Ahmadnezhad A, Sangari M S, Bozorgi-Amiri A. Modeling Key Readiness Factors of Hospitals for E-procurement System Using Fuzzy Cognitive Map (Case Study: A Specialty Hospital in Tehran). payavard 2018; 11 (6) :660-674
URL:
http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6426-fa.html
احمد نژاد علیرضا، سنگری محمد صادق، بزرگی امیری علی. مدل سازی عوامل کلیدی آمادگی بیمارستانها برای سیستم تدارک الکترونیک با استفاده از نقشه شناختی فازی
(مورد مطالعه: یک بیمارستان تخصصی در تهران). پیاورد سلامت. 1396; 11 (6) :660-674
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6426-fa.html
1- کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشکده فنی کاسپین، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، ایران
2- استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی فومن، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، ایران ، mssangari@ut.ac.ir
3- استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، ایران
چکیده: (3974 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه سیستم های تدارک الکترونیک با استفاده از ارتباطات الکترونیک مبتنی بر اینترنت برای تعاملات تأمین کنندگان و خریداران فرصت های بسیاری برای بهبود فعالیت های تأمین و تدارک در صنعت بهداشت و درمان فراهم کرده اند. با توجه به موارد متعدد شکست این سیستم ها، ضروری است پیش از پیاده سازی، نسبت به زمینه سازی و ایجاد آمادگی کافی در حوزه های مرتبط اقدام شود. هدف این مقاله، ارایه چارچوبی از عوامل کلیدی آمادگی بیمارستان ها جهت به کارگیری سیستم تدارک الکترونیک میباشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و ماهیتاً، پیمایشی توصیفی است. چارچوب عوامل آمادگی بر اساس مرور گسترده ی ادبیات و مدل های آمادگی الکترونیک و نظرگیری از خبرگان حوزه های فناوری اطلاعات، تدارک و سلامت ارایه شده و در یک مطالعه ی موردی در یک بیمارستان تخصصی در تهران در سال ۱۳۹۵ اجرا گردیده است. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه بوده و از روش نقشه شناختی فازی جهت مدل سازی و تجزیه و تحلیل عوامل استفاده گردیده است.
یافتهها: در این تحقیق، چارچوب جامعی از عوامل کلیدی آمادگی بیمارستان ها برای بهکارگیری سیستم تدارک الکترونیک در پنج حوزه ی اصلی: مدیریت، فناوری، فرایند، نیروی انسانی و محیط ارایه شده است. عوامل محیطی و مدیریتی اصلی ترین عوامل مؤثر بر آمادگی بیمارستان مورد مطالعه بوده و در بین عوامل مختلف، توانمندی مدیران در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کفایت زیرساختهای فناوری بیمارستان، نظارت مستمر بر عملکرد سیستم از اولویت بالاتری برخوردار میباشند.
نتیجهگیری: این تحقیق با معرفی مهمترین و تأثیرگذارترین عوامل در آمادگی بیمارستان برای سیستم تدارک الکترونیک، امکان برنامهریزی دقیق برای افزایش آمادگی و بهکارگیری موفق این سیستم ها را فراهم میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصيل |
موضوع مقاله:
فناوری اطلاعات سلامت انتشار الکترونیک: 1396/12/20