دوره 13، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1398 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 449-439 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari A, Safae A A. Design and Review of Virtual Reality (VR) System for Treating Patients with Height and Darkness Phobia. payavard 2020; 13 (6) :439-449
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6924-fa.html
جعفری اکبر، صفائی علی اصغر. طراحی و بررسی سامانه‌ی مبتنی بر واقعیت مجازی جهت درمان مبتلایان به فوبیای ارتفاع و تاریکی. پیاورد سلامت. 1398; 13 (6) :439-449

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6924-fa.html


1- کارشناس ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استادیار گروه انفورماتیک پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، aa.safaei@modares.ac.ir
چکیده:   (2548 مشاهده)
زمینه و هدف: به­کارگیری سیستم­های واقعیت مجازی در حوزه­ی مراقبت-بهداشت به­ تازگی پیشرفت­های چشمگیری داشته است؛ این مقاله به بررسی سامانه طراحی شده­ی مبتنی بر واقعیت مجازی برای بیماران مبتلا به دو نوع فوبیای تاریکی و ارتفاع پرداخته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر، حاصل مطالعه­ای است که از طریق جستجو در منابع علمی معتبر از جمله Springer، Pubmed ،Science Direct (Elsevier)   و مشاهده و بررسی سیستم­های واقعیت مجازی مشابه صورت گرفته است. با توجه به مطالعات صورت گرفته، بیماران بر اساس میزان فوبیا و نظر پزشک وارد محیط واقعیت مجازی م ی­شوند و برای بررسی تاثیر میزان فوبیا از یکسری پرسش ­نامه­هایی قبل و بعد از آزمایش استفاده شده و پزشکان می­توانند با استفاده از این پرسش­ نامه ­ها میزان بهبودی بیماران را ارزیابی نمایند.
یافته ها: یکی از روش­های درمان فوبیا در معرض قراردادن بیمار در محیط واقعی می ­باشد که در خیلی از مواقع فراهم نمودن محیط از لحاظ هزینه و امکان پذیربودن برای پزشکان و بیماران مقدور نیست. ولی با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و در سامانه طراحی شده در این پژوهش، روان­پزشکان می­ توانند محیط­های واقعی را به ­صورت واقعیت مجازی جلوی چشم بیمار به اجرا درآورند.
نتیجه گیری: وجود چندین محیط واقعیت مجازی متنوع و مناسب برای مراقبت و درمان بیماران مبتلا به فوبیای تاریکی و ارتفاع در سامانه ارایه شده در این پژوهش از نقاط متمایز آن محسوب می­شود که در بسیاری از پژوهش­های صورت گرفته فقط از یک محیط ثابت برای بیماران استفاده شده بود.
متن کامل [PDF 1010 kb]   (1671 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: فناوری اطلاعات سلامت
انتشار الکترونیک: 1398/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb