روش بررسی: مطالعه حاضر مطالعهای توصیفی ـ تحلیلی است که در آن از دادههای ترکیبی استفاده شده و کارایی کلیه بیمارستانهای مذکور طی سالهای 88- 1380 مورد تحلیل قرار گرفت. در تعریف متغیرها، تعداد پذیرش بستری، درصد اشغال تخت و تعداد اعمال جراحی به عنوان متغیرهای ستانده و تعداد تخت فعال، تعداد کادر پرستاری، تعداد کادر پزشکی و سایر کارکنان تمام وقت به عنوان متغیرهای نهاده مشخص شده است. جهت اندازه گیری کارایی از نرم افزار Deap 2.1 و جهت تحلیل دادهها از آزمونهای آماری Mann-Whitney و Kruskal-Wallis استفاده شده است.
یافتهها: میانگین کارایی فنی، مدیریتی و مقیاس بیمارستانهای مورد مطالعه به ترتیب 958/0، 986/0 و 963/0 محاسبه شد. لذا ظرفیت ارتقاء کارایی فنی به میزان 5 درصد وجود دارد. همچنین ظرفیت مازاد عوامل تولید و به خصوص مازاد نهاده پرستار مشهود بوده است.
نتیجهگیری: هرچند کارایی بیمارستانهای مورد مطالعه در حد مطلوب است، اما مدیران باید برنامهریزی لازم را در جهت افزایش کارایی انجام دهند. نهایتاً بررسی میزان تاثیرات عواملی از قبیل کیفیت ارائه خدمات و رضایتمندی بیماران بر عملکرد بیمارستانهای مذکور شایان توجه میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |