دوره 11، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1396 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panahi H, Aleemran S A. The Impact of Vaccination and Trade Openness on Child Mortality under Five . payavard 2017; 11 (1) :79-89
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6192-fa.html
پناهی حسین، آل عمران سید علی. تاثیر واکسیناسیون و باز بودن تجاری بر مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج‌سال. پیاورد سلامت. 1396; 11 (1) :79-89

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6192-fa.html


1- دانشیار گروه علوم اقتصادی، دانشکده‌ی اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، Panahi@tabrizu.ac.ir
2- دانشجوی دکتری علوم اقتصادی، گروه علوم اقتصادی، دانشکده‌ی اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (5034 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به این‌که مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج‌سال؛ یکی از شاخص‌های مهم در حوزه‌ی توسعه‌یافتگی و سطح بهداشت کشورها محسوب می شود، بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر واکسیناسیون و باز بودن تجاری بر مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج‌سال صورت گرفت.
روش بررسی: ابزار اقتصادسنجی مورد استفاده در پژوهش، نرم‌افزار Eviews۶ و روش اقتصادسنجی به‌کار برده شده در پژوهش، روش جوهانسن- جوسیلیوس است. هم‌چنین دامنه‌ی زمانی پژوهش، فاصله ی زمانی فصل اول سال ۱۳۶۳ تا فصل چهارم سال ۱۳۹۲ در کشور ایران است.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های پژوهش، در بلندمدت، یک واحد افزایش در دریافت واکسن سه‌گانه توسط کودکان و درجه‌ی بازبودن تجاری به ترتیب باعث کاهش ۰/۲۳ و ۴/۳۶ واحد در مرگ‌ و میر کودکان زیر پنج‌سال می‌شود. هم چنین نتایج بر اساس ضریب جمله ی تصحیح خطا، حاکی از آن است که در هر دوره حدود ۰/۰۴ از عدم تعادل کوتاه مدت، برای رسیدن به تعادل بلند مدت تعدیل می شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به این‌که افزایش دریافت واکسن سه‌گانه توسط کودکان و هم‌چنین افزایش درجه‌ی باز بودن تجاری باعث کاهش مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج‌سال می‌شود، بر این اساس پیشنهاد می‌شود که همواره مساله‌ی ایمن‌سازی کودکان در تمامی نقاط کشور فرهنگ‌سازی و آموزش داده شود تا با تحویل عوامل تولیدی سالم به جامعه، به درجات بالای رشد و توسعه دست یابیم. هم‌چنین با افزایش مراوده و رابطه‌ی تجاری با دنیای خارج، زمینه را برای ورود دانش و تجهیزات پزشکی جدید و افزایش سلامتی و توسعه‌ی انسانی فراهم کرده باشیم.

متن کامل [PDF 775 kb]   (2329 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1396/3/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb