10 نتیجه برای بهمن
سید جواد قاضی میرسعید، حجت زراعتی، فریدون آزاده، سید بهمن میرعلایی،
دوره 2، شماره 4 - ( 12-1387 )
چکیده
زمینه و هدف : امروزه وب گاه ها در امر اطلاع رسانی از جایگاه بسیار مهمی برخور دارند بدین منظور دانشگاهها برای ساماندهی و دسترس پذیر کردن انبوه اطلاعات و معرفی قابلیت ها و توانمندیهای خود وب گاه هایی را طراحی کردهاند. این مطالعه با هدف ارزیابی وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس معیارهای وب سنجی در سال 2008 میلادی صورت گرفته است.
روش بررسی : این پژوهش با استفاده از روش تحلیل پیوندی که یکی از روشهای وب سنجی میباشد انجام گرفته و بر اساس چهار معیار وب سنجی visibility ، size ، rich files و google scholar وضعیت موجود وب گاه دانشگاههای علوم پزشکی تهران را مورد بررسی قرار داده است. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات در پژوهشهای وب سنجی موتورهای جستجو میباشند که در این پژوهش با کمک چهار موتور جستجوی گوگل، یاهو، لایو سرچ و اگزلید دادهها جمع آوری گردیده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ازنرم افزار Excel استفاده شده است.
یافتهها : یافتههای پژوهش نشان میدهد که در مجموع وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران با 9562 پیوند دریافتی از لحاظ رویت پذیری مطلوب نمیباشد در حالیکه از لحاظ پژوهشهای منتشر شده در گوگل اسکالر با 12100 مقاله ، جایگاه بسیار مناسبی در منطقه وجهان دارد همچنین اندازه وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران که وابسته به نمایه سازی توسط موتورهای جستجو میباشد بیشتر توسط موتورهای جستجو گوگل و یاهو و به میزان کمتری توسط موتورهای جستجو اگزلید و لایوسرچ نمایه سازی شده اند، تعداد 10813 صفحه به صورت فایلهای غنی شده منتشر شده است که بیشتر تمایل به انتشار مطالب در قالب .Pdf و سپس به شکل .Doc و .ppt دارند. زمان بارگذاری صفحه خانگی وب گاه دانشگاه با 4.2 ثانیه از سرعت مناسب برخوردار نمی باشد.
بحث و نتیجه گیری : جایگاه پژوهشی و استنادی وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس گوگل اسکالر در جایگاه بسیار خوب و عالی در منطقه خاورمیانه وجهان می باشد. تعداد صفحات منتشر شده در وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به زبان فارسی در حد مطلوب قرار دارد ولی محتوای منتشر شده به زبان انگلیسی مطلوب نمیباشد. تعداد پیوندهای صورت گرفته از موسسات دانشگاهی به این دانشگاه خوب می باشد اما تعداد پیوندهای صورت گرفته در سطح بین المللی و موسسات اطلاعاتی کم است.
سودابه وطن خواه، لیدا شمس، بهمن احدی نژاد، الهام عاملی، طه نصیری، نرگس روستایی،
دوره 7، شماره 2 - ( 4-1392 )
چکیده
زمینه و هدف : تحلیل کارکردها، سازمانها را قادر میسازد تا به دقت شایستگیهای ویژه و نقاط ضعف خود را شناسایی کنند و از طریق این تحلیلها بتوانند شایستگیها را تقویت و اثرات موانع و تهدیدها را بکاهند. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی وضعیت شش متغیر مدل وایزبورد به عنوان ابعاد کارکردی مدیریت در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران میباشد.
روش بررسی: این مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی انجام شد. کارکنان بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران جامعه پژوهش بودند. از 384 نفر از کارکنان بعنوان نمونه استفاده شد. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه استاندارد شناخت سازمان استفاده شده است. از آمار توصیفی(توزیع فراوانی، درصد فراوانی) و استنباطی(آزمون ضریب همبستگی پیرسون و سطح معنی داری) برای تحلیل دادهها به کمک نرمافزار SPSS استفاده شده است.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که بین بیمارستانها از نظر وضعیت داخلی، تفاوت معناداری وجود دارد(0001/0= p ). وضعیت داخلی کلیه بیمارستان های مورد مطالعه با کسب امتیاز 5/94 از 125 در حد مساعد ارزیابی شده است . از بین بیمارستانها، بیمارستان هاشمینژاد با بیشترین امتیاز(113) وضعیت بهتر و بیمارستان رسول با پایینترین امتیاز(87) وضعیت پایینتری نسبت به سایر بیمارستان های مورد مطالعه داشته است.
نتیجهگیری: ضرورت نگاه سیستماتیک در طراحی و تدوین مکانیسم پاداش عادلانه با حضور نمایندگان کارکنان از اقداماتی است که میتواند در بهبود وضعیت فعلی بیمارستانهای مورد مطالعه تاثیر بسزایی داشته و دستیابی سازمان به اهداف از پیش تعیین شده را تسهیل نماید.
سعید کریمی، کمال قلی پور، آیان کردی، نجمه بهمن زیاری، آزاد شکری،
دوره 7، شماره 4 - ( 8-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: اعتباربخشی یکی از ابزارهای ارزشیابی سیستمهای بهداشتی درمانی به خصوص بیمارستانها میباشد که در ایران نیز یکی از اولویتهای وزارت بهداشت میباشد. هدف از این مطالعه بررسی جوانب تاثیرگذار اعتباربخشی بر ارائه خدمات سلامت در بیمارستانها از دیدگاه صاحبنظران در این زمینه بود.
روش بررسی: این مطالعه کیفی با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده و نظرات 12 نفر از صاحبنظران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمینه اعتباربخشی بیمارستان در سال 1391 جمع آوری گردید. بدین ترتیب که پس از انجام هر مصاحبه پیاده سازی مطالب به صورت نوشتاری انجام گردید، سپس با استفاده از تحلیل محتوا به تقلیل دادههای حاصل از مصاحبه پرداخته و به آن ساختار و نظام داده شد.
یافتهها : بر اساس یافتههای مطالعه در نهایت 10 موضوع اصلی و 72 موضوع فرعی شناسایی گردید. موضوعات اصلی شامل لزوم، اولویت اجرایی و مکانیزم تاثیر اعتباربخشی، تاثیر اعتباربخشی بر کیفیت خدمات و عملکرد سازمانی، رضایت بیماران و تعهد کاری و رضایت شغلی کارکنان، عوامل کاهنده تاثیر اعتباربخشی، عوامل مخدوشگر در زمینه تاثیر اعتباربخشی و همچنین پیشنهادات اجرایی در جهت پیاده سازی برنامه اعتباربخشی در ایران بودند.
نتیجهگیری: اعتباربخشی میتواند از طریق بسترسازی، انتخاب متناسب مدل اعتباربخشی، توجیه ذینفعان درخصوص لزوم اعتباربخشی، پایش مستمر، ایجاد سیستمهای اطلاعاتی مناسب، شفاف سازی اطلاعات و با تغییر نگرش کلی سازمان به درستی اجرا گردد و تاثیرات مثبتی در راستای دستیابی به اهداف بیمارستان و ارتقای کیفیت خدمات داشته باشد.
مصطفی ربیعیان، علیرضا دررودی، نادر بهمن، عارفه احمدی، نگین بشری،
دوره 9، شماره 2 - ( 4-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: کار آفرینی در عصر حاضر از نظر برخی اقتصاددانان و صاحب نظرا ن، موتور حرکت و پیشرفت اقتصادی
است . توسعه کارآفرینی ، نیازمند داشتن روحی هی بالای کارآفرینی است و در دانشگاهها، دانشجویان به عنوان پای ههای اصلی
کارآفرینی محسوب می گردند . لذا در این پژوهش به ارزیابی و تعیین روحیه ی کارآفرینی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی
دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 92 پرداخته شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی– تحلیلی بود که به صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه
دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ورودی های مهرماه 1390 و 1391 در مقطع کارشناسی بودند
که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه، تعداد 216 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار
پژوهش پرسش نامه ای استاندارد شده شامل دو بخش دموگرافیک و اطلاعات مربوط به مولفه های کارآفرینی بود. تجزیه و
تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون تی تک نمونه ای و تی مستقل، انجام گرفت.
20 سال بود. درصد امتیاز کسب شده روحیه کارآفرینی کلیه /44±1/ یافته ها: میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان 09
59 بود که بالاتر از حد میانگین درصد امتیاز کسب شده( 50 ) بود. / دانشجویان 90
نتیجه گیری: دانشجویان مورد مطالعه، از روحی هی کارآفرینی بالاتر از میانگین برخوردارند و این مساله م یتواند زمینه ای
مساعد برای اجرا و پیشبرد برنام ههای مربوط به توسعه و آموزش های کارآفرینی در دانشکده پیراپزشکی ایجاد کند
بهمن خسروی، دکتر مسلم شریفی، دکتر احمد فیاض بخش، دکتر مصطفی حسینی،
دوره 9، شماره 6 - ( 12-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: یادگیری در محیطهای بهداشتی درمانی، که در آن دانش و مهارت به دلیل پیشرفتهای مداوم در علم و پزشکی میتواند به سرعت از رده خارج شود، ضروری است. یادگیری سازمانی، فرایندی است پویا که سازمان را قادر میسازد تا به سرعت با تغییر سازگاری یابد. هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت یادگیری سازمانی در یک سازمان بهداشتی و درمانی بود.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی در بین 200 نفر از پرستاران یک سازمان بهداشتی و درمانی دولتی در شهر تهران انجام شد. دادهها با استفاده از پرسشنامه ابعاد یادگیری سازمانی جمعآوری شد، و سپس با استفاده از روشهای آماری توصیفی، شامل فراوانی، درصد، میانگین، و انحراف معیار، ارائه شدند.
یافتهها: میانگین نمره کلی یادگیری سازمانی در سازمان مورد بررسی 0/69±3/36 بود که وضعیت نسبتاً خوبی را نشان داد. بین ابعاد مختلف سازمان یادگیرنده، بالاترین مقدار مربوط به یادگیری مداوم با میانگین(0/39±3/44)، و پایینترین مقدار مربوط به توانمندسازی کارکنان با میانگین(0/06±2/72) بود.
نتیجهگیری: میزان استقرار سازمان یادگیرنده و مولفههای آن در سازمان مذکور وضعیت مناسبی دارد. یافتههای این مطالعه، اطلاعات مفیدی در مورد حیطههایی از یادگیری که نیاز به بهبود دارند، برای مدیران این سازمان فراهم میکند.
مصطفی ربیعیان، علیرضا دررودی، رجبعلی دررودی، علی دررودی، نادر بهمن،
دوره 11، شماره 3 - ( ویژه نامه شماره 1 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به محدودیت منابع و هزینههای روزافزون بخش سلامت، شناخت دقیق و کنترل هزینهها امری اجتناب ناپذیر مینماید. بدین منظور، این مطالعه با هدف تعیین قیمت تمام شده ی واحد خدمات ارائه شده در مرکز بهداشتی درمانی ابوذر انجام گرفت.
روش اجرا: این مطالعه پیمایشی - تحلیلی به صورت مقطعی بر اساس اطلاعات سال مالی ۱۳۹۱ و با استفاده از ۸ گام روش هزینهیابی برمبنای فعالیت انجام گرفته است. دادهها پس از جمعآوری با نرم افزار EXCEL تحلیل شد.
یافتهها: بخش عمده ی هزینه کل مرکز مربوط به هزینه ی نیروی انسانی به میزان ۵۹/۱۸ درصد و هزینه ی انرژی با ۱/۲۸ درصد، کمترین سهم از هزینه کل را به خود اختصاص داده بود، همچنین قیمت تمام شده ی ۵۱ خدمت در مرکز بهداشتی درمانی منتخب نشان داد که بیشترین و کمترین هزینهها مربوط به بازدید از اماکن تهیه و توزیع، واحد بهداشت محیط با ۲۹۸۴۷۵ ریال و تزریق واکسن MMR، واحد واکسیناسیون با ۳۱۹۱۹ ریال بود.
نتیجهگیری: با توجه به سهم بالای نیروی انسانی(۵۹/۱۸%) از کل هزینهها میتوان با افزایش بهرهوری نیرویکار و بهبود دسترسی مردم و همچنین ادغام واحدهای با فعالیتهای مشابه با توجه به ظرفیت پذیرش آنها، در کاهش هزینهها موثر بود.
قهرمان محمودی، بهمن نیک پور، مریم خزائی پول، فرشته مجلسی،
دوره 11، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از شایعترین مشکلات زنان در سنین باروری، کم خونی فقر آهن است که تاثیر زیادی بر تولد نوزادان کم وزن و زایمان زودرس دارد. لذا، پژوهش حاضر به منظور تعیین شیوع کم خونی فقر آهن و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی مازندران، طراحی و اجرا شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی و تحلیلی، ۸۶۶ زن باردار به روش خوشه ای طبقه بندی شده از ۱۹ شهرستان تابع دانشگاه علوم پزشکی مازندران انتخاب شدند. میزان هموگلوبین و سایر اطلاعات با استفاده از فرم ثبت اطلاعات از طریق مراجعه به پرونده ی خانواده ی مادر باردار و همچنین از طریق پرسش نامه جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با آزمون های مقایسه میانگین، کای دو و رگرسیون لجستیک تحلیل گردید.
یافته ها: شیوع کم خونی ۱۳/۴ درصد گزارش شد و در زنان باردار مناطق شهری به طور معنی داری بیش از مناطق روستایی بود(۰/۰۰۵=P). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که سن مادر، تعداد باروری، مراقبت قبل از بارداری، ناخواسته بودن بارداری، مصرف گوشت قرمز، مصرف قرص آهن، مصرف چای و سطح تحصیلات مادر اثر معنی داری بر ابتلا به آنمی داشت.
نتیجه گیری: از آنجا که کم خونی فقر آهن مشکلی قابل پیشگیری است، توجه به برنامه های مراقبتی قبل و حین بارداری، داشتن الگوی صحیح غذایی، مصرف قرص آهن و داشتن برنامه برای بارداری ناخواسته می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری بینجامد.
راشین بهمن آبادی، محمدباقر خلیلی، محمد مهدی سلطان دلال،
دوره 11، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: باکتری اشریشیاکلی انتروپاتوژن(EPEC; Enteropathigenic E.coli) از خانواده ی انتروباکتریاسه و به عنوان یک عامل مهم گاستروانتریت و اسهال به ویژه در کودکان کشورهای در حال توسعه و نیز توسعه نیافته می باشد. این پاتوتایپ می تواند در کودکان زیر ۵ سال سبب بیماری شدید و یا حتی مرگ شود. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک از نمونه های اسهال کشوری ناشی از طغیان های غذایی در کودکان زیر ۵ سال با روش مولکولی PCR است.
روش بررسی: در یک مطالعه ی توصیفی مقطعی، ۴۵ نمونه طغیان کشوری مربوط به کودکانی که مبتلا به اسهال شده بودند، به بخش میکروب شناسی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال شد. باکتری اشریشیاکلی با استفاده از روش استاندارد و تست های بیوشیمیایی شناسایی شد. برای تشخیص اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک وجود ژن eae با استفاده از روش PCR و تست سرولوژی با استفاده از آنتی سرم اختصاصی و چنددودمانی(شرکت مست انگلستان) به روش آگلوتیناسیون بر روی لام انجام شد.
یافته ها: از ۴۵ نمونه طغیان، ۲۸ جدایه اشریشیاکلی شناسایی شدند که از بین آنها ۱ جدایه(۳/۶%) به عنوان اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک شناسایی شد. این جدایه دارای ژن eae بود. بر اساس واکنش سرولوژیکی آنتی ژن های سوماتیک(O) و فلاژلی(H)، سروتایپ اشریشیاکلی انتروپاتوژن جدا شده O۱۱۹B۱۴ بود.
نتیجه گیری: نتایج ما نشان می دهد که جداسازی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک از نمونه های اسهال کودکان ناشی از طغیان های غذایی می تواند از توجه و اهمیت خاصی برخوردار باشد.
الهه بهمنی، رستگار حسینی، احسان امیری،
دوره 14، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1399 )
چکیده
زمینه و هدف: بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری پیشروندهی سیستم اعصاب مرکزی است که علایم و مشکلات ناشی از این بیماری باعث کاهش کیفیت زندگی میشود. پژوهشهای اخیر، تمرینات ورزشی را به عنوان بخش برجستهی سبک زندگی سالم در کاهش علایم بیماری MS معرفی کردهاند؛ اما با این حال هنوز اثرگذارترین نوع تمرین به روشنی مشخص نشده است. هدف از پژوهش حاضر فراهم نمودن آگاهی درمورد اثرات مفید ورزش در بیماران MS و دستورالعملهایی در مورد تجویز برنامه ورزشی برای این افراد است.
روش بررسی: این مقاله، مروری بر نحوهی تأثیر فعالیتهای مختلف ورزشی بر بیماری MS میباشد. جهت دسترسی به مقالاتعلمی از بانکهای اطلاعاتی Google Scholar ،Magiran ،SID ،PubMed و کلیدواژههای بیماری مالتیپلاسکروزیس (MS)، تمرینات هوازی، تمرینات مقاومتی و تمرینات ترکیبی استفاده شد.
