زمینه و هدف: کارکرد هر فناوری در جوامع به فرهنگ آن جامعه بستگی دارد. فرهنگ سازمانی سبب درک مشترک و توافق برسر رویه های سازمانی میگردد و در عین حال مانع پرقدرتی برای تغییر، بویژه تغییر در فناوری به حساب می آید . این پژوهش به منظور بررسی تأثیر م ؤ لفههای فرهنگ سازمانی بر پذیرش فناوری اطلاعات در بیمارستانهای آموزشی درمانی شهر رشت با استفاده از مدل یکپارچه پذیرش و استفاده از فن آوری ( UTAUT ) انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و از نوع مقطعی بود. به همین منظور، از فروردین تا تیر ماه 1392 تعداد 235 پرسش نامه توسط کارکنان بهداشتی درمانی، اداری، مالی و آموزشی در سه بیمارستان رازی، پورسینا و حشمت تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل پرسشنامه از آزمونهای پایایی مرکب و جذر میانگین واریانس، بوت استرپ، آزمون t و رگرسیون سلسله مراتبی توسط نرم افزارهای Lisrel ، PLS و SPSS استفاده شد.
یافتهها: ازمیان مؤلفههای فرهنگ سازمانی شامل امید به عملکرد، امید به تلاش، هنجار ذهنی و تسهیل شرایط، تنها بین امید به عملکرد و تسهیل شرایط با تمایل رفتاری و استفاده از رایانه ارتباط معنی داری وجود داشت(0001 > P ) . اگرچه جنسیت نیز با مؤلفههای فرهنگی و استفاده از رایانه ارتباطی را نشان نداد(05/0 < P ) .
نتیجهگیری: نتایج به دست آمده از یافتههای پژوهش بیانگر رابطه فرهنگ سازمانی و به کارگیری فناوری اطلاعات در بیمارستانهای مورد مطالعه است که وجود یک فرهنگ سازمانی یکپارچه، میتواند پذیرش و به کارگیری فناوری اطلاعات را در این بیمارستانها تسهیل و تسریع نماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |