جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای اهمال‌کاری شغلی

مهرداد حاجی حسنی، فریده حاجی‌حسنی،
دوره 11، شماره 3 - ( 6-1400 )
چکیده

مقدمه: اهمال‌کاری شغلی مسأَله‌ای مهم است که با بهره‌وری سازمانی در ارتباط است. گرچه، توجه زیادی به این مسأله‌ شده است اما پژوهش‌های محدودی در رابطه با نقش سرسختی روان‌شناختی و تعارض زناشویی انجام شده است. هدف اصلی پژوهش حاضر پیش‌بینی اهمال‌کاری شغلی بر مبنای سرسختی روان‌شناختی و تعارض زناشویی در کارکنان دانشگاه شهرکرد بود. 
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعه پژوهش شامل کارکنان دانشگاه شهرکرد در سال 1396 که 168 نفر از آنها به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و با مقیاس‌های اهمال‌کاری شغلی (صفاری نیا و امیرخانی، 1390)، سرسختی روان‌شناختی‌لانگ و گالت (2003) و تعارض زناشویی ثنایی و براتی (1385) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون‌های همبستگی پیرسون  و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.  
یافته ها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه سرسختی روان‌شناختی با اهمال‌کاری شغلی (316/0-=r، 001/0>P)، تعارض زناشویی با اهمال‌کاری شغلی (511/0 =r، 001/0>P) معنا‌دار است. نتایج رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که تعارض زناشویی (347/0 =B، 001/0>P) توان پیش‌بینی اهمال‌کاری شغلی را دارد  و 8/27 درصد واریانس اهمال‌کاری شغلی کارکنان دانشگاه شهرکرد را تبیین می‌کند. 
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که می‌توان اهمال‌کاری شغلی کارکنان دانشگاه شهرکرد را از طریق تعارض زناشویی پیش‌بینی کرد. لذا توصیه می‌گردد در بررسی اهمال‌کاری کارکنان دانشگاه شهرکرد به این متغیر توجه شود.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بهداشت و ایمنی کار می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb