4 نتیجه برای شبیهسازی
مهدیه توکلی، محسن قنواتی نژاد، فاطمه جلالی فر، دکتر الهام یاوری،
دوره 17، شماره 4 - ( 11-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: واحد پذیرش، ورودی اصلی بیمارستان است و اولین ارتباط بیمار با بیمارستان از طریق این واحد صورت میگیرد. زمان انتظار بیماران که از پیامدهای اصلی عملکرد این واحد است که نه تنها یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر رضایتبیماران بهشمار میآید بلکه از شاخصهای ارزیابی کیفیت خدمات بیمارستان نیز میباشد. هدف این پژوهش ارائه سناریوهایی به منظور کاهش زمانانتظار بیماران بود.
مواد و روشها: پژوهش از دیدگاه شیوه، توصیفی و از دیدگاه هدف، کاربردی بود. این تحقیق بهطور مقطعی روی 110 بیمارنوبتدار مراجعهکننده بهپذیرش بیمارستان محبمهر انجام شد. دادهها در مدت 70 روز و بهطور یکنواخت در همه روزهای هفته ازطریق مشاهده مستقیم، جمعآوری شده و در کاربرگهای از پیش تهیه شده ثبت گردیدهاند. مدل شبیهسازی، در نرمافزار Arena14 طراحی و اجرا شد.
نتایج: براساس یافتههای پژوهش، واحد پاراکلینیک و قسمت انتظار برای خالی شدن تخت، دو گلوگاه اصلی زمان در سیستم مورد مطالعه بودند. به منظور حل مساله، برای هر یک از واحدهای فوق یک سناریو طراحی و در محیط شبیهسازی آزمایش شد. اجرای این آزمایشها، نشان میدهد که سناریوهای پیشنهادی به طور مجزا و توامان، در مقایسه با شرایط موجود، نتایج بهتری در کاهش زمانانتظار و همچنین افزایش تعداد افراد بستریشده بهدنبال داشتند.
نتیجهگیری: بهبود فرآیندهای درمانی ازطریق شناخت سیستم خدماترسانی بیمارستان و تجزیهوتحلیل گلوگاهها و نقاطضعف آن حاصل میشود. مطابق با نتایج، افزایش تعدادکارکنان واحد پاراکلینیک و تختهای آزاد بیمارستان، عملکرد واحد پذیرش بیمارستان را بهبود میدهد. اجرای سناریوهای فوق، زمانانتظار بیماران را حدود 78% و زمانانتظار خالیشدن تخت را حدود 50% کاهش میدهد.
نادر مرکزی مقدم، ساناز زرگر بالای جمع، زانیار قادری، احسان توفیقی،
دوره 19، شماره 1 - ( 2-1399 )
چکیده
زمینه و هدف: در بین بخشهای بیمارستان، تالار جراحی سهم قابلتوجهی از هزینه و درآمد بیمارستان را به خود اختصاص میدهد. زمانبندی تالار جراحی در افزایش بهرهوری اتاقهای عمل اهمیت بسزایی دارد و پژوهش حاضر با هدف بهینهسازی زمانبندی تالار جراحی بر پایه مدل شبیهسازی پیشامد گسسته انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش بهصورت مقطعی در تابستان 97 در تالار جراحی یکی از بیمارستانهای شهر تهران انجام پذیرفت. با ورود افراد به تالار جراحی، اطلاعات آنها اعم از علت و بیماری که موجب جراحیشده، نوع عمل جراحی (انتخابی یا اورژانسی)، مدتزمان حضور هر بیمار در تالار جراحی با جزئیات زمانی ثبت گردید. تجزیهوتحلیل دادهها با نرمافزار SPSS، و شبیهسازی سیستم درمانی با نرمافزار Arena انجام پذیرفت.
نتایج: با تجزیهوتحلیل اطلاعات ورودی مربوط به 625 بیمار در طول سه ماه، بیش از 60 درصد مراجعین را آقایان تشکیل دادند. متوسط زمان انتظار افراد در تالار جراحی 35 دقیقه بود. اولین ورود افراد به تالار جراحی در مورد بیماران انتخابی، در ساعت 7:10 صبح و آخرین ورود در ساعت 17:00 بود. از هشت سناریو مطرحشده، دو سناریوی اصلاح نرخ ورود (توزیع ورود به بعدازظهر) و سناریوی ترکیبی (اصلاح صف به بعدازظهر و اضافه کردن بیمار بر) بیشترین کاهش زمان انتظار را به همراه داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تغییر توزیع ورود بیماران به ساعتهایی که بار ورودی کمتری دارد، میتواند مدتزمان انتظار بیماران را کاهش داده و بهرهوری تالار جراحی را افزایش دهد.
حمید محمدی، شهرام توفیقی، مصطفی رجبی، حمیدرضا ایزدبخش، بهار حافظی،
دوره 21، شماره 1 - ( 3-1401 )
چکیده
زمینه و هدف: استفاده از مدلهای شبیهسازی میتوانند به روشن کردن رفتار غیرشهودی مشکلات پیچیده مراقبتهای سلامت کمک کنند. امروزه پیچیدگی مسائل بسیار فراتر از ظرفیت ما برای حل دستی آنها است. شبیهسازی سیستم به عنوان یک گزینه عاقلانه در نظر گرفته میشود که با رویکرد به مسائل ساختاری و درک تعاملات پیچیده درون مسائل و تغییرات آنها است. هدف از این مقاله بررسی پیشرفتهترین کاربردهای دینامیک سیستم در مراقبتهای سلامت است.
مواد و روشها: این مطالعه برگزیدهای سیستماتیک از مقالاتی است که کاربردهای پویایی سیستم در مراقبتهای سلامت را در 11 پایگاه اطلاعاتی بین سالهای 1999 تا 2019 جستجو کرد. تمرکز این تحقیق بر مقالاتی با کلیدواژههای پویایی سیستم در مراقبتهای سلامت، تحلیل دینامیک مراقبتهای سلامت، شبیهسازی مراقبتهای سلامت مداوم یا شبیهسازی پویا مراقبتهای سلامت بود.
نتایج: 79 مقاله مرتبط با کاربردهای پویایی سیستم در مراقبتهای سلامت در پایگاههای اطلاعاتی شناسایی شد. 85 درصد از مقالات تمرکز خود را بر امور مالی، سیاست، حکومت، مقررات، بهداشت عمومی و برنامهریزی در مراقبتهای سلامت قرار دادند. در میان مقالات مسیر درمانی بیمار، چاقی و تقاضای نیروی کار درمان از موضوعات بررسی شده بود.
نتیجهگیری: تمایل به استفاده از شبیهسازی مداوم در مراقبتهای سلامت افزایش یافته است. با این حال، قدرت شبیهسازی ترکیبی میتواند از قدرت ذاتی دیدگاه کلنگر پویایی سیستم بهرهبرداری کند و در یک مدل ترکیبی از دیدگاه جامع برای مدیریت سیستمهای مراقبتهای سلامت بهرهبرداری کند. از زمینههای بالقوه با کاربرد پویایی سیستمها در تحقیقات آینده میتوان به برنامهریزی و سیاست گزاری در تصمیمات بهداشت عمومی، خرید راهبردی مدیریت کیفیت، کارکنان و ریسک، اشاره کرد.
حسن فتاحی، سید محمد وزیری، مهیار سوری، محمدحسین عسکریان،
دوره 22، شماره 2 - ( 6-1402 )
چکیده
زمینه و هدف: بخش اورژانس بیمارستان به منزلهی قلب بیمارستان میباشد و گردش منظم امور در این واحد میتواند جان انسانهای بسیاری را نجات دهد. هدف از این پژوهش کاهش زمان انتظار بیماران بخش اورژانس با استفاده از تکنیک شبیهسازی میباشد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است و بهصورت مقطعی در سال 1399 در بیمارستان قائم مشهد انجام پذیرفت. در این پژوهش سعی شد تا با زمانسنجی صحیح و با استفاده از فرآیند شبیهسازی و استفاده از نرمافزار Arena، جریان فرآیند بیماران در بخش اورژانس بیمارستان قائم مشهد مقدس مدلسازی شود. بهمنظور ارزیابی وضعیت سیستم، شاخصهایی از جمله زمان انتظار بیماران، تعداد بیماران ترخیص شده (خروجی سیستم)، طول مدت اقامت و عملکرد مفید منابع و بهبود بخش اورژانس مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از اجرای مدل شبیهسازی نشان داد که به ترتیب بخشهای آزمایشگاه، معاینه توسط پزشک متخصص و داروخانه دارای بیشترین زمان انتظار در این بخش میباشند.
نتیجهگیری: برای کاهش زمان انتظار بیماران و بهبود وضعیت، مناسبترین و بهصرفهترین راهکار، اضافه کردن یک نیروی تکنسین آزمایشگاه به بخش آزمایشگاه در شیفت ]15-23[ بیمارستان قائم مشهد میباشد که زمان انتظار بیماران به میزان 66 دقیقه کاهش مییابد.