علی رضا حاتم سیاهکل محله، دکتر سجاد رضایی، زهرا خاکساری، ژاله جمشیدی مقدم،
دوره 16، شماره 3 - ( 8-1396 )
زمینه و هدف: آموزش کارکنان و ایجاد آمادگی برای رسیدن افراد به اهداف شخصی و سازمانی (کار راهه شغلی) اهمیت دارد و کیفیت عملکرد منتور/ مربی در اینراستا تعیینکننده است. حساسیت این موضوع در بیمارستانها میتواند در کانون توجه باشد. مطالعه حاضر قصد دارد رابطهی هوش هیجانی، رضایت شغلی، عدالت و تعهد سازمانی درکشده از سوی آنان را با عملکرد منتورینگ در کارکنان بیمارستانی بیازماید.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که جامعه پژوهش آن را کلیه پزشکان، پرستاران، کارکنان بخش رادیولوژی، اداری و نیروهای خدماتی بیمارستان دولتی پورسینای شهر رشت تشکیل می داد . 403 نفر بهشیوه نمونهگیری سهمیهای انتخاب و بهپرسشنامههای اطلاعات جمعیتشناختی، هوش هیجانی، عدالت سازمانی، رضایت از شغل، تعهد سازمانی و کارکرد منتورینگ پاسخ دادند. کلیه دادهها بانسخه 20 نرمافزارSPSS تحلیل گردید.
نتایج: تحلیلهای رگرسیون سلسله مراتبی به روش ورود همزمان نشان داد، هرسه مولفهی عدالت سازمانی یعنی عدالت توزیعی ، عدالت مراودهای ،عدالت رویهای، از مولفههای عدالت سازمانی؛ یک مولفهی رضایت شغلی یعنی رضایت از سرپرست و یک مولفهی هوش هیجانی یعنی خودمدیریتی بهطور معنیداری توانستند 60% از واریانس مشترک نتایج عملکرد منتورینگ را تبیین نمایند (0001/0P<، 18/26F=).
نتیجهگیری: درک کارکنان از عدالت سازمانی و رضایت از سرپرست و نیز توانایی افراد در کنترل هیجانها و واکنشپذیری مناسب در وضعیتهای مختلف بیمارستانی با کیفیت عملکرد منتور/ مربی مرتبط است. با توجه به نتایج بدست آمده و متغیرهای تاثیرگذار بر منتورینگ، پیشنهاد میشود برای مداخلات بیمارستانی/مدیریتی مرتبط با هوشهیجانی، عدالت سازمانی و رضایت شغلی تصمیمگیری شود.