Soltan Dallal M M, Karimi M, Sharifi Yazdi M K, Molla Aghamirzaei H, Mosadegh M H. Molecular Analysis of Broad Spectrum Beta-Lactams Resistance Genes TEM, CTX-M and SHV in Escherichia coli Isolates from Traditional Pastry Samples in Yazd. payavard 2019; 13 (2) :91-100
URL:
http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6754-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، کریمی مژگان، شریفی یزدی محمدکاظم، ملاآقامیرزایی هدروشا، مصدق محمدحسین. بررسی مولکولی مقاومت آنزیمی بتالاکتامازی ژنهای TEM ،CTX-M و SHV در جدایههای اشریشیاکلی جدا شده از نمونههای شیرینی سنتی یزد. پیاورد سلامت. 1398; 13 (2) :91-100
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6754-fa.html
1- استاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، بخش میکروب شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، soltanda@tums.ac.ir
2- کارشناس ارشد میکروب شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استاد مرکز تحقیقات زئونوز، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- کارشناس ارشد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- استادیار آزمایشگاه کنترل غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده: (2698 مشاهده)
زمینه و هدف: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به باکتری اشریشیا کلی، تنوع شیرینیها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا این پژوهش به منظور بررسی فراوانی سویههای مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در اشریشیاکلیو ژنهای SHV، TEM و CTX-M انجام شود.
روش بررسی: در این مطالعهی توصیفی مقطعی تعداد 150 نمونه شیرینی از کارگاههای سنتی شیرینی پزی یزد جمع آوری گردید. پس از شناسایی جدایههای اشریشیاکلی با استفاده از تستهای استاندارد بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی، آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی طبق دستورالعمل CLSI انجام گردید. جدایههای مولد ESBL طی روش دیسک ترکیبی بر روی محیط مولر هینتون آگار شناسایی شدند و سپس تمامی جدایهها با استفاده از روش PCR برای وجود ژنهایSHV ، TEM و CTX-M مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: در مجموع(30 جدایه؛ 20%) اشریشیاکلی بهدست آمد. نتایج آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که بیشترین و کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به کلرامفنیکل(22 جدایه؛ 3/73%) و ایمی پنم(8 جدایه؛ 26/7%) بود. نتایج آزمون تست دیسک ترکیبی نشان داد که تنها 9 جدایه مولد ESBL بودند. آنالیز مولکولی مشخص کرد که به ترتیب 2، 4 و 3 جدایه برای وجود ژنهای TEM، SHV و CTX-M مثبت بودند.
نتیجه گیری: فراوانی حضور جدایههای مقاوم به آنتی بیوتیک در شیرینیهای سنتی یزد در این بررسی، این مهم را خاطر نشان میکند که اقدامات نظارتی و کنترلی بیشتری در تهیه و توزیع شیرینیها نیاز میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصيل |
موضوع مقاله:
علوم آزمایشگاهی انتشار الکترونیک: 1398/4/30