زمینه و هدف: امروزه به کارگیری اصول و الگوهای مدیریتی جهت بهبود کیفیت یکی از بهترین راههای رقابت و توسعه بیمارستانها است. یکی از الگوهای اساسی در بهبود کیفیت، نظام آراستگی است که روحیه، نشاط، ایمنی و کیفیت را به ارمغان میآورد. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه وضعیت محیط کار براساس نظام آراستگی محیط قبل و بعد از اجرای آن در بخشهای پشتیبانی بیمارستان امیراعلم میباشد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی بود که به صورت مقطعی در بخشهای آشپزخانه، تاسیسات و رختشویخانه در بیمارستان امیراعلم انجام شد. اطلاعات بخش های مورد نظر قبل و بعد از تغییرات توسط پنج چک لیست که هرکدام مرتبط با هر یک از ابعاد نظام آراستگی طراحی شده بود، ثبت گردید. تحلیل اطلاعات با نرمافزار SPSS.19 و آزمون Wilcoxon انجام گرفت.
یافتهها: در بخش آشپزخانه در کلیه مراحل میانگین امتیاز بعد از اجرای نظام آراستگی بیشتر از قبل از اجرا بود، و این افزایش میانگین در دو مرحلهی اول و پنجم معنادار بود. در بخشهای تاسیسات و رختشویخانه نیز به جز در هدف آراستهسازی کارکنان، در کلیه اهداف و مراحل اجرای نظام آراستگی، باعث افزایش میانگین امتیازات شد که ارتباط معنیداری را نشان داد.
نتیجهگیری: با استقرار نظام آراستگی در بخشهای بیمارستان امیراعلم میتوان انتظار داشت منافع اقتصادی، کارایی، رضایت و بهرهوری کارکنان و رضامندی بیماران افزایش یابد. پیشنهاد میشود ضمن تشکیل کمیته نظام آراستگی، این نظام در سایر بخشهای بیمارستانی نیز مستقر گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |