زمینه و هدف: اثرات سودمند پروبیوتیکها بر بدن، امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی میشود، لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد میکروبی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست بر روی باکتری بیماری زای غذایی به نام استافیلوکوکوس اورئوس انجام گردید.
روش بررسی: در این تحقیق اثر سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست cfu/ml)108 ×1( بر رشد و تولید انتروتوکسینهای باکتری استافیلوکوکوس اورئوسcfu/ml) 105×1( مورد بررسی قرار گرفت که پس از تلقیح در محیط TSB و گرم خانه گذاری در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد، در زمانهای صفر، 24، 48 و 72 ساعت، از کشت مخلوط و کنترل در محیطهای اختصاصی BP و MRS کشت داده شد و سپس با استفاده از کیت الیزای ریدا اسکرین تولید انتروتوکسین بررسی گردید. یافتههای این تحقیق با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون مربع کای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: پروبیوتیکها در این مطالعه، رشد استافیلوکوکوس اورئوس را نسبت به نمونهی کنترل 3 لوگ در دمای 25 درجه سانتی گراد و 2 لوگ در دمای 35 درجه سانتی گراد کاهش داد. سویه پروبیوتیکی تولید انتروتوکسینهای A، C و E را در دمای 25 درجه سانتی گراد و انتروتوکسینهای نوع E و A را در دمای 35 درجه سانتی گراد مهار کرد.
نتیجهگیری: استفاده از پروبیوتیکها میتواند راهکار جدیدی برای کنترل زیستی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بدون استفاده از آنتی بیوتیکها محسوب گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |