جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای Fmea

فرناز عطار جان نثار نوبری، ترانه یوسفی نژادی، فرانک بهزادی گودری، محمد عرب،
دوره 14، شماره 2 - ( 5-1394 )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از مدیریت خطاهای بالینی، ارتقاء کیفیت مراقبت سازمان های بهداشتی و درمانی و اطمینان از ایمنی بیماران می باشد. به این منظور، این مطالعه به شناسایی و ارزیابی حالات خطای ممکن در بخش مراقبت های ویژه (ICU) یکی از بیمارستان های تهران با رویکرد تحلیل حالات و اثرات خطا (FMEA) با هدف کاهش وقوع خطرات می پردازد.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی است که داده های آن به صورت کیفی و از طریق مشاهده مستقیم، بررسی سوابق و اسناد و بحث گروهی متمرکز (FGD) با صاحبان فرآیند در بخش مراقبت های ویژه  یکی از بیمارستان های غیردولتی تهران در سال 93 گردآوری شد. تحلیل داده ها مطابق با روش FMEA، بر اساس عدد اولویت ریسک (RPN) به صورت کمی انجام شد.

نتایج: طبق روش FMEA، 378 حالت خطای ممکن در 180 فعالیت بخش مراقبت های ویژه، شناسایی و ارزیابی گردید. سپس با تعیین قابلیت اطمینان 90%، مجموعاً 18 حالت خطا با  100RPN≥ به عنوان خطاهای با ریسک غیرقابل قبول شناسایی و تحلیل شد.

نتیجه گیری: شناسایی 18 خطا با ریسک غیرقابل قبول از بین 378 حالت خطاهای شناسایی شده، علت یابی آنها و ارائه اقدامات اصلاحی، همگی حاکی از قابلیت بالای روش FMEA در شناسایی، ارزیابی، الویت بندی و تحلیل خطاهای ممکن  در بخش حساس و پیچیده ای نظیر بخش مراقبت های ویژه در بیمارستان می باشد.


دکتر زهرا کاووسی، فاطمه ستوده زاده، مژگان فردید، مریم غلامی، مرضیه خجسته فر، محبوبه حاتم، زهرا تحیتی، غلامرضا فرهادی،
دوره 16، شماره 3 - ( 8-1396 )
چکیده

زمینه و هدف: کاهش خطا در بیمارستان ها به عنوان ضرورتی برای بهبود کیفیت مراقبت های سلامت، بهبود ارتباط بین کارکنان بیمارستان و بیماران و کاهش شکایت بیماران شناخته می شود. به دلیل احتمال بالای وقوع خطا در اتاق عمل، این پژوهش با هدف شناسایی خطاهای بالقوه با روش تحلیل حالات و اثرات خطا (FMEA) انجام شد.

مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه کیفی بوده که حالات خطا را با روش تحلیل حالات و اثرات خطا در شش مرحله مورد ارزیابی قرار داد. ابتدا تعداد فعالیت های اتاق عمل فهرست گردید و سپس حالات خطا شناسایی شد. سپس عدد اولویت ریسک ( RPN ) هریک از خطاها طبق امتیاز شاخص های شدت، وقوع و تشخیص محاسبه گردید.

نتایج: در مجموع 204 حالت خطا برای 36 فرآیند فرعی ذکر و در 5 فرآیند بخش جراحی مشخص شد. 7/15 % از حالات خطا به عنوان خطر با ریسک بالا ( نمره خطر > = 100) طبقه بندی شدند. بیشترین فراوانی علل ریشه ای مربوط به خطاهای انسانی و خطاهای سازمانی و کمترین مربوط به خطاهای فنی بود.

نتیجه گیری: خطاهای اتاق عمل عمدتا مربوط به خطاهای انسانی و مهارت  بود.  بیشترین مجموع حالات خطا برای "بیهوش نمودن بیمار توسط رزیدنت بیهوشی به کمک سرکولار" و کمترین متعلق به "نگذاشتن اکسیژن برای بیمار"  بود. شناسایی 36 فعالیت و 204 حالات خطا در 5 فرایند اتاق عمل  نشان دهنده جامعیت روش HFMEA در شناسایی، طبقه بندی، ارزیابی و تحلیل خطاهای نظام سلامت است. 
 
شیما تشرعی، دکتر علی جهان، دکتر کامران قدس،
دوره 18، شماره 2 - ( 5-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: مهمترین بخش مراقبتهای ویژه بخش جراحی قلب باز است که بهدلیل آسیبپذیربودن بیماران آن، کوچکترین اشتباهی در جریان فرایند انتقال و نگهداری و ترخیص آن‌ها ممکن است صدمات جبرانناپذیری درپی داشته باشد. هدف از این پژوهش شناسایی ریسک‌های بالقوه در این بخش و پیشنهاد روشهایی برای حذف یا کاهش آن‌هاست.
 
مواد و روشها: در این پژوهش برای اولویتبندی عوامل خطر، روش FMEA بهکار گرفته شده که یکی از روشهای پرکاربرد در ارزیابی و مدیریت ریسک است؛ اما باتوجهبه محدودیتهایی که متوجه این روش است و برای رفع آن‌ها و رسیدن به نتایجی دقیقتر، از روشهای FMEA فازی و TOPSIS فازی نیز استفاده شده و نتایج به‌دستآمده از این سه روش با یکدیگر مقایسه شدهاند.
 
نتایج: رویکرد پیشنهادی، در بخش قلب باز ICU-OH بیمارستان کوثر سمنان اجرایی شد و در نهایت 19 عامل بهعنوان اصلیترین عوامل خطر شناسایی شدند؛ ضمناً برای تمامی عوامل خطر شناساییشده راهکارهایی نیز تعیین شد که لازم است باتوجه به اولویتهای تعیینشده پیگیری شوند.
 
نتیجهگیری: عوامل نبود پایش علائم همودینامیک، کم توجهی به ایمنی و امنیت بیمار و ناتوانی در تفسیر اختلالات پنل گازهای خونی شریانی، در رتبههای اول تا سوم حالات شکست قرار می‌گیرند و از اهمیت بالاتری نسبت به سایر عوامل خطر برخوردارند. بهطورکلی با ارائۀ آموزش و نظارت بیشتر بر روند کار پرستاران میتوان عوارض ناشی از این عوامل را کاهش داد
ندا واحدی نژاد، فرزاد فیروزی جهانتیغ،
دوره 20، شماره 1 - ( 3-1400 )
چکیده

زمینه و هدف: ارزیابی ریسک از ضروریات محیط­های پرخطر کاری مانند بیمارستان­ها می­باشد. در طی همه­گیری­ها، حفظ سلامت کارکنان بهداشت و درمان به عنوان افراد موثر در کنترل شیوع بیماری مهم است. این پژوهش با هدف حفاظت شغلی کارکنان در مقابل کووید-19 با روش FMEA در بخش عفونی بیمارستان بوعلی زاهدان صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: شناسایی خطاها در فرآیند­های اولویت­دار با تکنیک بارش افکار صورت پذیرفت. امتیازدهی خطاها با مؤلفه‌های S، O و D، محاسبه RPN و اولویت­بندی خطاها با FMEA سنتی صورت پذیرفت. جهت بهبود FMEA سنتی، اولویت­بندی خطاها با FMEA موزون و تکنیک­های MCDM نیز صورت گرفت. پس از شناسایی ریسک­های بحرانی، شناسایی و دسته­بندی علل خطا، ارائه راهکارهای اصلاحی جهت مقابله با ریسک­های بحرانی صورت گرفت.
نتایج: سه فرآیند پذیرش، ویزیت بیمار و نمونه‌گیری به ترتیب به عنوان فرآیندهای اولویت­دار جهت ارزیابی ریسک شناسایی شد. در مجموع 58 خطا در 6 دسته شناسایی شد و به بررسی اثرات آن­ها پرداخته شد. تعداد 13 خطای بحرانی (RPN بالای 100) معادل 22% و 42 علت ریشه­ای خطا بر اساس بارش افکار و طبقه­بندی آن­ها با مدل آیندهوون و در نهایت 49 راهکار اصلاحی برای مقابله با ریسک ارائه شد.
نتیجه‌گیری: شناسایی 58 حالت خطا، طبقه­بندی علل خطا و ارائه راهکارهای اصلاحی، حاکی از توانایی روش FMEA جهت ارزیابی ریسک بخش­های حساسی مانند بیمارستان­ها است. در نتیجه روش FMEA قادر به شناسایی خطاها و کاهش پیامدهای آن­ها بوده و می­تواند در بهبود کیفیت و کاهش ریسک استفاده شود. تکنیک­های مدیریت ریسک به همراه تعهد مدیران و تجدید سیاست­های سازمانی، می­تواند اثربخشی این فعالیت­ها را تضمین کند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb