جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پیوند کلیه

رضا گودرزی، صفیه یعقوبی، محسن بارونی، عباس اطمینان، محمدرضا بانشی، بهزاد محمدی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف:بیماری نارسایی مزمن کلیوی در حال حاضر به عنوان یک معضل برای سلامتی محسوب می شود .به دلیل افزایش شیوع و بار اقتصادی بالایی که بر جامعه تحمیل می کند، مدیران نظام سلامت به این بیماری به عنوان یک دغدغه عمومی سلامت نگاه می کنند.این مطالعه با هدف مقایسه هزینه اثربخشی دو روش درمانی استفاده همودیالیز به مدت طولانی و پیوند کلیه با استفاده از شاخص دالی انجام شد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی به منظور مقایسه هزینه اثربخشی دو روش درمانی استفاده همودیالیز به مدت طولانی و پیوند کلیه با استفاده از شاخص دالی در بیمارستان افضلی‌پور کرمان سال ۹۱  انجام شد.مدل درخت تصمیم گیری و نرم افزار TreeAge۱۱ برای تحلیل یافته‌هااستفاده شد.هزینه‌ها و پیامدها در این پژوهش از دیدگاه بیمار مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج:هزینه پیوند کلیه ۱۶۵ میلیون ریال، اثربخشی پیوند کلیه۴,۴۰ دالی، هزینه دیالیز مزمن۱میلیارد و ۲۸۳میلیون ریال و اثربخشی دیالیز مزمن۶.۵۲  دالی بدست آمد. نسبت هزینه اثربخشی برای دیالیز۱۹۶میلیون ریال/ دالی و برای پیوند کلیه ۳۷ میلیون ریال/ دالی بدست آمد. با توجه به یافته های مطالعه پیوندکلیه از دیالیز هزینه اثربخش‌تر است.

نتیجه‌گیری:این مطالعه پیوندکلیه را به دلیل کیفیت زندگی بهتر و امید به زندگی بیشتر نسبت به دیالیز پیشنهاد می کند. نتایج بدست آمده می‌تواند به تصمیم گیری دولت برای اینکه منابع بیشتری را به پیوند اختصاص بدهد کمک کند. همچنین روش مورد استفاده در این پژوهش می‌تواند در تحلیل هزینه اثربخشی پیوند دیگر ارگان‌ها بکار گرفته شود. 


رامین دستاب، فرحناز فرنیا، سمیه زارع،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی یک موضوع ذهنی است که موجب می­شود فرد تحت تأثیر عوامل مختلف از جمله خودکارآمدی قرار گیرد. الگوی راه ­گشا در این زمینه توانمندسازی خانواده محور است که هدف آن ارتقا سلامتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر الگوی توانمند­سازی خانواده محور بر کیفیت زندگی و خودکارآمدی بیماران پیوند کلیه انجام شده است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی می­باشد. تعداد ۱۰۰ بیمار پیوند کلیه مراجعه‌کننده به کلینیک بیمارستان شهید هاشمی­نژاد تهران با روش نمونه­گیری تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. ابزار جمع­آوری داده­ها پرسش­نامه سه بخشی شامل مشخصات دموگرافیک، پرسش­نامه کیفیت زندگی در بیماران پیوند کلیه و پرسشنامه استراتژی ارتقا سلامت برای بررسی خودکارآمدی مراقبت از خود بود که توسط هر دو گروه در بدو مطالعه و ۵/۱ ماه بعد از آزمون تکمیل شد. داده­ها با نرم افزار SPSS ویراست ۲۰، آزمون کای­اسکوئر و تی­تست تجزیه­ ­تحلیل شد.
نتایج: یافته­ها نشان داد که دو گروه کنترل و آزمایش در بدو مطالعه از نظر مشخصات کیفی و کمی دموگرافیک و میانگین کیفیت زندگی و خودکارآمدی تفاوت معناداری نداشتند. میانگین نمرات کیفیت زندگی گروه آزمون نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است و از نظر آماری تفاوت معناداری دارد (۰۰۱/۰>P). همچنین میانگین نمره خودکارآمدی در گروه آزمون نسبت به شاهد افزایش داشته است و از نظر آماری تفاوت معناداری دارد (۰۰۳/۰ P=).
نتیجه‌گیری: با توجه به تأثیر مثبت الگوی توانمندسازی خانواده­ محور بر خودکارآمدی بیماران پیوند کلیه و در نهایت بر کیفیت زندگی آنان، لازم است این الگو با هدف ارتقای سلامت بیماران در نظر گرفته شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb