دوره 4، شماره 2 و 1 - ( 6-1389 )                   جلد 4 شماره 2 و 1 صفحات 30-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdekhoda H, Ghazi MirSaeed S, Nourzi A. Evaluation of Scientific Production of Iranian Medical domain based on the document indexed from scientific journals in chosen databases, between 2005-2009. payavard 2010; 4 (2 and 1) :18-30
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-100-fa.html
عبدخدا هیوا، قاضی میرسعید سید جواد، نوروزی علیرضا. بررسی میزان تولیدات علمی حوزه پزشکی ایران بر مبنای مدارک نمایه شده از مجلات علمی در پایگاه‌های اطلاعاتی منتخب، در فاصله‌ سال‌های 2009-2005. پیاورد سلامت. 1389; 4 (2 و 1) :18-30

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-100-fa.html


چکیده:   (10946 مشاهده)
زمینه و هدف: تولید علم رکن اصلی تمام برنامه‌ها برای نیل به توسعه پایدار است. در حال حاضر مهمترین شاخصه‌ تولید علم، تعداد مدارک نمایه شده از مجلات علمی در پایگاه‌های اطلاعاتی است که به پژوهش‌های علم‌سنجی و کتابسنجی می‌پردازند. این مطالعه با هدف بررسی میزان تولیدات علمی حوزه پزشکی ایران بر مبنای مدارک نمایه شده در پایگاه‌های استنادی  WOSو Scopus در فاصله سال‌های 2009-2005 انجام شده است.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که در آن از تحلیل کتابسنجی استفاده شد. جامعه پژوهش عبارت بود از کلیه مجلات علمی- پژوهشی انگلیسی زبان که تا زمان انجام این بررسی در پایگاه‌های  WOSو Scopus نمایه شده بودند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها سیاهه کنترلی محقق ساخته بود که با مراجعه به وبگاه پایگاه‌های اطلاعاتی و مشاهده مستقیم برای هر عنوان مجله تکمیل شد. داده‌ها پس از گردآوری و ورود به رایانه توسط روش‌های آماری مناسب و نرم افزار SPSS تجریه و تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که از تعداد 44 عنوان مجله مورد بررسی، 18 عنوان در پایگاه WOS و 20 عنوان در پایگاه Scopus نمایه شده‌اند. تعداد مدارک ثبت شده و تعداد استناد به آن‌ها در پایگاه‌های مورد بررسی با گذر سال در حال افزایش بوده است. بیشترین تعداد مدارک و استنادها مربوط به سال‌های پایانی می‌باشد. تعداد مدارک ثبت شده در پایگاه Scopus بیشتر از پایگاه WOS است اما این اختلاف معنی دار نیست(186/0p-value= ).

بحث و نتیجه‌گیری: نمایانی مجلات حوزه علوم پزشکی کشور در پایگاه‌های مورد بررسی در سطح مطلوبی قرار ندارد. در هر دو پایگاه کمتر از 50 درصد مجلات نمایه شده‌اند. در فاصله سال‌های مورد بررسی تولیدات علمی حوزه پزشکی کشور در حال رشد بوده است اما رسیدن به جایگاه شایسته کشور در این حوزه مستلزم تلاش بیشتر است.

متن کامل [PDF 578 kb]   (3226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1392/5/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb