زمینه و هدف: پیشرفتهای علمی و فناورانه، جایگاه یادگیری سازمانی را به عنوان یکی از راهکارهای رویارویی منطقی با شرایط متغیر کنونی ارتقا داده است. توسعهی یادگیری در سازمان، عملکرد کارکنان را بهبود بخشیده و موجب رضایتمندی آنان میشود. هدف از انجام این پژوهش تعیین ارتباط بین قابلیتهای یادگیری سازمانی و رضایت شغلی است.
روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی در سال 1393 در میان تعداد 290 نفر از کارکنان بیمارستانهای شهر تهران انجام شد. دادهها با استفاده از پرسشنامهای سه قسمتی(شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه قابلیت یادگیری سازمانی گومز، و پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا) از 290 نفر از کارکنان جمعآوری شد. دادهها به وسیله نرمافزار SPSS-20 و با استفاده از آزمون اسپیرمن تحلیل گردید.
یافتهها: میانگین قابلیت یادگیری سازمانی(0/61±3/03)، و میانگین رضایت شغلی(0/61±2/8) بود. در میان ابعاد قابلیت یادگیری سازمانی، بیشترین میانگین مربوط به بعد دید نظاممند(0/78±3/29) بود و در میان ابعاد رضایت شغلی، بعد جو سازمانی بیشترین میانگین(1±3/23) را داشت. نتایج نشان داد که بین ابعاد قابلیت یادگیری سازمانی و رضایت شغلی رابطه معنیدار وجود دارد؛ همچنین بین قابلیت یادگیری سازمانی و رضایت شغلی رابطه معنیدار مشاهده شد(0/57= . ( p= 0/047 , r
نتیجهگیری: یادگیری سازمانی عملکرد کارکنان را ارتقا میدهد و با رضایتمندی آنان رابطهی مثبت دارد. رضایت کارکنان نیز یکی از عوامل موثر بر عملکرد آنان است. لذا مدیران میتوانند از طریق بهبود قابلیت یادگیری سازمانی موجب رضایت کارکنان و در نهایت رشد و توسعه سازمان گردند.