یافتهها: گزارشهای اخیر نشان میدهد که فعالیت ورزشی منجر به افزایش معناداری در بهبود علایم بیماری MS میشوند، هر چند که در تجویز برنامههای مختلف ورزشی(تنوع پروتکل تمرینی، مدت و شدت تمرینات) بین محققان تناقضهای زیادی وجود دارد. اما براساس نتایج مطالعات، تمرینات ورزشی منظم با شدت متوسط از طریق مکانیزمهای فیزیولوژیک مختلف منجر به بهبود و کنترل روند بیماری بدون تشدید التهاب و مزایای عملکردی میشوند و برخلاف تصورات قبلی، تمرینات ورزشی تعدیل شده میتواند منجر به اثرات مفیدی در این افراد گردد.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای مطالعهی حاضر، تمرینات ورزشی منظم(هوازی، مقاومتی و ترکیبی) با شدت و مدت مناسب، بر بیماری MS باعث بهبود علایم این بیماری و افزایش کیفیت زندگی میشود.
ستاره طلایه، فرزاد فیروزی جهانتیغ، فاطمه بهمن،
دوره 17، شماره 5 - ( 9-1402 )
چکیده
زمینه و هدف: صنعت جهانگردی نقش بسیار مهمی در چرخهی اقتصاد جامعه دارد. جهانگردی پزشکی به عنوان یکی از انواع صنایع جهانگردی، نتیجهی مستقیمی در جهانی سازی مراقبتهای بهداشتی دارد. بنابراین با تقویت زنجیره تأمین در حوزه مذکور می توان به ارزش افزودهی بسیار بالایی دست یافت. از این رو پژوهش حاضر به تعیین رابطهی بین تقاضای گردشگری پزشکی و مؤلفههای اقتصادی، پزشکی و رفاهی- خدماتی شهر زاهدان یک چارچوب مفهومی جهت پیشبینی تقاضای زنجیره تأمین توریسم پزشکی میپردازد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی-تحلیلی و از نوع کاربردی است. دادهها با استفاده از پرسشنامه و به روش میدانی و کتابخانهای جمعآوری شده است. جامعه آماری مورد نظر، پزشکان متخصص شهر زاهدان بوده و برای انتخاب نمونه ۹۷ نفر با استفاده از جدول مورگان با روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. روایی پرسشنامه توسط خبرگان تأیید شد و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ به کمک نرمافزار SPSS بیشتر از ۰/۷ به دست آمد. تحلیل دادهها با استفاده از الگوریتم تانژانت سیگموئیدی شبکه عصبی، و معیارهای رگرسیون خطی و میانگین مربعات خطا انجام شده است. برای این منظور نرمافزار مورد استفاده برای بررسی همبستگی بین دادهها SPSS بوده و جهت طراحی شبکه عصبی از نرمافزار متلب استفاده شده است.
یافتهها: مبنای بهینه بودن جوابها، معیارهای رگرسیون خطی و میانگین مربعات خطا بوده است. نتایج نشان داده است که مقادیر مربوط به رگرسیون ﻓﺎزﻫﺎی آﻣﻮزش، اﻋﺘﺒﺎرﺳﻨﺠﯽ و آزﻣﺎیﺶ بیشتر از ۰/۸بوده و ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ۰/۹۰۳۳، ۰/۸۸۱۸ و ۰/۹۹۸۵ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه است. همچنین ﻣﻘادیر ﻣﯿﺎﻧﮕﯿﻦ ﻣﺮﺑﻌﺎت ﺧﻄﺎ به ترتیب ۰/۵۶۵۷، ۰/۵۵۵۸ و ۰/۲۰۷۲۶ بوده است.
نتیجهگیری: طبق نتایج به دست آمده از مدل ارایه شده، شبکه عصبی در ﻫﺮ ﺳﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺗﻌﻠﻴﻢ، آزﻣﺎﻳﺶ و ﺗـﺼﺪﻳﻖ دارای دقت بالایی بوده و در پیشبینی تقاضای زنجیره تأمین توریسم پزشکی ﺻﺤﺖ و ﺳﺮﻋﺖ ﺑﺎﻻیی دارند. همچنین در مدت یکسالهی انجام پژوهش وﺿﻌﯿﺖ تقاضای توریسم پزشکی ثابت بوده و پیشبینی میشود در آینده توریسم پزشکی در شهر زاهدان کاهش یابد. بنابراین به مسئولان پیشنهاد میشود به ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ریﺰی و آیﻨﺪه ﭘﮋوﻫﯽ جهت ﺑﻬﺒﻮد توریسم پزشکی بپردازند.