زمینه و هدف: پزشکی مبتنی بر شواهد، استفاده صحیح از بهترین شواهد در تصمیمگیری بالینی برای مراقبت از بیماران است. سیستم اطلاعات بیمارستانی با ادغام دادههای بیمار، دانش بالینی پزشک و شواهد خارجی بهصورت پلی میان دادههای پزشکی و دانش پزشکی عمل مینماید. هدف این پژوهش تعیین توانایی سیستمهای اطلاعات بیمارستانی کشور جهت استقرار پزشکی مبتنی بر شواهد میباشد.
روش بررسی: پژوهش بهصورت توصیفی- مقطعی در سال 1390 انجام گردید. جامعهی پژوهش، سیستمهای اطلاعات بیمارستانی بیمارستانهای کشور بودند. حجم نمونه 30 بیمارستان تعیین گردید. دادهها با استفاده از چکلیست محققساخته شامل اطلاعات زمینهای و اطلاعات مبتنی بر اهداف پژوهش جمعآوری شده و روایی آن توسط افراد صاحب نظر تایید گردید. دادههای گردآوری شده با آمار توصیفی و نرمافزار Spss تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها: سیستمهای اطلاعات بیمارستانی کشور، فاقد بخشهای مورد نیاز برای دسترسی به سیستم پشتیبان تصمیم بالینی، بانک داده مرجع و اطلاعات بهداشتی مبتنی بر اینترنت به ترتیب در 19 بیمارستان(3/63%)، 16 بیمارستان(3/53%) و 20 بیمارستان(7/66%)، بودند. در 22 بیمارستان(70%)، بیش از دو سوم بخشهای مورد نیاز برای دسترسی به انبار داده بالینی و اجرایی و در 23 بیمارستان(7/76%)، حداقل یک بخش مورد نیاز برای دسترسی به مفاهیم موردی خاص را داشتند.
نتیجهگیری: قابلیت سیستمهای اطلاعات بیمارستانی کشور جهت استقرار پزشکی مبتنی بر شواهد از نظر دسترسی به انبار داده بالینی و اجرایی مطلوب بود؛ در حالی که در زمینههای دیگر نیاز به توجه بیشتری دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |