبیاء(شاهد)در سال1392 انجام شد. استانداردهای بیمارستانهای ارتقادهنده سلامت به عنوان متغیر مستقل در بیمارستان فاطمیه استقرار یافت. دادههای مرتبط با شاخصهای ترک بیمارستان با رضایت شخصی، احیای قلبیریوی و مرگو میر نوزادان در دو بیمارستان در دو بازه زمانی شش ماه دوم 1391 و شش ماه اول 1392 جمعآوری و با نرمافزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای کایدو و فیشر تحلیل گردید. نتایج بصورت جداول مقایسهای نمایش داده شد.
نتایج: میزان مرگو میر نوزادان قبل و بعد از مداخله در بیمارستان مورد به ترتیب28/7و 03/14 و در بیمارستان شاهد به ترتیب26/5 و 83/10 بود. درصد ترک با رضایت شخصی در بیمارستان مورد قبل و بعد از اجرا به ترتیب43/3% و93/2% و موفقیت احیا به ترتیب1/56% و3/61% بود. بین استقرار استانداردهای بیمارستانهای ارتقادهنده سلامت و شاخص مرگ و میر نوزادی و ترک بیمارستان با رضایت شخصی در بیمارستان فاطمیه رابطه معناداری مشاهده نگردید.اما رابطه معنیداری بین موفقیت شاخص احیای قلبی ریوی با استقرار استانداردهای مذکور در بیمارستان فاطمیه مشاهده گردید)001/0 p=).
نتیجه گیری: نتایج اولیه حاکی از تاثیر مثبت استقرار استاندارهای بیمارستانهای ارتقادهنده سلامت در بیمارستان فاطمیه بوده که منجر به بهبود تعدادی از شاخصها گردیده است.