جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای کاویان

بابک کاویان، سعیده ریاضی نیا،
دوره 5، شماره 7 - ( 7-1383 )
چکیده

در اداره بیمارستان انواع با طیف گسترده ای از فعالیت ها به انجام می رسد، بنابراین کاربرد تکنولوژی ممکن است در آن مورد استفاده فراوانی داشته باشد. کامپیوتر قادر است تا الگوهای جدید تصمیم سازی را ایجاد کرده و انواع تازه ای از تصمیمات، که هرگز بدون آن به سهولت بدست نمی آمد را پدید آورند. با کاستن از اطلاعات زاید و با توجه و دقت استفاده از کامپیوتر یک فرصت عالی برای بیمارستاانها فراهم می سازد، تا بهره وری عملیات را بهبود بخشیده، هزینه را کاهش دهند. ارائه تکنولوژی اطلاعات در محیط بیمارستان، نیازمندی روز افزون به داده های دقیق و بهنگام از منابع مختلف، نوآوری های تکنولوژی و آگاهی روز افزون به یکپارچه سازی سیستم اطلاعاتی در زیر چتر سیستم اطلاعات بیمارستانی را همسو نموده است. صرف مقدار داده ها در عملیات بیمارستانی نیاز بکارگیری یک سیستم تجزیه تحلیل و بازیابی داده های مدیریتی و مربوط به بیمار را مطرح می سازد؛ خلاصه کردن داده ها در قالب گزارشات، ممیزی و بازنگریهای کاربردهای اجرائی و پزشکی را تسهیل می کند. توانائی در ذخیره و بازیابی دقیق، بهنگام و مستمر داده ها، گزارش موثر آن و امکان تبدیل داده ها برای کاربردهای دیگر در محیط بیمارستان برای اعمال یک مدیریت کارآمد بیمارستانی و مراقبت موثر از بیمار بسیار ارزشمند است.
سیستم اطلاعات بیمارستانی (HIS):  HIS اطلاعات مورد نیاز را برای هر یک از سطوح مدیریت در زمان مقتضی، به شکل مطلوب و مکان مناسب فراهم می سازد، تا تصمیماتی موثر، کار آمد و اثر بخش اتخاذ شوند. HIS نقش حیاتی در برنامه ریزی، راه اندازی، سازماندهی ، نظارت و کنترل عملیات زیر سیستم های بیمارستانی دارد. بنابراین فرایند سازمان مراقبت از بیمار را با ارزیابی داده ها و ارائه توصیه های HIS دهی هم افزا را با خود به ارمغان می آورد. مراقبتی ارتقاء بخشیده، و به بیمارستان توان بازنگری در جریان عمل کیفیت و تناسب مراقبت را به جای مطالعه گذشته نگر ارزانی می دارد. اهداف سیستم اطلاعات بیمارستانی HIS در دستیابی به کارائی عملیاتی بیشتر و کنترل وظایف اطلاعات - گرا در زمینه های اجرائی و مراقبت از بیمار به بیمارستان یاری می رساند. سیستم اطلاعات مدیریتی یکپارچه با طراحی مناسب، سازگار با نیازهای اختصاصی یک بیمارستان خاص، می تواند بهره وری کارکنان بیمارستان را ارتقاء بخشیده، به هر یک از بخش ها و مراکز خدمت اجازه دهد تا پردازش اطلاعات خود را کنترل نموده و در کیفیت مراقبت از بیمار مشارکت کند.


سجاد شکوهیار، حسن کاویانی،
دوره 14، شماره 2 - ( 5-1394 )
چکیده

زمینه وهدف: در دهه های اخیرصنعت توریست درمانی به علت مزایای فراوانی از قبیل حاشیه سود بالا ،اشتغال زایی و...مورد توجه بسیاری از کشورهای منطقه قرار گرفته است .یکی از مهمترین عوامل گسترش وتوسعه صنعت توریست درمانی کیفیت بالای خدمات مراکز درمانی کشورهای مقصد می باشد .لذا با توجه به اهمیت فراوان موضوع کیفیت خدمات مراکز ارائه کننده خدمات درمانی به بیماران خارجی این تحقیق به تعیین کیفیت خدمات مراکز توریستی درمانی شهر تهران می پردازد.

مواد و روشها: این تحقیق  از نظر  هدف کاربردی واز نظر ماهیت توصیفی پیمایشی بود. این مطالعه به بررسی کیفیت خدمات مراکز توریستی درمانی شهر تهران با نظر خواهی از تعداد 154 نفر توریست درمان خارجی بستری در 10 بیمارستان منتخب در بازه زمانی اسفندماه1392الی خردادماه1393ودر قالب مدل سرکوال پرداخت. با توجه به مشکلات ناشی از پیچیدگی وابهام در مفهوم سازی ونیز وزن دهی ابعاد  و شاخص ها در این پژوهش از  مفاهیم وروابط فازی وروش نمایش انتگرال میانگین موزون استفاده گردید.

نتایج: به جز شاخص پزشکان وکادر درمانی حرفه ای ومجرب در کلیه ابعاد وشاخص ها در سطح05/0>pشکاف منفی ونارضایتی در بین بیماران خارجی قابل مشاهده شد.

نتیجه گیری:با توجه به وضعیت تقریبا مطلوب شاخص های پزشکان وکادر درمانی حرفه ای ومجرب ،تجهیزات وتسهیلات پیشرفته پزشکی و هزینه پزشکی مناسب ومتناسب با خدمات به عنوان عوامل اساسی توسعه ورونق صنعت توریست درمانی افزایش سهم بازار ایران در صنعت  توریست درمانی منطقه دور از دسترس نمی باشد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb