موسی جباری، حسن صادقی نائینی، پروین سپهر،
دوره 13، شماره 4 - ( 10-1402 )
چکیده
مقدمه: سقوط از ارتفاع یکی از حوادث شایع در محیط کاری ساخت و ساز میباشد. استفاده از وسایل حفاظت از سقوط فردی مناسب از قبیل هارنسهای ایمنی، یکی از راههای کنترلی موثر در این خصوص میباشد. در این مطالعه به بررسی سیستماتیک طراحی هارنسهای ایمنی و اثرات تعلیق پرداخته شده است.
روش کار: در این مطالعه مروری سیستماتیک، مقالات منتشر شده در مجلات علمی در خصوص ایمنی سقوط و طراحی هارنسهای ایمنی و پیامدهای ناشی از سقوط هنگام استفاده از هارنس در طی سال های2000 تا 2021 مورد بررسی قرار گرفت. جستجو با استفاده از 8 کلمه کلیدی هارنس تمام بدن، سیستم توقف سقوط، هارنس صنعتی، هارنس ارگونومی، طراحی هارنس، استانداردهای هارنس، حفاظت از سقوط و تجهیزات حفاظت فردی در مقابل سقوط با معادل انگلیسی در پایگاههای دادهای معتبر انجام گردیده و مقالات مرتبط جمعآوری و انتخاب شدند. بعد از استخراج دادههای مورد نیاز تقسیم بندی و آنالیز مطالعات انجام گردید
یافته ها: براساس کلمات کلیدی مورد استفاده، 101 مقاله جمعآوری گردید و در نهایت پس از بررسیهای انجام شده 23 مقاله مرتبط انتخاب و وارد مطالعه اصلی شد. مقالات انتخاب شده در دو گروه شامل «طراحی هارنسها و بهینهسازی سیستمهای توقف سقوط» و «مطالعات مربوط به پیامدهای تعلیق از ارتفاع و اثرات آن» تقسیم بندی شدند. مطالعات انجام شده نشان داد که 34/7 درصد از مطالعات در خصوص ایمنی هارنس، 34/7 درصد در خصوص ارگونومی هارنس، و 30/3 درصد مطالعات به بررسی پیامد تعلیق پرداختهاند. نتایج نشان داد بیشتر مطالعات در این خصوص در امریکا (39/7% از مقالات مورد بررسی) انجام گردیده است.
نتیجهگیری: علایم و تغییرات فیزیولوژیک در زمان تعلیق هارنس بوجود میاید. هیچ مطالعهای تاکنون به مرگ ناشی از تعلیق هارنس اشاره نکرده است. لوازم جانبی مناسب برای هارنسها میتواند زمان تحمل تعلیق را طولانیتر کند. بیشترین مشکل در خصوص طراحی ارگونومیک هارنسها وجود دارد.