زمینه و هدف: با به کارگیری رایانشابری در کتابخانهها و ایجاد کتابخانههای ابری، امکان ارائه خدمات کتابخانهای با کیفیت بسیار بالایی فراهم میشود. هدف پژوهش حاضر تعیین دیدگاه کتابداران کتابخانههای دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران در خصوص به کارگیری فناوری رایانشابری است.
روش بررسی: پژوهش حاضر به صورت پیمایشی توصیفی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بود که رواییِ آن با نظرخواهی از صاحبنظران علوم کتابداری به تأیید رسید و پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ برابر 77% به دست آمد، پرسشنامه مزبور به صورت الکترونیکی برای کتابداران 42 کتابخانهی دانشگاهی علوم پزشکی شهر تهران ارسال و از 40 کتابخانه پاسخ دریافت شد. تحلیل دادهها با SPSS و با آزمونهای t، دوجملهای و خیدو بررسی شد.
یافتهها: میانگین مهارت کتابداران در زمینه دیدگاه مدیریت 22/5، نیرویانسانی متخصص 19/6، رعایت ملاحظات امنیتی پس از به کارگیری رایانشابری 13/15، و بررسی زیرساختها 18/13 بود که تمامی کتابخانهها وضعیت مطلوبی داشتند. بودجه و ارائه ی خدمات الکترونیکی در آزمون دو جملهای در حد کم، مقایسه ی امکانات لازم برای به کارگیری رایانشابری در مقابل سایر امکانات کتابخانهها با آزمون خیدو برابر %80/7 در مقابل %19/3 بود که وضعیت خوب کتابخانهها را نشان داد.
نتیجهگیری: با توجه به کمبود بودجه و ضعف در ارائه ی خدمات الکترونیکی، رایانشابری با بهرهگیری از مزایای مختلف فناورانه، میتواند خدمات و امکانات بهتری را برای کتابخانههای دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران فراهم نماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |